singiel

Łukasz123
Kontakt:

singiel

Post autor: Łukasz123 »

takie glupie pytanie
kto jezdzi na singlu???, pytam bo dzis urwalem a raczej sam sie urwal hak z przerzutki wiec skoro tak sie stalo postanowilem sprobowac pojezdzic troszku na singlu
czy bedzie ktos mily i podzieli sie wrazeniami z jazdy bez przerzutki
dziekuje za konkretne wypowiedzi i pozdrawiam
die eier von satan
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

jazda na singlu = mniej problemow, troche wkurwianai sie przu dlugich dystansach i podjazdach, a jak sobie dobierzesz przeloenie odpowiednio owocuje to dyuza radoscia zwiazana z brakiem spadajacego, tluczacego lancucha, praktyczna bezawaryjnoscia itp itd :)

jest ciezko, jak masz "mocne" przelozenie to na torze moze byc problem z dokrecaniem, jak za male - tez. na duzym z fakie nie wypedaluje (3-5) na malym nie dokrece naj zjedzie. aczkolwiek singla na przerzutke chyba nie zamienie, dopoki zjazdowkibudowac nie bede :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Lucid
Kontakt:

Post autor: Lucid »

singiel fajna sprawa taki chichy rower, nic nie lata, nie martwisz sie ze przezutka ma luzy, ze sie rozregulowuje...kiedys nie pomyslał bym o singlu a pewnego razu mi sie nudziło i zdjąłem przezutke i tak zostało...teraz mam ramke bez haka( od nowosci) wiec o przezutce i tak moge zapomniec nawet jak by mi sie cos zmieniło...

a tego syfa acere co mam wstawie sobie do mojego rowerka który składam z czesci które zostaja po skłądaniu nowego bika:)
siejezdzi!
Kontakt:

Post autor: siejezdzi! »

singiel to piękna sprawa jak go zrobisz i przejedziesz sie pierwszy raz to albo to poczujesz albo nie,ja zrobiłem i tak już od 3 lat nie przestaje sie jarać tym,ale nie każdy tak musi mieć
morze potrzeb przy którym bałtyk jest kałużą eee
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

Moze Ci byc na poczatku ciezko, bo przerzucasz sie praktycznie od razu na singla. Ja wywalilem przerzutke w momencie gdy spostrzeglem ze jezdze glownie na jednym przelozeniu.
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

Jak masz pionowe haki w ramie i urwałeś hak to masz problema :P a jak masz poziome haki to singiel wypas :D ja zrobie singla jak sie sora popsuje :D
Lucid
Kontakt:

Post autor: Lucid »

pasqd ja miałem tak samo, i przez to coraz czesciej myslałem o singlu az go w koncu zrobiłem:)
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ja tez w koncuzrobilem singla mialem natchnienie jak go zrobic :) i teraz nie narzekam ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Banananan
Kontakt:

Post autor: Banananan »

A ja mam w BMXie singla seryjnie (jak to w BMXach :D) i bardzo fajnie się jeździ. Jak miałem jeszcze MTB to jeździłem tylko na jednym przełożeniu i tyle... :)
FR__anek
Kontakt:

Post autor: FR__anek »

"Jak masz pionowe haki w ramie i urwałeś hak to masz problema :P"

>>> dlaczego??
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ee tam problem, napinacz ala pajak pmsocho, tylko dolne kolko i nie ma **** zeby spadl :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman »

ss bardzo dobra rzecz, przerzucilem sie na to po pogieciu haka. malo oryginalne wiem :] a wczesniej jezdzilem praktycznie na 2 - 3 przelozeniach, ktore jednak uzywalem dla kaprysnej wygody. brak przelozen nie przeszkadza w streecie. no chociaz kazdy ma (powinien miec) wlasny styl, jak jezdzisz bardziej urban niz trial to ss jak znalazl. juz nie chodzi o klopoty z przerzutka, bo wyregulowana sora to bezawaryjny i bezobslugowy sprzet na dluugi czas, ale troche inna charakterystyka przy pedalowaniu, lepsze napiecie lancucha, krotszy lancuch (wiec ogolnie mocniejszy) no i cichutko. tu rzeczywiscie jest duza roznica. wczesniej juz myslalem ze mam na maxa cichy rower, myslalem ze cichszy byc nie moze, a tu taka roznica. czy drop czy bunny, zgrabnie i cichutko, I love it. ale nie potrikujesz tyle co z przerzutka :] Twoj wybor :] przelozenie przy ss to taka specjalizacja, twarde na swoje + i - tak samo jak i miekkie. nie ma uniwersalnego, nawet nie proboj szukac.
what can I say... ;)
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman »

