Alternatywa dla GoPro HD

casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

czyli polecasz motorsport
GG 381005
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Korli pisze:Osobiście uważam, że najpewniejszym mocowaniem jest właśnie ten pasek.
To może do kasku XC, ale do DH tylko i wyłącznie przyklejana baza. Z reguły ta wygięta. Tylko oczywiście, musisz znaleźć odpowiednie miejsce na kasku ;>

Ja miałem Hero HD Helmet (Outdoor w aktualnej nomenklaturze), ale następną kamerę na pewno w wersji Motorsport, ze względu na bardzo porządną przyssawkę.
pozdro

frango
casperosensei
Kontakt:

czyli w outdoor jest lepsze mocowanie na kask a w motorsport lepsza przyssawka na płaskie powierzchnie. Chyba specjanie to zrobili :lol:
GG 381005
Korli
Kontakt:

Re: Alternatywa dla GoPro HD

Post autor: Korli »

casperosensei pisze:czyli polecasz motorsport
ciężko mi obiektywnie powiedzieć, bo jestem posiadaczem hero2 outdoor edition :P
frango pisze: To może do kasku XC, ale do DH tylko i wyłącznie przyklejana baza. Z reguły ta wygięta. Tylko oczywiście, musisz znaleźć odpowiednie miejsce na kasku ;>
do fullface też (mam Giro Remedy) i to była tylko kwestia znalezienia odpowiedniego sposobu przełożenia pasków przez dostępne otwory wentylacyjne.
ewentualnie mogę zrobić zdjęcie i je tu wstawić na potwierdzenie :D
casperosensei pisze:czyli w outdoor jest lepsze mocowanie na kask a w motorsport lepsza przyssawka na płaskie powierzchnie. Chyba specjanie to zrobili :lol:
racja, że specjalnie dzięki temu zarabiają, poza tym zawsze możesz dokupić sobie inne ciekawe akcesoria, a trochę ich jest :)
motorsport ma o jedną więcej zakrzywioną przyklejaną bazę.
casperosensei
Kontakt:

każda kamerka przychodziw pudełku i jest zamocowana na kwadratowej plytce prawda? kumpel zrobil sobie z tego mocowanie na kate'a + dorobił szelki. Także da sie kombinować. Ten motorsport chyba jednak lepszy. Jak ktoś ma coś ciekawego do dodania to śmiało.
GG 381005
Korli
Kontakt:

Post autor: Korli »

casperosensei pisze:każda kamerka przychodziw pudełku i jest zamocowana na kwadratowej plytce prawda?
zgadza się.
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

casperosensei pisze:kumpel zrobil sobie z tego mocowanie na kate'a + dorobił szelki
Ja zrobiłem chest mount'a ;)
casperosensei
Kontakt:

jasiek_krk no wlasnie jedno mocowanie do plytki, do płytki po bokach szelki i myśle ze powinno się trzymać. Możesz wstawić foto?

Interesuje mnie jeszcze kwestia awaryjności tych kamer. Czy coś się z nimi dzieje złego z upływem czasu? Chodzi mi o jakieś wady w nagrywaniu oraz o uszkodzenia podczas upadków. Czy korzystacie z gwarancji? jest ona realizowana bez problemów? Nie wiem czy warto doplacać do kamery z gwarą w pl czy taniej z zagranicy brac.
GG 381005
jasiek_krk
Kontakt:

Obrazek

Bardzo prosta konstrukcja
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

Z tego plastikowego opakowania mozna tez robic mocowanie do tripoda. Gdzies na YT bylo. Generalnie obcunasz boki i od dolu doklejasz nakretke.
Na gwarze wymienialem 3 mocowania ktore pekly bez powodu. Zero problemow! Ze stanow przesylka szla tydzien.

frango
Kontakt:

jasiek, ale ładne :)
Ja zrobiłem z gumowymi paskami. Jak z oddychaniem przy zaciśniętych taśmach?
Czy ja dobrze widzę, że masz niskie mocowanie a nie J-hook zamontowany w bazie?

