Scott Voltage czy może Dartmoor street fighter

LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

Masz racje, nie widzialem Cie w gorach, mysle ze jak jeszcze jezdzilem czesto w gory to nie wiedziales nawet ze taki sport jest.
Tez mialem pitbulla z boxxerem (2004 boxxer) i jezdzilo mi sie znacznie gorzej niz z amorkiem 130mm.
Co mnie obchodzi bitch z monsterem? bitch swietna ramka, a monster? co to wogole jest? amortyzator od tira? na co to komu?

Miales w bitchu z boxxem 67? dziwne ze to tyle co w glory bo ja w glory z boxxem mam 65.5 no ale nie o to chodzi zeby w ht tez miec taki sam kat. te ramy sa zupelnie inaczej projektowane i liczone, one nie maja byc tak plaskie jak full, support tez jest na innej wysokosci, a pakujac tam dwupolke psujesz cala geometrie ktora ktos madrzejszy od Ciebie i ode mnie wyliczal.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
_Cycu94_
Kontakt:

Post autor: _Cycu94_ »

Masz racje. są inaczej projektowane, ale różnice w stopniach czuć i to wyraźnie. Nie chodzi tutaj też o ilość skoku w przednim amortyzatorze. mi chodzi o sam fakt czepiania się ht z dwu-półką. Zakres obrotu kołem jest jak najbardziej wystarczający, więc to kwestia gustu i planów na rower. Jeżeli zaś chodzi o geometrię i katowanie. Boxxer w puszce od 2010 jest dość niskim amortyzatorem, niższym od starszych modeli 66 :) Mamy na myśli chyba dwie inne glory. Mi chodzi o glory 8 fr z 2007 :)
"Człowieku, przecież wiesz że jesteś w stanie załatwić wszystko tak jak załatwiasz bakanie"
DisC
Kontakt:

Post autor: DisC »

Ja latałem na voltage i nie narzekałem na tą rame. Dla mnie scott by był lepszy od Darta.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Jeżeli ktoś mówi, że 2półka tylko do fulla i inaczej nie ma sensu, to tak jakby powiedział że dmuchamy tylko blondynki bo brunetek nie ma sensu. Rzecz gustu czy ktoś lubi HT czy FS, jak jeździ dh to cały złom ma do dh w tym 2półkę i to się sprawdza w mocniejszych/przystosowanych ramach.
NorekO
Kontakt:

Post autor: NorekO »

2 kolegów miało te ramy - jeden scotta, drugi darta. Ten ze scottem napierdzielał jak opętany wszystko co się dało, ten z dartem raczej technicznie jeździł, wklejał się w lądowania.
2 lata i poszły w pi***du 2 ramy darta na gwarancje bo pękały pod główką z widłem 145mm, kolega ma nadal scotta tylko po pól roku (pierwsze pęknięcie darta) wsadził tam juniora t i śmiga do dziś - wnioski sam wyciągnij
DHKarol
Kontakt:

Re: Scott Voltage czy może Dartmoor street fighter

Post autor: DHKarol »

Jako HT do DH to polecam NS Bitch'a lub Surge jeśli coś większego bo geo praktycznie to samo, mam 178cm wzrostu i Bitch jest idealny.
Co do amora to napewno wejdzie jakaś dobra dwupółka, osobiscie mam 66(180mm) i według mnie pasują super :mrgreen:
[S]
-Kiera Truvativ Riserbar
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

_Cycu94_ glory 8 to nie glory, zacznijmy od tego :P to kompletnie dwie inne ramy.

Ezrider, podaj mi przyklady "przystosowanych ram" :p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
EZrider
Kontakt:

Darkside Zoo,
Cove był jakiś po 2p.
Banshee Morphine
NS swego czasu dawał gwarancję na 2p do jednej z ram.

Lisu jak jesteś taki bogaty stażem to dlaczego tego nie wiesz?
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

DC Cock, Evil Imperial... ale każda z nich ma suport w kosmosie z wysokim widłem.
EZrider
Kontakt:

Jak mówiłem - co kto lubi. Jednakowoż ramy są, są używane z DC i właściciele chwalą.

A z tych dwóch Scott.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

LisuKrakow oszczędź sobie nerwów, nie przemówisz - po prostu muszą się nauczyć na błędach ;)
ODPOWIEDZ