[kask] wielkosc,nie rozmiar
[kask] wielkosc,nie rozmiar
Mam dość nietypowe pytanie na temat kasków full face, a mianowicie przymierzałem kask 661 comp II w rozmiarze S, ze względu na mały rozmiar mojej głowy i wyglądałem w nim jak mhm... alien ;] zdziwiło mnie to, że pomimo rozmiaru S, kask na głowie wyglądał ogromnie. Moje pytanie brzmi, czy wszystkie kaski są takie ogromne, czy może są zgrabniejsze? Dzięki za odpowiedź.
wszystko zależy od firmy. niektore robią wszystkie rozmiary w tej samej skorupie (dodając wiecej steropianu - być możę tak jest właśnie w 661)
inne firmy maja 2 (lub wiecej) wielkości skorupy.
kiedyś już była dyskusja na ten temat.
ja np mam medium giro remedy,a moja żonka small remedy.
Jej kask z zewnątrz jest wyrażnie mniejszy od mojego.
dlatego też, jak założysz small w skorupie w ktorej mieści się rownież M/L to rzeczywiście można wyglądać idiotycznie
inne firmy maja 2 (lub wiecej) wielkości skorupy.
kiedyś już była dyskusja na ten temat.
ja np mam medium giro remedy,a moja żonka small remedy.
Jej kask z zewnątrz jest wyrażnie mniejszy od mojego.
dlatego też, jak założysz small w skorupie w ktorej mieści się rownież M/L to rzeczywiście można wyglądać idiotycznie
Re: [kask] wielkosc,nie rozmiar
sam mam 661 comp II shifted i nie uważam, żeby wyglądał jak wiadro, wręcz przeciwnie jest wg. mnie bardzo smukły. mam S'ke i na początku wydawał się troszkę mały, ale po 2-3 zjazdach, gąbki dostosowały się do głowy i zrobiło się idealnie.
taki przykład: załóżmy, że są dwa identyczne comp'y jeden Twój, jeden kolegi. to zakładając ten kolegi może się wydawać mega niewygodny, a dla Twojego kolegi idealny, mimo, że to ten sam rozmiar.
jak dla mnie, to comp II shifted jest super i jeżeli dobierzesz odpowiedni rozmiar to polecam
taki przykład: załóżmy, że są dwa identyczne comp'y jeden Twój, jeden kolegi. to zakładając ten kolegi może się wydawać mega niewygodny, a dla Twojego kolegi idealny, mimo, że to ten sam rozmiar.
jak dla mnie, to comp II shifted jest super i jeżeli dobierzesz odpowiedni rozmiar to polecam

rowerek:
[url]http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=66814[/url]
[url]http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=66814[/url]
-
- Kontakt:
Nie no Las3k mnie rozwaliłeś XD. Faktycznie rozmiar i wielkość zależą od marki, czy zmniejszają powierzchnię czy tez walą więcej bebehuf :P. W przypadku mojego byłego 661 Comp 1 (Panie świeć nad jego duszą [wiernie mi służył i polecam bo co do ceny to lepszego się nie znajdzie,wierzcie]) też wielkością się nie róznia tylko wewalaja więcej tej wkładki czy czego tam.
Moja propozycja ,na proporcje do,,wielkosci" ciała patrzeć nie ma sensu. Design ma się podobać i dobrze musi przylegać do głowy.
Pozdrawiam all!
ps.. musiałem dać poprawkę :P
Moja propozycja ,na proporcje do,,wielkosci" ciała patrzeć nie ma sensu. Design ma się podobać i dobrze musi przylegać do głowy.
Pozdrawiam all!
ps.. musiałem dać poprawkę :P
-
- Kontakt: