Badanie: Jacy ludzie uprawiają ryzykowne sporty?
Heh najpierw ludzie zaznaczali, że uprawiają ryzykowne sporty i tu było sporo wpisów dh,fr , a potem większość również napisała ze zamierza uprawiać takie sporty i tu znowu napisała- dh,fr. To samo pojawiło się w sportach innych popularnych, a dh się chyba do takich nie zalicza.
Ludzie zdecydujcie się czy juz jeżdzicie czy dopiero chcecie zacząć:)
Ludzie zdecydujcie się czy juz jeżdzicie czy dopiero chcecie zacząć:)
Dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w badaniu! Zebrałem już wystarczającą ilość danych potrzebnych w tej grupie. Wasze zbiorcze, surowe wyniki są dostępne na http://moje-ankiety.pl/ankieta-wyniki/id-17387.html. Wnioski z tego badania będzie można wyciągnąć dopiero po zebraniu danych z grup porównawczych i ich przeanalizowaniu, a to zajmie nam jeszcze trochę czasu - nie od wszystkich grup można zebrać dane tak szybką drogą jak od Was. Info o wynikach końcowych analizy, w odpowiedzi na Wasze zainteresowanie, wrzucę jako posta pod tym tematem, ale zdaje się, że dopiero na początku stycznia. Pozdrawiam
Re: Badanie: Jacy ludzie uprawiają ryzykowne sporty?
poszło i również jestem ciekaw wyników
Nie spodziewam sie jakichs oszalamiajacych wynikow. Wiadome jest, ze mezczyzni w dodatku mlodzi, ktorzy nie posiadaja potomstwa, nie sa w zwiazkach beda ryzykowac bardziej od innych 
Te pytania o nurkowanie, skok ze spadochronu itd. ? Czy jesli chcialbym to zrobic to znaczy, ze jestem ryzykantem? Bo ja raczej chcialem tego sprobowac z czystej ciekawosci. Poza tym kazdy kto uprawia sporty "podwyzszonego ryzyka" zdaje sobie doskonale sprawe na co jest narazony.
Kilka dni temu omalo nie skrecilem sobie nogi bedac w lazience. Poslizgnalem sie na malej kaluzy wody kolo wanny. Czy to oznacza, ze moj wspollokator jest socjopata i chcial targnac sie na moje zycie czy moze jest zbyt leniwy zeby posprzatac po sobie?

Te pytania o nurkowanie, skok ze spadochronu itd. ? Czy jesli chcialbym to zrobic to znaczy, ze jestem ryzykantem? Bo ja raczej chcialem tego sprobowac z czystej ciekawosci. Poza tym kazdy kto uprawia sporty "podwyzszonego ryzyka" zdaje sobie doskonale sprawe na co jest narazony.
Kilka dni temu omalo nie skrecilem sobie nogi bedac w lazience. Poslizgnalem sie na malej kaluzy wody kolo wanny. Czy to oznacza, ze moj wspollokator jest socjopata i chcial targnac sie na moje zycie czy moze jest zbyt leniwy zeby posprzatac po sobie?

http://spinacz86.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Dosc stary ten temat/ankieta, ale...
Jest niezbyt przemyslana i czesc odpowiedzi jest sugerowanych. Czy to nie kolejne badanie w stylu "wiemy, co chcemy udowodnic, dorobmy do tego wyniki"?
Brakuje wielu waznych danych i moim zdaniem wiele, jak nie wiekszosc, wynikow jest "o dupe roztrzasc".
Przypomnialo mi sie badanie jednego z francuskich uniwersytetow nt. uzaleznien, gdzie w kilkunastu procentach pytan, 4 na 5 mozliwych do wyboru odpowiedzi bylo negatywnych - zeby udowodnic, ze wiekszosc badanych jest podatnych na uzaleznienie badz juz uzaleznionych.
Tutaj jest nieco lepiej, ale tez szalu nie ma.
Jest niezbyt przemyslana i czesc odpowiedzi jest sugerowanych. Czy to nie kolejne badanie w stylu "wiemy, co chcemy udowodnic, dorobmy do tego wyniki"?
Brakuje wielu waznych danych i moim zdaniem wiele, jak nie wiekszosc, wynikow jest "o dupe roztrzasc".
Przypomnialo mi sie badanie jednego z francuskich uniwersytetow nt. uzaleznien, gdzie w kilkunastu procentach pytan, 4 na 5 mozliwych do wyboru odpowiedzi bylo negatywnych - zeby udowodnic, ze wiekszosc badanych jest podatnych na uzaleznienie badz juz uzaleznionych.
Tutaj jest nieco lepiej, ale tez szalu nie ma.
Poszło;) Ja tam zawsze staram się w pełni szczerze wypełniać takie ankiety, ale fakt, ludzie zawsze lubią pokazać się w lepszym świetle i również to zauważyłem :P
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!