[Damper] Długość, a skok Vanilla RC
[Damper] Długość, a skok Vanilla RC
Witam,
Poszukuję paru informacji odnośnie Vanilli RC:
-Jaki jest skok dampera mm przy danej długości od oczka do oczka i dwie długości zaznaczone na fotce korpusu i trzpienia przy pełnym wyproście.
Z tego co pamiętam interesują mnie długości dampera powyżej 190mm.
Po prostu trzeba mi korpus o odpowiedniej dł, bo od mojego nie chce się odkręcić śruba, wszelkie próby odkręcenia spełzły na niczym, a odpowietrzanie poprzez regulacje gówno daje.
Z góry dzięki za pomoc
Poszukuję paru informacji odnośnie Vanilli RC:
-Jaki jest skok dampera mm przy danej długości od oczka do oczka i dwie długości zaznaczone na fotce korpusu i trzpienia przy pełnym wyproście.
Z tego co pamiętam interesują mnie długości dampera powyżej 190mm.
Po prostu trzeba mi korpus o odpowiedniej dł, bo od mojego nie chce się odkręcić śruba, wszelkie próby odkręcenia spełzły na niczym, a odpowietrzanie poprzez regulacje gówno daje.
Z góry dzięki za pomoc
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
-
- Kontakt:
Nie wiem czy Ci pomoge ale mialem podobny problem.
Przy 5th nie chciala mi sie odkrecic sruba (damper byl nowy ale dlugo lezal i sie pozapiekal), i niestety podczas wszelkich prob uszkodzilem cylinder (korpus).
U tokarza dorobilem nowy, identyczny (tylko srebrny zamiast czarnego) za (chyba) 40zl.
Tokarz powiedzial tez ze moglem do niego przyjsc to by mi to nagrzal i wykrecil, moze przejdz sie do tokarza i uda sie odkrecic.
Przy 5th nie chciala mi sie odkrecic sruba (damper byl nowy ale dlugo lezal i sie pozapiekal), i niestety podczas wszelkich prob uszkodzilem cylinder (korpus).
U tokarza dorobilem nowy, identyczny (tylko srebrny zamiast czarnego) za (chyba) 40zl.
Tokarz powiedzial tez ze moglem do niego przyjsc to by mi to nagrzal i wykrecil, moze przejdz sie do tokarza i uda sie odkrecic.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Ja jak miałem vannile rc to dorobiłem wentyl i pompowałem powietrzem. Odpowietrzać najprościej jest wyjmując pływak ze zbiornika. lejesz wtedy oleju do pełna i wciskasz pływak do zbiorniczka. Tak samo sie odpowietrza manitou/5th elementy. Jak znajde instrukcje ze zdjęciami to moge podesłać
http://www.pinkbike.com/photo/9231318/ <--- Mój Bike