Photo of the year top32 i mamy zdjęcie z Polski
-
- Kontakt:
Każdy chyba zgodzi sie z tym komentarzem:
"I would like to say though that it would have been much nicer to see the prize going to a relatively unknown 19yr old Polish photographer than a big-shot professional who gets paid to travel the world with film crews and has stacks of gear already..."
jasiek_krk Chińczyki pewnie maczały w tym palce
Trochę ich tam jest, a zawsze ptk. rosną :P
"I would like to say though that it would have been much nicer to see the prize going to a relatively unknown 19yr old Polish photographer than a big-shot professional who gets paid to travel the world with film crews and has stacks of gear already..."
jasiek_krk Chińczyki pewnie maczały w tym palce

Powiem szczerze, że nie tego się spodziewałem. Nawet czytając komenty byłem pewien że zdjęcie Wawiego wygra... troche to głosowanie im się przeciągnęło
http://www.pinkbike.com/photo/9231318/ <--- Mój Bike
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Gratuluję zajęcia drugiego miejsca. Tylko teraz pytanie, będę wdzięczny jak ktoś udzieli mi konkretnej informacji.
Jest jakiś regulamin konkursu, który mówi o tym w jakim dniu i o jakiej godzinie się kończy? Jeśli tak to czy jest to na tyle zobowiązująca kwestia, że faktycznie miał się ten konkurs zakończyć wcześniej...(i czy można komuś zwrócić uwagę, na to że TROCHĘ inaczej się umawialiśmy na początku). Gadanie o liczeniu głosów gdy cały czas była możliwość głosowania no to moim zdaniem jest co najmniej nie na miejscu. Dlaczego? bo skoro są problemy ze zliczeniem głosów, to kończymy konkurs w ustalony dzień, blokujemy możliwość głosowania. Przeliczamy wyniki i mówimy kto zwyciężył. A wygląda na to, że cały czas można było głosować, choć głosów było bardzo wiele.
Nie chcę nikogo tutaj podburzać, chcę konkretnej informacji, bo mam wrażenie, że coś jest "nie halo".
Jest jakiś regulamin konkursu, który mówi o tym w jakim dniu i o jakiej godzinie się kończy? Jeśli tak to czy jest to na tyle zobowiązująca kwestia, że faktycznie miał się ten konkurs zakończyć wcześniej...(i czy można komuś zwrócić uwagę, na to że TROCHĘ inaczej się umawialiśmy na początku). Gadanie o liczeniu głosów gdy cały czas była możliwość głosowania no to moim zdaniem jest co najmniej nie na miejscu. Dlaczego? bo skoro są problemy ze zliczeniem głosów, to kończymy konkurs w ustalony dzień, blokujemy możliwość głosowania. Przeliczamy wyniki i mówimy kto zwyciężył. A wygląda na to, że cały czas można było głosować, choć głosów było bardzo wiele.
Nie chcę nikogo tutaj podburzać, chcę konkretnej informacji, bo mam wrażenie, że coś jest "nie halo".
http://www.pinkbike.com/photo/6390082/ Wiosenne wygibasy.
-
- Kontakt:
To samo pisałem w tym temacie i na pinku, ale tutaj wszyscy mówili ze ok jest rywalizacja pomiędzy prosami a amatorami w takim konkursie. Mądry Polak po szkodzie...SegatiV pisze:"I would like to say though that it would have been much nicer to see the prize going to a relatively unknown 19yr old Polish photographer than a big-shot professional who gets paid to travel the world with film crews and has stacks of gear already..."
sie Kolega nie lamie. slyszalem ze demo pekaja.
a swoja droga B3ZRADNY masz troche racji.
jak tak przedluzali to mialem wrazenie ze cos nie gra.
jak byly glosowania to bylo podoba sie albo nie i na tej zasadzie klikalem:
pierwsze wrazenie decydowalo.
Tutaj pierwsze wrazenie lepsze robi fota polska ale jak zaczniesz rozkminiac czy robiona podczas jazdy czy na wyciagu, czy koles leci czy lezy, czy przypadkiem nie pisze smsa na tym wyciagu to mozna dostac lekkiej zamoty.
Zadne nie bylo moim faworytem bo byly lepsze foty ale
powiem tak: patrze na gobi i mysle: fajne na tapete, podkladke pod myszke, reklame dezodorantu do stop, albo kalendarz (choc wole kalendarze z babeczkami) zrobione profesjonalnie (zaplanowane). wyglada jak z national geographic.wyglada za dobrze
polska fota: to bardzo ladne ujecie chwili. prawdziwy moment z prawdziwego dnia z powodzeniem moglbym powiesic w domu na scianie.
gobi bym nie powiesil bo kto oprawia pocztowki albo wyciete foty z kalendarza kupionego w kiosku...
nie ma co plakac 2 lata, to nie Tupolew. Kolego szacunek dla Ciebie bo zrobiles kawal dobrej roboty i doszedles daleko. Proponuje zebys to zdjecie wystawil na sprzedarz bo jest bardzo dobre.
moje gratulacje.
a swoja droga B3ZRADNY masz troche racji.
jak tak przedluzali to mialem wrazenie ze cos nie gra.
jak byly glosowania to bylo podoba sie albo nie i na tej zasadzie klikalem:
pierwsze wrazenie decydowalo.
Tutaj pierwsze wrazenie lepsze robi fota polska ale jak zaczniesz rozkminiac czy robiona podczas jazdy czy na wyciagu, czy koles leci czy lezy, czy przypadkiem nie pisze smsa na tym wyciagu to mozna dostac lekkiej zamoty.
Zadne nie bylo moim faworytem bo byly lepsze foty ale
powiem tak: patrze na gobi i mysle: fajne na tapete, podkladke pod myszke, reklame dezodorantu do stop, albo kalendarz (choc wole kalendarze z babeczkami) zrobione profesjonalnie (zaplanowane). wyglada jak z national geographic.wyglada za dobrze
polska fota: to bardzo ladne ujecie chwili. prawdziwy moment z prawdziwego dnia z powodzeniem moglbym powiesic w domu na scianie.
gobi bym nie powiesil bo kto oprawia pocztowki albo wyciete foty z kalendarza kupionego w kiosku...
nie ma co plakac 2 lata, to nie Tupolew. Kolego szacunek dla Ciebie bo zrobiles kawal dobrej roboty i doszedles daleko. Proponuje zebys to zdjecie wystawil na sprzedarz bo jest bardzo dobre.
moje gratulacje.
DH-Luka idealnie ujales to o co mi chodzilo, poprostu czytasz mi w myslach 

