Nowe Ancillotti dhy i fhy 2012

balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

SegatiV pisze:To że jest coś masowe, powszechne od razu musi być złe? Komuś się podoba, jest sprawdzone i dostępne - jak dla mnie cud kapitalizmu, chce to mam, nie to szukam dalej. A nie, kombinować jak koń pod górę, żeby tylko się wyróżniać, chcesz się bawić? Ok, niektórzy wolą zabawki z półki - jak klocki lego - nikt na nie nie narzeka, a wręcz wielbią, bo są świetne i dostępne. A co do samej ramy, jest przeokropnie brzydka i już wołał bym tego montragera (choć nie podoba mi się).

Przekonałeś mnie, wybiore jednak sprawdzonego taniego dartmoooora , nie ma sensu kombinować jak koń pod góre z wyróżniajacymi się ultra wagą zębatkami innych nie elo firm .
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Ale jakie kombinowanie jest z zębatką weeze? Przykręcasz jak zwykłą i już. A z tą ramą jest kombinowanie, bo musisz mieć dedykowany damper i stery. Wg mnie okropna jest...
Z gówna bata nie ukręcisz.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Mnie sie ta rama strasznie podoba, uwielbiam takie wynalazki ale niestety taki 'wymalazek' troche kosztuje i jest malo sprawdzony :)
O co chodzi z tymi sterami ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

wojtasu pisze:taki 'wymalazek' troche kosztuje
Jak sie dobrze trafi to na brytyjskich giełdach w na prawde super cenach mozna ustrzelic ancilotti.
misio_de
Kontakt:

Post autor: misio_de »

Zabawne, że wszystkim przeszkadza dedykowany tłumik w tej ramie, choć wszyscy się brandzlują tym że tłumiki (nawet te popularne jak fox, czy RS) są specjalnie zaworowane pod konkretne ramy - jeśli dobrze rozumiem są dedykowane i zastosowanie jakiegokolwiek innego kompletnie zepsuje działanie ramy :D
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

KubaLaPL pisze:Ale jakie kombinowanie jest z zębatką weeze? Przykręcasz jak zwykłą i już. A z tą ramą jest kombinowanie, bo musisz mieć dedykowany damper i stery. Wg mnie okropna jest...

Chyba nie zrozumiałeś ironi w mojej wypowiedzi i nie wiesz do kogo jest ona skierowana i w jakim celu.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Nie, ironii nie wyczułem, wiem do kogo jest skierowana i w jakim celu...
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Kuba widze w kazdym temacie w jakim zabierasz głos pierniczysz farmazony...
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

misio_de pisze:Zabawne, że wszystkim przeszkadza dedykowany tłumik w tej ramie, choć wszyscy się brandzlują tym że tłumiki (nawet te popularne jak fox, czy RS) są specjalnie zaworowane pod konkretne ramy
Chyba Ty... beznadziejne to jest.

Btw - balfa2step - bardzo dobra ironia, nasunęło mi się to samo :D
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z tymi sterami ? :)
Spaced
moderator
Kontakt:

KubaLaPL pisze:Nie, ironii nie wyczułem, wiem do kogo jest skierowana i w jakim celu..
Poprosze nikoma żeby do regulaminu wprowadził dolny próg IQ, od którego można sie rejestrować. Po prostu czytam twoje posty i nie widze innego rozwiazania.

wojtasu pisze:Moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z tymi sterami ?
Tez chciałbym to wiedziec. Mamy trylion standardów wiec co oni sobie tam dziwnego wymyslili? 1 i 1/8 na 1 i 1/4 z szosy? ;)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Spaced pisze:Poprosze nikoma żeby do regulaminu wprowadził dolny próg IQ, od którego można sie rejestrować. Po prostu czytam twoje posty i nie widze innego rozwiazania.
A ja poproszę aby szanowny moderator mnie nie obrażał, bo jeśli tak się zachowuje, to chyba nie powinien pełnić takiej funkcji.
Spaced pisze:Tez chciałbym to wiedziec. Mamy trylion standardów wiec co oni sobie tam dziwnego wymyslili? 1 i 1/8 na 1 i 1/4 z szosy?
:roll: fajnie fajnie, na pewno chodzi o zewnętrzną średnicę misek a nie wewnętrzną więc rurka sterowa ma tu niezbyt wiele do gadania. Bo nie zapominaj drogi kolego, że mówimy o nietypowej ramie a nie o nietypowej rurce...
Spaced
moderator
Kontakt:

KubaLaPL pisze:A ja poproszę aby szanowny moderator mnie nie obrażał, bo jeśli tak się zachowuje, to chyba nie powinien pełnić takiej funkcji.
Przeciez sugerowałem, ze jestes po prostu tak bardzo inteligentny, ze nikt Cie tu nie rozumie... Ehh te istoty wyższej inteligencji. Trudno im sie z nami porozumieć...
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Spaced, przesadzasz, na tym forum są naprawdę dziesiątki idiotów i analfabetów i wg mnie nie można ich stawiać na równi. I nie piszę tego przez lokalny patriotyzm, bo człowieka nie znam ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Spaced, przesadzasz, na tym forum są naprawdę dziesiątki idiotów i analfabetów i wg mnie nie można ich stawiać na równi. I nie piszę tego przez lokalny patriotyzm, bo człowieka nie znam
Ale inni nie sa tak upierdliwi ;)
GodLikeBike
Kontakt:

Post autor: GodLikeBike »

A mi się podobają te wynalazki :mrgreen:
Zawsze lubiłem nietypowe ramy i włoskie rowery. Bo jak rowery, to z kraju, gdzie są one religią, a nie interesem :D
ODPOWIEDZ