tsuful_zoo, reklamowałeś w USA, bo kupiłeś w USA?
pozdro

frango
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

Kupilem w IRL reklamowalem w USiA. Wydaje mi sie ze jest to najszybsza opcja reklamacji bo sklep zrobilby tak samo wiec ominąlem jeden przystanek. Lidzie od GoPro odpowiedzieli w 2 dni a trzeciego sprawa juz byla zalatwiona. B.przyjemna obsluga i widac ze zalezy im na zadowoleniu klienta. Z tego co pamietam wchodzisz na strone GoPro w dzial support i wypelniasz maly formulaz zgloszeniowy ( nr seryjny date zakupu i ocb itd ) i wysylasz. W moim przypadku poprosili bym im przyslal zdiecie polamanych czesci dla potwierdzenia i nastepnego maila juz mialem z trescia "paczka wyjdzie jutro z rana". Prosta sprawa ;)
Pzdr

jasiek_krk
Kontakt:

frango pisze:Jak z oddychaniem przy zaciśniętych taśmach?
Czy ja dobrze widzę, że masz niskie mocowanie a nie J-hook zamontowany w bazie?
z oddychaniem spoko, ale wiadomo że trzeba ciasniej przypiąć zeby było stabilnie, uczucie trochę jak w zbroi: jak założysz przylega do ciałą i ją czujesz, po czym wsiadasz na rower i nic nie przeszkadza, niczego nie ogranicza.

zgadza się, nigdy nie miałem j-hooka (zestaw Helmet Hero ) a niestety kumple swoje połamali :/ dlatego też pare postów wcześniej pytałem czy ktoś nie ma odsprzedać tego mocowania.

Żeby odpowiednio zamontować kamerkę używam zwykłego klipsa + tych kolankowych mocowań które pozwalają ustawić kamerę np z boku kasku. Działą i jest stabilne ale nie wygląda dobrze, no i trzeba je mocno skręcić co na pewno im nie służy.

jest jeszcze szansa zdobyc j-hook metodą
tsuful_zoo pisze:tsuful_zoo
ale szczerze watpie czy mi się uda...
casperosensei
Kontakt:

zdecydowałem się juz na opcję motorsport. Ostatnie pytanie gdzie lepiej kupić? Gdzie Wy kupilibyście? U nas z gwarancją i mieć sprawe z głowy, czy lepiej zaoszczędzić ale bądź co bądź zaryzykować z ewentualną potrzebą reklamacji sprzętu ( najgorzej jeśli zepsuje się coś w kamerze). Może ktoś ma dostęp, sam sprzedaje lub zauważył atrakcyje oferty na go pro hd2 w Polsce oczywiście z gwarancją. Jeśli tak proszę o PW, i wasze sugestie wobec mojego pytania.
GG 381005
frango
Kontakt:

Nie słyszałem, by było jakoś dużo, czy nawet sporo problemów z samą kamerą. Oczywiście, o wiele więcej jest opinii o Hero HD, bo przecież HD2 dopiero co weszło do sprzedaży.
Ludzie trochę narzekali na pękające łączniki, zaczepy, obudowy. Ale to też kwestia tego, jak się używa. Ja miałem GoPro 1,5 roku. Używałem go na rowerze, motocyklu, samochodzie, trochę podwodnych ujęć zrobiłem i generalnie, wyglądało prawie jak nowe :)
Ale kumpel zrobił z blachy zatrzask do obudowy, bo oryginalny "rozpadł się" ;)
pozdro

frango
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Panowie ktoś zapinał juz do go pro 2 zewnętrzny dobrej klasy mikrofon?
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

Hey, sledze temat juz od dluzszego czasu, a ze przyszedl czas zakupowy zastanawiam sie nad kamerka. No i goPro jest praktycznie najwyzej w mojej liscie, spelnia wiekszosc zapotrzebowania i oczekiwac, zjednym ale.. chcialbym moc jakos komunikowac sie z kamerka ze smartphona/tabletu a wiem ze do goPro bedzie trzeba ten zestaw wifi dokupic jak sie pojawi w cenie nie wiadomo jakiej.

I tu pytanie, jest jakas sensowna konkurecja ktora by oferowała taki dodatek? Czy jednak lepiej np. Hero1 i pozniej dokupowac (bo podobno z 1 tez bedzie kompatybilny ten wifi bacpack).

pozdro
Bartbp
Kontakt:

Post autor: Bartbp »

.
Bartbp
Kontakt:

Post autor: Bartbp »

Od niedawna jestem posiadaczem kamery GoPro Hero 2 w Weekend były pierwsze testy :)
filmik: http://www.youtube.com/watch?v=Mm7ZYx4Z ... ture=share
Możecie ocenić i powiedzieć co jest nie tak? Slow Motion jeszcze najlepiej nie opanowałem ;)
ODPOWIEDZ