[Piotrek66] Kross Sign FR2 + Marzocchi Shiver DC 2001r
Michu_M w pewnym sensie masz racje z tym ze czarny bardziej pasował ale zawsze mi sie biały marzył
Jak dam naklejki , będzie o wiele lepiej . W następnym roku mam zamiar kupić ramę inną myślę nad Dartmoor Hornet lub jakimś fullem tanim do której amorek będzie w sam raz kolorystycznie ... Naklejki juz zamówiłem i chwyty Dartmoor Shaman czarne ... W najblizszym czasie do wymiany idzie hamulec tył na Juicy 3 oraz kierownica na coś szerszego np. 790mm - 800mm ...

Re: [Piotrek66] Leader Fox Dragstar + Marzocchi 66 VF
800 będzie ok, przesadzać tez nie ma co. Na spd się nie przesiadasz?:)
SPD świetna sprawa:)
Koszt niestety eliminuje troche:/
Koszt niestety eliminuje troche:/
Spd to świetna sprawa, ale nie na polskich trasach. Myślę że dobrze nadają się do xc i 4x ale w Polsce w dh nie zdadzą egzaminu. Takie moje osobiste zdanie:)
Niby dlaczego? Na sztywniaku, po korzeniach kamieniach strasznie trzęsie, i przy spd masz znacznie większa pewność zaczepu nogi. Druga sprawa ze pedałowanie jest wydajniejsze. Dla mnie same plusy.
Według mnie lepiej kupić porządne platformy również dają dobrą kontrolę nad rowerem. Ale w przypadku konieczności szybkiego podparcia się lub ewakuacji z roweru dają większą swobodę. Ja nie uważam żeby używanie spd jest głupie bo jestem tolerancyjny i uważam że każdy jeździ jak mu wygodnie. Jednak moje zdanie jest takie że spd nie nadaje się do dh:)
-
- Kontakt:
Jeździłem w spd w dh około sezonu. Fakt łatwiej kontroluje się rower jednak w przypadku "sytuacji awaryjnych" wiele razy nie zdążyłem się wypiąć i kończyło się to szlifami lub dzwonami. Chciałem tylko dodać że ja nie jestem na forum po to żeby się kłócić. Ja wyrażam po prostu swoje zdanie i toleruję jeśli ma inne zdanie:)
Większy pion, zależy ile ma damper. Kolega miał 66 z fr2 i metelem i zobacz http://www.pinkbike.com/photo/7796205/. Ja bym osobiscie wolał dozbierać na jakąś kone. Ale to tylko moja opinia.
Re: [Piotrek66] Kross Sign FR2 + Marzocchi 66 VF
Koniecznie zmień tą wielką kanapę na coś normalnego 
Po za tym fajny rowerek

Po za tym fajny rowerek
-
- Kontakt: