[Hamulec] Juicy 5 - permanentnie miękka klamka

Damek-GDA
Kontakt:

Re: [Hamulec] Juicy 5 - permanentnie miękka klamka

Post autor: Damek-GDA »

@Vin_OSW

skoro kupno w internecie odpada z uwagi na koszta wysyłki, to raczej nie uzyskasz sensownej odpowiedzi przez internet :D. Możesz poszukać w jakichś przemysłowych, ja mam np. taki zajebisty koło siebie, generalnie zajmują się łożyskami, ale mają cała ścianę 4x2 metry uszczelek na każdą okazję.

Co do hamulców - jaką techniką sprawdzasz, że na pewno nic nie zasysa? Może jednak tam jakieś powietrze się gromadzi.
ak47

Post autor: ak47 »

zahar - rozmawiamy o Juicy a nie o elixirze, jakbyś nie zauważył.

Prawidłowo odpowietrzony elixir przy uszkodzonej membranie także cieknie, ale płyn zalega we wnętrzu klamki i tego nie widać.

Proponuję jeszcze zamienić klamki na próbę
-=robert=-
Kontakt:

Post autor: -=robert=- »

Tak zrobię, ale jak będę miał trochę czasu, taka zabawa jednak trochę go wymaga.
Damek-GDA pisze:Co do hamulców - jaką techniką sprawdzasz, że na pewno nic nie zasysa? Może jednak tam jakieś powietrze się gromadzi
no taką że:

a) przy odciąganiu powietrza z układu ruszam kalmką, kablami, a nawet rowerem aż wszystko wyjdzie i nie ma juz żadnych bąbli, (co wyklucza dodatkowo nieszczelność zestawu do odpowietrzania)
b) jeśli byłaby gdzies nieszczelność płyn powinien wyciekac podczas naciskania klamki lub chociaz sie sączyć, czego także nie zaobserwowałem.
-=robert=-
Kontakt:

Post autor: -=robert=- »

Dzisiaj, jak mi doradzono :wink: , zamieniłem jeszcze klamki miejscami, i juz teraz mam pewność, że to nie jest wina zacisku, przewodu, tylko klamki. Teraz rodzi się pytanie czy to na pewno membrana, ale w sumie chyba tak, wymieniłem juz uszczelki na tłoczku, który sam w sobie nie był uszkodzony, a więcej elementów, które mogą robić taką "kupę" chyba w klamce nie ma? Tylko pozostaje kwestia gdzie można dostać membranę? Na rowerowym.com nie ma na allegro też na stronie harfy w ogóle nie ma części zamiennych :? . Wie ktoś gdzie można by to dostać??
ak47

zgłoś się do mnie na gg : 2257872. mam pewien zapas części.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Możesz zamienić miejscami membrany i upewnić się na 100% że to ona, kombinuj :)
ak47

membran nie wolno zamieniać miejscami. Bo potem będzie problem z dwiema.
ODPOWIEDZ