http://utn.pl/OKAZJE <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
John Wellburn który robił to zdjęcie czy Darren Berrecloth który jest na tym zdjęciu jest chińczykiem? Bo chyba mnie coś ominęło w końcuDBKdziobak pisze:To przez to, że chińczyki to 1/3 populacji świata i też wsparli swojego rodaka

HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl
Kurcze, jakby grali w piłkę to może by polskie dostali nawetSegatiV pisze:luke_ możne na szybko obywatelstwo dostali, albo to Chińskie podróbki - wiesz jak oni działają...

HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl
Ian Hylands przemówił:
"Voting was closed on Saturday December 9th at 3PM, not sure where you got the idea that people could still vote after that? And yes it did take 3 days to properly assess the voting. The computer database gives us an exact number in a matter of seconds, but with only 68 votes separating the two images we took a lot of care in assessing each of thousands of votes to make sure that people weren't creating fake accounts to vote more than once. I'm sure you can appreciate how long that took. We could have announced an unofficial winner immediately after the voting closed, but how would it look if after 3 days of checking votes it turned out differently? Three days is actually a very short period of time for a contest winner to be announced, there are many photo contests that take weeks before announcing a winner. I'm not an owner of Pinkbike, but I do know how things were done, and as it was I didn't even know who had officially won until yesterday. I can't think of a better way to do it..."
Zaraz po zakończeniu głosowania gdy okazało się, że różnica w ilości głosów jest tak mała, postanowili sprawdzić czy nie doszło do przekrętów typu dodatkowe konta zakładane przez już istniejących użytkowników.
Nie ma się co spinać, dojście do finału to też niezłe osiągnięcie.
"Voting was closed on Saturday December 9th at 3PM, not sure where you got the idea that people could still vote after that? And yes it did take 3 days to properly assess the voting. The computer database gives us an exact number in a matter of seconds, but with only 68 votes separating the two images we took a lot of care in assessing each of thousands of votes to make sure that people weren't creating fake accounts to vote more than once. I'm sure you can appreciate how long that took. We could have announced an unofficial winner immediately after the voting closed, but how would it look if after 3 days of checking votes it turned out differently? Three days is actually a very short period of time for a contest winner to be announced, there are many photo contests that take weeks before announcing a winner. I'm not an owner of Pinkbike, but I do know how things were done, and as it was I didn't even know who had officially won until yesterday. I can't think of a better way to do it..."
Zaraz po zakończeniu głosowania gdy okazało się, że różnica w ilości głosów jest tak mała, postanowili sprawdzić czy nie doszło do przekrętów typu dodatkowe konta zakładane przez już istniejących użytkowników.
Nie ma się co spinać, dojście do finału to też niezłe osiągnięcie.
GBN CREW
http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
A myślałem, że tylko niektórzy politycy nie mają nic lepszego do roboty niż szukanie wszędzie wrogów i teorii spiskowych...
Było, minęło.
Ode mnie jeszcze raz gratulacje za dojście tak daleko w konkursie. Mam nadzieję, że będzie to motywacją do strzelania jak najlepszych fotek w przyszłości
Było, minęło.
Ode mnie jeszcze raz gratulacje za dojście tak daleko w konkursie. Mam nadzieję, że będzie to motywacją do strzelania jak najlepszych fotek w przyszłości

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Kurde bylo Blisko panowie
Moze bedą mieli latwiej z przesylka, dlatego tez tak sprawdzali, juz wiedzialem przed zakonczeniem konursy nieoficjalnie ze idziemy bardzo blisko, balem sie wlasnie kiedy napisal pod komentarzem sewiego ze licza glosy i wywalaja te ktore nie powinny byc, z tego co wiem mowil o kilku tysiacach
Wiem tez ze nabili sobie wejscia na strone niemilosiernie( wlasna matka nauczyla sie pisac pinkbike) Nie ma co zalowac, miejsce drugie jest genialne, teraz ozbacyzmy co z nagrodami i przesylka
Dzieki ludzie, za rok mam nadzieje ze podzialmy bardziej, z wieksza iloscia fot z Polski|!

Karpiel i Duncon to moje zycie