Hope Pro II+obrecze z dt swiss fr2350+Sapim CX-Ray

FreshPl
Kontakt:

Hope Pro II+obrecze z dt swiss fr2350+Sapim CX-Ray

Post autor: FreshPl »

co sadzicie o tym secie?, przód i tył Hope Pro II+obrecze z dt swiss fr2350+Sapim CX-Ray. Jeżdżę enduro :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ile masz do wydania na koła? Super szprychy, lekkie piasty ale nie najlepsze obrecze jesli chodzi o wage/wytrzymałość.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Spaced pisze:Hope Pro II+obrecze z dt swiss fr2350+Sapim CX-Ray.
Jak dobrze pamiętam, to 2350 to po prostu czerwone 6.1 z ładną grafiką. Miałem 6.1 i 5.1 i nawet jeśli chodzi o dH to wolę 5.1, więc jeśli chodzi o enduro to wybór oczywisty
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
FreshPl
Kontakt:

właśnie co do wytrzymałości to mnie to bardzo zastanawia, bo kolega miał ten sam set jest cięższy ode mnie o około 15kg ja ważę 70. Przejeździł 1 sezon na nich i nie miał z nimi najmniejszych problemów a jeździ enduro i lekki fr. wiec wydaje mi się ze zależy to dużo od tego kto i jak je zaplatał.
DH-luka
Kontakt:

Post autor: DH-luka »

5.1 to obrecze z plasteliny. chyba ze wazysz 17kilo z rowerem.

a piasty bym bral pro2 Evo. poprawione troche zostaly. delikatnie ciezsze ale z tego co slyszalem wieksze lozyska wlozyli po tych wszystkich akcjach z pekajacymi maxlami 12mm
Spaced
moderator
Kontakt:

DH-luka pisze:właśnie co do wytrzymałości to mnie to bardzo zastanawia, bo kolega miał ten sam set jest cięższy ode mnie o około 15kg ja ważę 70. Przejeździł 1 sezon na nich i nie miał z nimi najmniejszych problemów a jeździ enduro i lekki fr. wiec wydaje mi się ze zależy to dużo od tego kto i jak je zaplatał.
To po prostu dał za ciezkie obrecze. Są na rynku lzejsze obręcze oferujace wieksza wytrzymałość. Wez te koła jak masz dobra cene (bo same szprychy sa warte 700zl katalogowo jesli dobrze pamietam) i ew. znajdz inna obrecz pod którą będą pasowąć.
FreshPl
Kontakt:

cena jest dobra, przynajmniej tak mi się wydaje bo same szprychy teraz katalogowo kosztują 800 zł, a on chce ode mnie 300 euro do tego dorzuca kasetę dura ace 10 spd i 2 prawie nowe tarcze XTR 203mm i tytanowe śrubki do mocowania ich :). Reasumując deal wydaje mi się ok
Spaced
moderator
Kontakt:

No to cena dobra ale jak wyzej pisałem - podmieniłbym obrecze na inne, jak ich nie zajezdiesz to znaczy tylko, ze mozesz kupic cos lzejszego ;)
DH-luka
Kontakt:

ja zrozumialem ze skladasz kola a nie kupujesz
za ta cene z tymi gadzetami to niezle.
FreshPl
Kontakt:

Tak, bede je sam skladac, kupuje wszystko od kolegi a on ich nie zaplatal tylko, zostawil ta przyjemnosc dla mnie.
DH-luka
Kontakt:

podales cene w euro to albo jestes za granica albo kolega

widzialem takie kola na lokalnej aukcji 2 tyg temu

jesli to te kola (malo prawdopodobne ale obczaj)
http://www.adverts.ie/bikes/set-of-disc ... es/1120572

to sie bracie targuj jeszcze ;)
180e a 300 to jest roznica. chyba ze ktos Cie kasuje 120e za rozplecenie kol ;)

pozdr
FreshPl
Kontakt:

Podałem cenę w euro bo mieszkam w Irlandii. To jest ten sam koleś którego ogłoszenie oglądasz, on ma 2 set po prostu a ja za 300 euro dostane tak jak wcześniej pisałem kasetę dura ace 10spd nowa 2 prawie nowe tarcze XTR 203mm i tytanowe śrubki do mocowania ich szprychy są nowe i piasty tez obręcze lekko używane, wiec myślę ze za ta cenę się opłaca. W szczególności ze w Irlandii ciężej o sprzęt górski za tanie pieniądze na rynku wtórnym, ponieważ większość ludzi jeździ tam na rowerach szosowych.:)
DH-luka
Kontakt:

FreshPl pisze:Podałem cenę w euro bo mieszkam w Irlandii.ciężej o sprzęt górski za tanie pieniądze na rynku wtórnym, większość ludzi jeździ tam na rowerach szosowych.
ziom, wez wyjrzyj przez okno czy na pewno w Irlandii mieszkasz :)
nie masz racji

bylo kilka zestawow fajnych. musisz tylko sie rozgladac po forach

mnostwo ludzi jezdzi MTB: wszystko , XC, DH i Enduro i da sie wyrwac sprzet tanio.
troche nie mam czasu teraz na ten temat sie spierac itd.
Proponuje przylaczyc sie do nas.

pozdro
Spaced
moderator
Kontakt:

FreshPl pisze:Podałem cenę w euro bo mieszkam w Irlandii. To jest ten sam koleś którego ogłoszenie oglądasz, on ma 2 set po prostu a ja za 300 euro dostane tak jak wcześniej pisałem kasetę dura ace 10spd nowa 2 prawie nowe tarcze XTR 203mm i tytanowe śrubki do mocowania ich szprychy są nowe i piasty tez obręcze lekko używane, wiec myślę ze za ta cenę się opłaca. W szczególności ze w Irlandii ciężej o sprzęt górski za tanie pieniądze na rynku wtórnym, ponieważ większość ludzi jeździ tam na rowerach szosowych.
To co piszesz nie jest warte extra 120 euro.

A jak kolega wyzej pisze - irlandia i uk ma bardzo dobry rynek wtórny. Wystarczy poszukac.
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

Odezwij sie do mnie lub DH-Luki na PM to pomozemy cos znalesc
A jak chcesz pojezdzic to tez daj znaka ;)

ODPOWIEDZ