Specialized P1 AM - jaki amortyzator ?
Specialized P1 AM - jaki amortyzator ?
Witam. Jestem nowy na forum wiec chciałbym się przywitac.
Posiadam ramke Specialized P1 AM 19''. Amortyzator na którym jeździłem to Suntoru XCM 100mm. Niestety posiada on takie luzy, że aż źle sie jeździ.
Jaki polecacie amortyzator do tej ramki w cenie do 700zl ?
Posiadam ramke Specialized P1 AM 19''. Amortyzator na którym jeździłem to Suntoru XCM 100mm. Niestety posiada on takie luzy, że aż źle sie jeździ.
Jaki polecacie amortyzator do tej ramki w cenie do 700zl ?
Re: Specialized P1 AM - jaki amortyzator ?
O jakim skoku amortyzator najlepiej bedzie pasowal do tej ramy. Czy ze skokiem np 140mm nie bedzie sie zle jezdzilo
Rowniez myslalem o piku. Moze znajde cos w rozsadnych pieniadzach na allegro.
marzocchi z1 szukaj 

Czyli co musiałbym kupić nową piaste czy tylko os? Mam oryginalna piaste Specialized taką jak byla juz zalozona.
A gdybym musiał jednak zostać przy starej piascie to jaki polecacie?
Podepne sie pod temat mam taki sam rower tylko tama 17, chce wywalić ten amor i założyć coś co by lepiej pracowało. Budżet około 1500 na amor odrazu chciałbym wymienić przednie koło i włożyc na przód tarczowe hamulce. Czy Avid Juicy 3 wystarczy? Jazda to głównie cos co marketingowcy określają all mountain
Ciężko mam też z wyborem obręczy aby była trawała ale znów nie jakaś kosmicznie ciężka.
Z góry dzięki za rad.
A i jeszcze opłaca się rozbudowywać rower w oparciu o tą ramę czy jezdzić na tym co jest odkładając kase na fulla?

Z góry dzięki za rad.
A i jeszcze opłaca się rozbudowywać rower w oparciu o tą ramę czy jezdzić na tym co jest odkładając kase na fulla?
Spec P1 AM
GgG, w sumie masz rację, nie ma co wkładać amora którego właściwości nie wykorzystam, z tego co patrzyłem na specyfikacje to tora w zupełności nada a poczynione oszczędności przeżuci się na coś innego.
Może odrazu możecie polecić coś sprawdzonego w balansie trwałość/lekkość na przednie koło (piasta pod tarcze i obręcz), jazda to trial, all mountain (w sumie to takie bardzo bardzo lekkie enduro), z żaru też lubie zjechać ale na pewo dużo wolniej niż wymiatacze na fullach;)
Myślałem o tej (FR 6.1 DT SWISS) ale czy jak na przód to nie za ciężka?
Może odrazu możecie polecić coś sprawdzonego w balansie trwałość/lekkość na przednie koło (piasta pod tarcze i obręcz), jazda to trial, all mountain (w sumie to takie bardzo bardzo lekkie enduro), z żaru też lubie zjechać ale na pewo dużo wolniej niż wymiatacze na fullach;)
Myślałem o tej (FR 6.1 DT SWISS) ale czy jak na przód to nie za ciężka?
Spec P1 AM