Jaki damper do Big hita 07r.
Jaki damper do Big hita 07r.
Witam. Kupiłem rame Speca BH z 07r. Zastanawiam się, który damper będzie lepszy do niego: Swinger 4way czy Fox vanilla r? Będe w posiadaniu obu i mam dylemat. Ewentualnie jakieś inne propozycje chętnie poczytam 

Co to za dylemat? Zakładasz jeden, jeździsz trochę, potem drugi i masz porównanie którego pracę woliszTheSebaFr pisze: Będe w posiadaniu obu i mam dylemat.

Ja osobiście jestem zadowolony z połączenia big hit + revox.
W miejscu uginając zawieszenie oczywiście nie jest tak miękko jak z dhx-em, ale w czasie jazdy pracuje bardzo dobrze (jak na big hita).
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Z tego co sie orientuje do big hita nie wejdzie na pewno Roco, wiem bo w 2008 zamianielem sie z Motomysza moj dhx za Jego roco bo o cos tam wadzilo i nie bylo mozliwosci tego ustawic, nie wiem jak z innymi damperami.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Pamietaj o tym zeby kupic damper dl 216mm , a nie 222mm.
Co do wyboru dampera to jaka kasa dysponujesz ?
Jeśli miałbym wybierać pomiedzy 4wayem a vanilla r (lepiej zeby byla rc) to wybral bym foxa
Miałem oba i praca foxa zdecydowanie bardziej przypadla mi do gustu
Aktualnie w bh mam dhx'a 5 216mm (pod fsr) i jeśli jesteś w stanie wydać pare zł wiecej to bierz go smialo 
Co do wyboru dampera to jaka kasa dysponujesz ?
Jeśli miałbym wybierać pomiedzy 4wayem a vanilla r (lepiej zeby byla rc) to wybral bym foxa

Re: Jaki damper do Big hita 07r.
A jak z powietrznym damperem w big hitach? Będzie dobrze współpracował z tym zawieszeniem? Jeśli praca vanilli mi nie będzie odpowiadać chyba zdecyduje się na dhx air 

-
- Kontakt:
Re: Jaki damper do Big hita 07r.
Dzięki za wszystkie porady