Sposób na pozbysie się ,,kropek" sprayu z lakieru

oski 34
Kontakt:

Sposób na pozbysie się ,,kropek" sprayu z lakieru

Post autor: oski 34 »

Siemka

Nie wiedziałem gdzie wrzucić temat, więc daję go tu. Typowy, ponury dzień u kumpla w warsztacie. Myślę - pomaluję sobie kierownicę na biało. No to rozkręcam, czyszczę, spray w ruch i kierownica białą. Zakładam, wszystko ładnie pięknie, lekko się obiła ale myślę że to drobiazg to nie będę teraz tego malował. Wróciłem do siebie, znalazłem jakiś biały spray. Trzeba zamalować małą kropkę, to otwieram i psikam bez wcześniejszego wstrząśnięcia. Zamiast oczekiwanego strumienia spray-u z puszki wyleciał biały ,,proszek". Osadziło mi się to praktycznie wszędzie, na ramie, damperze, półkach amortyzatora... A można było wstrząsnąć.

No, po długim wstępie czas przejść do sedna :D Te białe kropki są ciężkie do usunięcia, a jest tego dosyć dużo. Mam w garażu płyn hamulcowy dot-3. Czy po przetarciu ramy namoczoną w nim ścierką zejdzie tylko to co chcę czy cały lakier ?

Pozdrawiam
MichaelBiker
Kontakt:

Post autor: MichaelBiker »

Hmm dotem lepiej nie proboj bo moze zejsc caly lakier.. Mozesz sprobowac nitro albo benzyna ekstrakcyjna lub udaj sie do ciastoramy i popytaj tam czym sie najlepiej usuwa lakier..
oski 34
Kontakt:

Post autor: oski 34 »

ok, nitro powinienem mieć w piwnicy. Jutro spróbuję i dam znać.
CAPEF
Kontakt:

Re: Sposób na pozbysie się ,,kropek" sprayu z lakieru

Post autor: CAPEF »

Benzyna ekstrakcyjna na szmate i powinno zejść ;)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Benzyna ekstrakcyjna nie służy do rozcieńczania lakierów tylko olejów i smarów.

Do lakierów albo nitro albo uniwersalny.
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Takie kropy zejda spokojnie przy uzyciu pasty tempo.
http://spinacz86.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