ss bardzo dobra rzecz, przerzucilem sie na to po pogieciu haka. malo oryginalne wiem :] a wczesniej jezdzilem praktycznie na 2 - 3 przelozeniach, ktore jednak uzywalem dla kaprysnej wygody. brak przelozen nie przeszkadza w streecie. no chociaz kazdy ma (powinien miec) wlasny styl, jak jezdzisz bardziej urban niz trial to ss jak znalazl. juz nie chodzi o klopoty z przerzutka, bo wyregulowana sora to bezawaryjny i bezobslugowy sprzet na dluugi czas, ale troche inna charakterystyka przy pedalowaniu, lepsze napiecie lancucha, krotszy lancuch (wiec ogolnie mocniejszy) no i cichutko. tu rzeczywiscie jest duza roznica. wczesniej juz myslalem ze mam na maxa cichy rower, myslalem ze cichszy byc nie moze, a tu taka roznica. czy drop czy bunny, zgrabnie i cichutko, I love it. ale nie potrikujesz tyle co z przerzutka :] Twoj wybor :] przelozenie przy ss to taka specjalizacja, twarde na swoje + i - tak samo jak i miekkie. nie ma uniwersalnego, nawet nie proboj szukac.
what can I say... ;)
Rafał(olsztyn
Kontakt:

Post autor: Rafał(olsztyn »

Ja sie przerzucilem na singla, po przejazdzce na kumpla biku(specialized P1). MAm teraz singla, o wiele lepiej mi sie jezdzi tylko jest jedno ale-singla zrobilem skracajac lancuch i wyrzucajac przerzutke-czyli na normalnym wolnobiegu, i teraz mi sie z lekka blokuje(najlepiej singla zrobic na tej przejsciowce da bomba), ale jest spoko, o wiele lepiej niz na przezutkach!! Takie moje wrazenia!! A kwestia meczenia-to zalezy jak sie przyzwyczaisz to mozna pomykac i nie odczyjesz roznicy, a przynajmniej mala i nieznaczna!! POWODZENIA!!
Rafał(olsztyn
Kontakt:

Post autor: Rafał(olsztyn »

Ja sie przerzucilem na singla, po przejazdzce na kumpla biku(specialized P1). MAm teraz singla, o wiele lepiej mi sie jezdzi tylko jest jedno ale-singla zrobilem skracajac lancuch i wyrzucajac przerzutke-czyli na normalnym wolnobiegu, i teraz mi sie z lekka blokuje(najlepiej singla zrobic na tej przejsciowce da bomba), ale jest spoko, o wiele lepiej niz na przezutkach!! Takie moje wrazenia!! A kwestia meczenia-to zalezy jak sie przyzwyczaisz to mozna pomykac i nie odczyjesz roznicy, a przynajmniej mala i nieznaczna!! POWODZENIA!!
Nimitz
Kontakt:

Post autor: Nimitz »

Ja podobnie, jezdze na singlu. Ale przerzutka ciagle jest.. z jednego powodu- musze miec takie przelozenie jakie musze, a mam pionowe haki i nie da sie go dobrac tak, zeby bylo ok bez przerzutki..

Poza tym, jesli chcesz robic singla 'na sztywno' to KONIECZNIE rozmontuj kasete- zebny nie bylo przekiosow lancucha i zeby nie wciagal si eprzypadkiem na wyzsza zebatke- moze to doprowadzic do pekniecia ramy!(mialem tak z poprzednia)

Jesli zas chodzi o samo uzytkowanie... Nie wyobrazam sobie jazdy z manetkami... Placze sie linki, pancerze, to cos odstaje, tu udeze palcem o dzwigienke rapid fire.. Niepotrzebne problemu. Singiel-cicho, sprawnie, nic nie spada, nic nie przeskakuje, 0 strzelania, pykania ;) Polecam ;)
--Street--
http://www.destroyer.pl/Galeria/rowery/29.jpg - my ride
kajdan
Kontakt:

Post autor: kajdan »

Jazda na singlu to super sprawa, niedosc ze oszczedzasz na kasie to jeszcze twoj rower traci na wadze (oczewiscie zalezy co kupisz)
Łukasz123
Kontakt:

Post autor: Łukasz123 »

dzieki chlopaki za pomoc.chyba sie juz zdecydowalem na singla.ale narazie kasety nie bede rozmontowywal , pojezdze narazie na skroconym lancuchu i bez przerzutki.
mam jeszcze jedno pytanie.na jakim przelozeniu najlepiej ustawic lancuch zeby jazda byla w miare lightowa ale zebym nie napedalowal sie jak poje...... w czasie zjazdu z jakiejs gorki:)))
piszecie ze do street'u jest spoczko a jak na hopach????
die eier von satan
Nimitz
Kontakt:

Post autor: Nimitz »

Lepiej rozmontuj kasete, powtarzam.
NA pionowych hakach bedziesz mial nie takie przelozenie jak chcesz, tylko takie na jakim lancuch bedzie pasowal. Prwadopodobnie bedzie albo za luzny troche, albo zbyt napiety. W pierwszym wypadku jest ryzyko, ze wejdzie na wyzsza zebatke i rama peknie. Mialem tak, nie zmyslam i nie strasze.
--Street--
http://www.destroyer.pl/Galeria/rowery/29.jpg - my ride
ODPOWIEDZ