Photo of the year top32 i mamy zdjęcie z Polski

marcin.g
Kontakt:

Post autor: marcin.g »

Prawda jest taka, że "nasze" zdjęcie jest zdecydowanie lepsze niż to z Chin, więc nie trzeba namawiać ludzi żeby na nie głosowali bo jest z PL. Fotka ma swój klimat i demo powinno przypłynąć do PL :) Gratki dla autora zdjęcia, życzę powodzenia w finale
http://www.pinkbike.com/u/gajosae/
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

Powinniście głosować na Wawiego ,bo to duża szansa na min. wypromowanie polskiego dh w jakimś stopniu na świecie .

A tych od uczciwości to ja pozdrawiam ;)
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

nopainnogame pisze:Idealnie napisałeś to co mi się nie podoba w tej "pseudo patriotycznej" akcji,która ma miejsce na forum ... Zgadza się,że podział stron jest nie równy ,że są foty amatorów i prosów. Tylko,że w większości konkursów tak jest. Konkurs chyba Contoura też wygrał film z polski z Krają ,jeśli dobrze pamiętam. Jak to teraz porównacie do jazdy amatora ? Nie da się,ale nikt na to nie patrzy. Sorry,ale ja nie czaję sztucznego nakręcania na POD ,czy VOD ( gdzie i tak większość to pro produkcje lub trailery). No niestety,ale PB od dawna już nie promuje amatorów.
Ja się tam nie znam na PB. Założyłem konto żeby zagłosować na polskie zdjęcie w tym konkursie.

nopainnogame życie to nie bajka, zwłaszcza w tych chorych czasach. Każdy chce ugrać jak najwięcej dla siebie.

Patriotą też nie jestem. Poprostu uważam że to zdjęcie ma klimat. Nawet jeśli nie jest najlepsze to już w tym momencie zaszło tak daleko że warto oddać na nie głos.
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

nopainnogame pisze:No niestety,ale PB od dawna już nie promuje amatorów.
I to mnie dziwi, na co facetowi który nawet nie jeździ na rowerze takie nagrody? ledwo je dostanie pojawią się na ebay. Jak chca promować profesjonalnych fotografów to niech dają nagrody w usd a nie rzeczowe.
nopainnogame pisze:Konkurs chyba Contoura też wygrał film z polski z Krają
Filmy to co innego, oceniany jest montaż i zawartość filmu (czyli w tym przypadku jazda zawodnika ). Poza tym kryterium tutaj (chyba bo nie znam konkursu ) było takie że film musi być nakręcony Conturem prawda? To ujednolica kandydatów do wygranej.

W mojej opinii konkurs w którym startuje film Kuby Gzeli (jedna kamerka,jeden młody człowiek robiący klipy for fun ) vs film ekipy typu Anthill films ( tona sprzetu, gigantyczne zaplecze i doświadczenie ) nie ma sensu. No chyba że talent operatora bedzie podstawowym kryterium.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Panowie. To jest foto Wawryszczuka, czy Dajka ?? Bo się Morświn na FB strzępi.. Jakieś sprostowanie ??

Edit. Dostałe sprostowanie. Aparat owszem od Dajka, ale fatyga i wykonanie od Grześka.. Więc wszystko jasne.
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

ArthurGreen pisze:Aparat owszem od Dajka, ale fatyga i wykonanie od Grześka..
to się będą musieli jakoś podzielić nagrodami ;)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

ArthurGreen Wawiego - pamiętam ten spór jak foto wyszło w ogóle na PB. Ludzie to głąby i nie wiedząc wszystkiego jadą po kim się da - Typowe.
miki_ck pisze:to się będą musieli jakoś podzielić nagrodami ;)
Niby dlaczego? Nie rozumiem. Jedyne co właściciel aparatu wniósł, to to, że był... jego właścicielem. Oko, edit, wrzucenie, promowanie, POD itd. to zasługa Wawiego.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

SegatiV pisze:Niby dlaczego? Nie rozumiem. Jedyne co właściciel aparatu wniósł, to to, że był... jego właścicielem. Oko, edit, wrzucenie, promowanie, POD itd. to zasługa Wawiego.
Popieram..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

F4rr3ll pisze:A tych od uczciwości to ja pozdrawiam

A ja pozdrawiam wszystkich zakompleksionych "poliaczków".

Takie głosowane jest żałosne
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
miki_ck
Kontakt:

SegatiV, ArthurGreen Widzę, że traktujecie sprawę śmiertelnie poważnie :P

Nie znam osobiście ani fotografa, ani właściciela aparatu więc to był tylko żart z mojej strony.

