Rękawiczki na lato, długie palce

TrzecieKolo
Kontakt:

Rękawiczki na lato, długie palce

Post autor: TrzecieKolo »

Witam,
szukam jakiś rękawiczek na LATO. Muszą być dość przewiewne, żeby dało radę w upał jeździć. I muszą mieć jakiś niebieski motyw ;)

Dotychczas jeździłem w 661 Raji, ale się zupełnie podarły przy glebie. Były idealne pod względem wygody i przewiewności, ale słabo z wytrzymałością niestety.
Obrazek

Brałem pod uwagę Dakine Cross X, ale poczytałem w necie, i podobno się rozwalają na szwach i jest w nich strasznie gorąco.
Obrazek

Znalazłem jeszcze Oakley Overload, niby są na lato, ale nie wiem czy nie będą za ciepłe? Nie znalazłem o nich żadnego info.
Obrazek

A może coś innego polecicie?

Z góry dzięki!
For Fun - ja rowerowo, czyli blog rowerowy :)
Kalais Studios - ja zawodowo, czyli grafik z Warszawy :)
MichaelBiker
Kontakt:

Post autor: MichaelBiker »

Osobiscie mialem te foxy i szczerze odradzam, sezony wytrzymaly..

Fajnie ze wspomniales o Dakine, polecam Highwire, po 2 latach sa nieliczne male dziurki.. Mozna powiedziec ze sa w miare przewiewne i jest fajna frotka ktora sie naprawde czasem latem przydaje ;)
TrzecieKolo
Kontakt:

Dzięki za odpowiedzi.

Te Foxy jakoś nie wyglądają na zbyt przewiewne :(

Jeśli Dakine to bym brał te Cross X, ale mają słabe opinie.

A o tych Oakleyach ktoś coś wie?

Ewentualnie inne propozycje?

Może coś Specialized? Tylko, że oni mają tylko czarne z tego co tak na szybko widziałem?
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Trzeci sezon Foxy kończą u mnie i jeszcze pociągną. Nie mam uwag do przewiewności.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Powiem Ci , ze ostatnio mialem 'faze' na rekawiczki 661 i mialem dwie rozne pary i sie nieco zawiodlem na nich poniewaz z jednej pary po 2 tygodniach uzytkowania zaczely sie odlejac plastikowo-gumowe ochronki (to byl model Descent) a druga para 661 zaczela się po 2 miesiacach pruć, nigdy nie kupię rękawiczek tej firmy ;)
Obecnie mama Fox Digit i elegancko leżą na dłoni i rękach się w nich nie poci a jestem osobnikiem z którego pot się leje w lato strumieniami :)
DH-luka
Kontakt:

Post autor: DH-luka »

Mam wyzej wymienione daikine - gorace.szwy ok
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Sombrio ma cieniutkie rękawiczki w ofercie i w promocji możesz je dorwać za 60zł.Scott miał także model Freeride (jeśli dobrze pamiętam). Najbardziej cienkie rękawiczki jakie miałem i nadal się trzymają.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

A co do 661 to parę lat temu dużo moich kumpli używało, syf niesamowity. Wątpie żeby im się polepszyło.
TrzecieKolo
Kontakt:

O te Foxy Digit mi się podobają, kwestia gdzie kupić taki kolor? :D
http://s7d2.scene7.com/is/image/FoxRaci ... &fit=fit,1

Scotta przejrzałem, nie widzę freeride, reszta modeli nie ma niebieskich :D

Sombrio? Hmm, może te spun, ale nie mają żadnej ochrony na kostki. Miałem parę szwów na kostkach po ostatniej kraksie, w sumie bym chciał jakieś wzmocnienie na kostkach teraz, może by choć minimalnie pomogło :)

Zdjęcie od 18 lat:
http://2.bp.blogspot.com/-0Fvdv8s-PXo/T ... /kuku1.jpg

Na razie Fox Digit i Oakley Overload rozważam w takim razie. Tylko chyba żadne z nich nie do dostania w Polsce...
Joniu 03
Kontakt:

Post autor: Joniu 03 »

Od siebie powiem tyle że fox-y dirtpawy wytrzymały u mnie 2 miesiące zaczęły rwać się na wszystkich palcach i wewnętrznej części dłoni gdzieś jeszcze się walają może na dniach foty porobię : ) Obecnie od sezonu mam 661 model 401 i szczerze polecam. Kolega ma 661 comp i też nie narzeka, zdecydowanie poprawili się w jakości produktów . Jeden znajomy miał 2 lata temu starszy model compów to mu się po 2 miesiącach rozleciały : )

http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochron ... glove_2011
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

TLD XC - jezdzilem caly rok ( do pracy 5 dni w tyg i w gory 3-4 razy w tyg) i nic sie nie dzialo. Dopiero na koniec roku wymiekly. Polecam!

MichaelBiker
Kontakt:

Post autor: MichaelBiker »

jeszcze duzo robia gripy z tego co zauwazylem.. naprawde nie waro kupowac syfu z darta, octana itd za 40 zeta bo fajne sa przez pierwsze 2 tygi.. lepiej dolozyc chociazby min 30 zeta i kupic cos z odi, lizarda, sunline-a itp.. guma robi swoje bo im mieksza jest tym wiadomo ze rekawiczki mniej sie beda na nich scieraly a i chwyt jest pewniejszy :)
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

O'Neal Element MX
ok 50 pln na allegro
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

TrzecieKolo jeżeli chcesz dobrze wentylowane rękawiczki , kup bez palców albo jeździj bez.
Jeżeli masz w poważaniu własne palce, kup coś co da im ochronę i mężnie znoś tak niebywale niekomfortową sytuację jak spocone dłonie.
Czy kupisz Dakine, Foxa czy coś innego na podobnym poziomie, zapewniam Cię będziesz zadowolony.
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

A ja się podepnę i zapytam czy Fox bomber są trwałe ????
Bo miałem już trochę tego ( 661, dakine, dartmoory itd) a teraz chciałbym coś, co chwilę nie będzie puszczać ... :)
Miał ktoś? poleci ?
Slavvduro
Sapientisat
Kontakt:

Post autor: Sapientisat »

witam,
http://www.dirtbikebitz.com/images/prod ... s-Cyan.jpg polecam te rękawiczki, mam je cały sezon i wyglądają tak jak nowe. Pomimo gleb i prania nie mają żadnych przetarć, dziurek. Co do pocenia rąk, może troszkę się pocą-wiadomo jak każde, ale maja taką jakby siateczkę między palcami więc w miarę przewiewne w ciągu jazdy. Polecam

pozdrawiam
ODPOWIEDZ