LisuKrakow pisze:luke_ wiesz, od zlotowki wystawia sie po to zeby jak najwiecej ludzi zachecic do obserwowania/licytowania, wiadomo ze jak sprzedajesz powiedzmy rame to za 1 czy 20zl jej nie sprzedaz i musisz aukcje poprostu usunac, jak ktos jest zainteresowany to do Ciebie napisze pozniej ze swoja rozsadniejsza oferta. Wiem ze od tego jest cena minimalna, ale ludzie duzo niechetniej licytuja gdy to widza ;p
I takiego właśnie postępowania nienawidzę.
Albo wystawiasz od złotówki i jedziesz zgodnie z zasadami normalnej aukcji i masz wtedy jaja żeby to sprzedać w takiej cenie jak skończy się aukcja,
albo nie decydujesz się na to i startujesz od ceny jaką uważasz za minimalną, lub dajesz opcję "cena minimalna" i tyle.
Po to są jasne i klarowne zasady aukcji żeby ich przestrzegać i żeby gra była czysta i jasna.
Taką sytuację miałem ostatnio, wystawia ktoś amortyzator od 1zł.
Ja nie mam czasu na śledzenie aukcji ale jestem gotów dać za niego 1500zł i taką ofertę składam.
Potem cena dochodzi do 700zł i kilka godzin przed końcem gość kończy aukcję odwołując wszystkie oferty bo "amortyzator się zepsuł", więc piszę gościowi że jest niepoważny i proszę o wpisanie mnie na czarną listę żebym nie mógł więcej licytować w jego aukcjach bo szkoda mi czasu i mogłem w tym czasie licytować inny.
On odpisuje że jeden z licytujących zaoferował mu 1200zł i dlatego zakończył aukcję. Napisałem mu że byłem gotów dać sporo więcej gdyby miał jaja i zaczekał do końca aukcji, no ale skoro się zepsuł to nie ma tematu bo mnie tylko sprawny interesuje;)
Za 3 dni dostaję maila że za 1400zł razem z przesyłką sprzeda mi poza aukcją.
Sorry, ale w takiej sytuacji wyśmiałem gościa i licytowałem inny.
Albo traktujemy się jak dorośli ludzie albo jak gówniarze. Rejestrując konto w allegro i decydując się na sprzedaż/kupno z ich pomocą, akceptujemy ich regulamin. Proste.
Ja coraz częściej przeglądam tylko oferty z opcją "kup teraz" żeby nie tracić czasu właśnie przez takie gówniarskie zachowanie sprzedających.
Pozdrawiam