Po prostu już tak mam, że podzieliłbym się z kumplem swoim szczęściem w podobnej sytuacji. Ale oczywiście nikt takiego obowiązku nie ma jak uważa inaczej. Chill out ;)
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

patrząc po komentach na pinku wygrana nie jest tak oczywista
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

miki_ck mam po prostu dość pieniaczy, Artur chyba też, zdjęcie jest fajne, ale sumiennie głosowałem na inne propozycje - dobrze trafił na pary i jest finał - zdjęcie z Chin odrzuciłem od razu, za każdym razem trafiało na lepsze zdjęcie, a i tak przechodziło.

Wiesz, jest różnica między "musi" a "powinien/wypadało by".
miki_ck
Kontakt:

SegatiV Spoko, faktycznie użyłem za mocnego słowa, choć ";)" na końcu powinno je było zneutralizować.

A zdjęcie z Chin... niby niesamowite miejsce, akcja, Berrecloth itd. Ale jakoś do mnie nie przemawia :roll:
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

ArthurGreen pisze:Chińskie zdjęcie jest z dupy. Można równie łatwo w paincie wkleić raidera..
no tak, ktoś na pewno go tam wkleił, bo przecież Claw wymiękłby przed takim gapem :mrgreen: ... a może na zdjęciu z Wisły mgła też jest sztuczna jak ta w Smoleńsku?
poza tym na zdjęciu z Chin jest rowerzysta, a nie jakiś pirat.

Kurde, o ile dotychczas głosowałem na Wisłę, to teraz nie wyobrażam sobie żeby rowerowym zdjęciem roku było takie na którym nikt nie jedzie/skacze tylko siedzi na wyciągu, imo ważniejsza jest akcja i sceneria a dopiero przy okazji jakieś efekty i to ile ktoś się przy tym zdjęciu narobił chociaż na fotografii się wcale nie znam.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

jasiek_krk pisze:I to mnie dziwi, na co facetowi który nawet nie jeździ na rowerze takie nagrody? ledwo je dostanie pojawią się na ebay. Jak chca promować profesjonalnych fotografów to niech dają nagrody w usd a nie rzeczowe.
Wiekszosc topowych fotografów jezdzi i to wiecej niz 3/4 tego forum. Sven Martin regularnie sie sciga w wyscigach enduro, Fraser Britton z tego co wiem też duzo jezdzi. Nie chce mi sie szukac kazdego ale nie rozumiem komentarza.

A wawiego popieram. Nie ogarniam oburzenia. Jasne, ze to nie jest uczciwe ale tak samo wegierski webmag promował zdjęcie Sasza, Vital kogos od siebie. Wiec nie głosowanie na Wawiego wcale uczciwego konkursu z tego nie zrobi. I nie rozumiem co jest niemoralnego w promowaniu swoich? Jak kumpel potrzebuje referencji do pracy tez mu nie dacie bo w końcu znacie kogos lepszego? Bez kitu
DH-luka
Kontakt:

Post autor: DH-luka »

glos oddany. jest duza szansa ze bedziesz musial posprzatac pokoj i zrobic miejsce na nowy rower :)
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

Nie rozumiem tej calej propagandy "glosujcie na polaka!" kazdy ma swoje zdanie (a raczej powinien miec) i jesli takie opinie maja na niego wplynac poparte kiepskimi argumentami to chyba jest ubezwslasnowolniony...

Co do zdjecia z Chin? Zobaczylem raz bylem zawchwycony, ogladajac kolejne razy to samo zdjecie przestalo byc juz takie wyjatkowe i widzialem juz bardziej piekny pejzaz i jakas mrowke gdzies w nim. Moim zdaniem bylo o wiele wiecej lepszych zdjec ktore smialo moglyby przebic Chiny i godnie rywalizowac z Wisla, bo tak jak ktos juz napisal. Zdjecie roku powinno pokazywac hmm no nie wiem, pasje jezdzenia w DH, cos niezwyklego, cos co zdecydowanie przyciagneloby szarego czlowieka do jezdzenia w DH.
No a zdjecie z Wisly, to poprostu tapeta, okladka gazety :) No, ale jest genialne :).

Mam tylko nadzieje, ze Wawi cos naskrobie jak juz odbierze od doreczyciela Demoweczke :)
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Spaced pisze:Wiec nie głosowanie na Wawiego wcale uczciwego konkursu z tego nie zrobi. I nie rozumiem co jest niemoralnego w promowaniu swoich?
A gdzie ja napisałem żeby nie głosować i że nie podoba ni się ideaa zbiorowego głosowania na polaka? ;)

Mnie tylko nie podoba się zestawienie pro vs zajawkowicz.
ODPOWIEDZ