Wysyłka roweru a bezpieczny przelew .

choose
Kontakt:

Wysyłka roweru a bezpieczny przelew .

Post autor: choose »

Witam kupował ktoś kiedyś rower że najpierw trzeba przelać pieniądze ?.
Istnieje jakiś bezpieczny sposób który minimalizuje ryzyko ze rower do nas nie dotrze a kasa przelana i lipa .Bo kupuje rower i najpierw muszę dokonać przelewu a nie chciał bym zostać bez roweru i bez kasy.Sprzęt kupuje od prywatnej osoby i jak na razie mamy swoje dane .
ballantines
Kontakt:

Post autor: ballantines »

Jeśli nie jesteś pewien szczerości sprzedającego to proponuję kupno na zasadach Allegro ^^
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

jedziesz i odbierasz osobiście - najlepsza metoda bo nie niesie żadnych niespodzianek
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Albo pojechać, teraz busem można wszędzie się dostać. Pojedziesz, zobaczysz i jak wszystko będzie ok to albo zabierasz rower ze sobą albo jak nie masz miejsca to wysyłasz go na swój adres.
FilipP4
Kontakt:

Post autor: FilipP4 »

A paczka za pobraniem? Wiem że kasy nie ma tak szybko tylko kilka dni musi upłynąć ale to chyba najlepsza opcja wysyłki.
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

FilipP4, najlepsza opcja dla kupujacego, dla sprzedajacego juz nie ;p
Tak jak Ci inni pisza, albo allegro albo osobiscie, zobaczysz na zywo i moze cos stargujesz.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ja jak nie jestem pewny to mówię że chcę pobranie ze sprawdzeniem i że przelać mogę ewentualne koszty przesyłki i zwrotu. Zaznaczam że wtedy mają być odliczone od pobrania.
XxUzixX
Kontakt:

Re: Wysyłka roweru a bezpieczny przelew .

Post autor: XxUzixX »

Niech Ci wyśle za pobraniem, ale żeby pieniądze do niego przyszły przelewem. Na druczku wypełnia się dodatkowe okienko i pisze swój numer bankowy. Ja tak zawsze robie, kasa jest zazwyczaj w ten sam dzień w który kupujący otrzyma paczkę.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

5zł kosztuje wysłanie paczki pobraniowej z opcją jej sprawdzenia.
Jak sie kolo nie boi ze sprzet jest cos nie teges bez problemu Ci tak wyśle
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
przemek_06
Kontakt:

Post autor: przemek_06 »

Najlepiej pobraniem, a jak musisz przelewem to po 1 przez allegro i ugadaj sie z gościem, że najpierw przelewasz zaliczkę np pół kwoty a jak dojdzie i wszystko będzie ok to wysyłasz resztę, kumpel jak zamawiał ramę to tak zrobił i bez problemu.
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

program ochrony kupujących na allegro to jedna wielka lipa.
niczego nie gwarantuja,a jak chcesz sie starac o odszkodowanie od nich-to i tak musisz zglosic sprawe na policje.(w dodatku musi zostać wszczęte śledztwo,samo zgloszenie nie wystarczy)
wystarczy wejsc na forum allegro,zeby sie dowiedziec jakie przekrety ludzie robia bezkarnie i na jaka skalę.
nie łudżcie się że tam można coś wywalczyć- to działa bardziej na zaufaniu i domniemanym braku złych intencji.
a pierwsza rada jaka serwis przesyla w wypadku oszustwa- to żeby spróbować sie dogadać. śmiech na sali
ODPOWIEDZ