[ablee] Intense M6 + Rock Shox Totem Solo Air

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

=disbrainer= pisze:zdadzam sie w 100%. i uwazam osobiscie za idiotyczne ze strony producentow, ze nie podaja w ogole geometrii ramy z uwzglednieniem roznych wartosci sagu, np 30-35-40%. to nie wplywa przeciez tylko na wyoskosc bb, ale tez na kat glowki jaki jest realny przy prowadzeniu roweru. dopiero by sie okazalo, kto na jakich katach jezdzi.
Dlatego, że 90% ram do dh ma 8 cali skoku lub bardzo blisko 8. Prawie wszystkie pod 33% zaprojektowane sa. Do tego wbrew pozorom róznice wyokosci supportu miedzy rama z 60mm sagu, a 70mm nie sa tak duże jak wszyscy myśla.
Pomijam już fakt, ze sama wypadkowa dynamiczna geometria jest bardzo zależna od pozycji, trasy, ustawień zawieszenia, samego zawieszenia. (chyba ze masz powietrze i ogólnie grzebiesz przy rowerze mocno miedzy trasami ale ilu z nas to robi na poziomie teamowym? Bo oni staraja sie o utrzymanie stałej geometrii - stad np. dziwaczne ustawienia z champery)
Podawanie statyczne zapewnia parametry, które łatwo porownać miedzy ramami, a jak widzisz, że jakaś rama ma wiecej sagu (z ram w top 50 na PŚ to SC, Intense, Morewood, nie wiem kto jeszcze) to po prostu doliczasz sobie support pare mm nizej
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Spaced pisze:Do tego wbrew pozorom róznice wyokosci supportu miedzy rama z 60mm sagu, a 70mm nie sa tak duże jak wszyscy myśla.
Coś z innego tematu. . .
Spaced pisze:Przestan mierzyć tabelka, a zacznij w realu. (...) 1cm to duza róznica jak sie nie mysli w metrach.
Ale o co chodzi? ? ?
ablee
Kontakt:

Małe nie planowane zmiany. . .
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Co to masz za rozmiar sztycy ? Bo jak będziesz zmieniał na teleskopową to byłbym zainteresowany thomsonem :P
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Jak nigdy do mnie M6 nie przemawiały, tak ten set jest piękny! Gdyby rama i napinacz były czarne to byłby ideał :D
ablee
Kontakt:

XxUzixX sztycy raczej nie sprzedam, a jakiej potrzebujesz średnicy bo mam ich kilka o różnych średnicach.

Impus jakbym miał możliwość kupna nowej M6 to byłaby czarna anoda 8-)
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

27,2 :)
ablee
Kontakt:

XxUzixX poszukam i napisze tobie PW.
ablee
Kontakt:

"Mały" up. :arrow:
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

ablee pisze:W grę wchodzi tylko sprężyna, powietrze jest trochę upośledzone. . .
ablee pisze:Widelec: Manitou Travis Intrinsic SC 180mm Rock Shox Totem Solo Air
;)

Z Totemem wygląda jeszcze lepiej :D
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Właśnie z całym czarnym travisem wizualnie było mega ;)
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

mysticar popieram, wtedy było ładniej wg. mnie :mrgreen:
Z gówna bata nie ukręcisz.
Spaced
moderator
Kontakt:

ablee pisze:Ale o co chodzi? ? ?
Przegapilem to. Chodzi o to, ze róznica w sagu 10mm to na supporcie jest duzo mniej w mm. To jest juz bardzo bardzo bardzo mała róznica.

Swoja droga jak zostajesz przy 1 półce to polece ci to za co mnie juz polowa forum nienawidzi i kup jakis niefabryczny tłumik. Avy najlepiej ale niedługo w rodzinie francuski cr1 bedzie to pewnie sie przejade i sprawdze jak to działa. Na pewno tanszy jest.
ablee
Kontakt:

Impus pisze: ablee napisał(a):"W grę wchodzi tylko sprężyna, powietrze jest trochę upośledzone. . ."

ablee napisał(a):"Widelec: Manitou Travis Intrinsic SC 180mm Rock Shox Totem Solo Air"

;)

Z Totemem wygląda jeszcze lepiej :D
Przy temperaturach poniżej zera Travis i Domain, które miałem nie działały. Do Totem szukam miekkiej sprężyny ;)

Spaced jakoś średnio mnie to przekonuje. Kto póżniej od mnie odkupi tłumik jeden badź drugi? Przypuszczam, że w przyszłości będą 66 rc3 evo.
Przez trzy sezony miałem Totem i jakoś on dawał radę.
Spaced
moderator
Kontakt:

ablee pisze:Spaced jakoś średnio mnie to przekonuje. Kto póżniej od mnie odkupi tłumik jeden badź drugi? Przypuszczam, że w przyszłości będą 66 rc3 evo.
Przez trzy sezony miałem Totem i jakoś on dawał radę.

Tłumik sobie miedzy puszkami przekładasz, a przed sprzedaza puszki wkładasz stary tłumik.
ODPOWIEDZ