Chyba nie jestem świadomy co z Cult-Bikes jest nie tak - kupowałem od nich parę rzeczy i zrobili na mnie dobre wrażenie...(?)Ajz pisze:No moze tylko na cult bikes niema mocnych
A odnośnie tematu - gratulacje dla Specialized PL.
Rzeczywiście szmaciarze , nie dopłacą Ci z własnej kieszeni bo złotówka jest coraz tańsza. Zobaczysz co będzie jak firmy skalkulują euro na poziomie 4,5 - 4,6 .F4rr3ll pisze:Specialized leci w kule chyba ostatnio bo teraz podniósł ceny w środku sezonu zamówień i nagle okazało się że rabat jaki miałbym na statusa poszedł na podwyżke ceny
Zapamiętajcie sobie: Jak macie do wyboruancyjna zawiera wyraźne warunki w których wszystko jest jasno sprecyzowane. Dystrybutor ma 14 dni na po informowanie mnie czyli klienta o przebiegu reklamacji i 30 dni na rozwiązanie problemu. Tylko i wyłącznie w przypadku reklamowania ramy roweru Specialized zastrzega sobie możliwość wydłużenia terminu reklamacji ze względu iż muszą ściągnąć nową ramę z zagranicy. Po ustawowych 30 dniach otrzymałem wiadomość, że okres reklamacji zostanie wydłużony...
F4rr3ll pisze:więc czemu nie obniżali jak dolar kosztował po 2 złote ?
Nawet jeśli podnieśliby z dupy ceny, bo tak to i tak byłoby ok. To oni są sprzedawcą i to oni dyktują cenę. Jeśli Ci się nie podoba to wyginaj do innej firmy. Czasem też mam takich klientów w sklepie, najpierw przychodzą, oglądają coś przez długi czas ale nie kupią. Potem pojawią się po kilku tygodniach i marudzą, że ceny poszły w górę. Nikt za darmo nie będzie pracował.F4rr3ll pisze: według Ciebie podwyżka w środku sezonu zamówień jest jak najbardziej ok i co ja sie rzucam jak to nie ich wina ?
Norbert Ci odpowiedział :F4rr3ll pisze:ravfr nie wiem czy cie zrozumiałem - według Ciebie podwyżka w środku sezonu zamówień jest jak najbardziej ok i co ja sie rzucam jak to nie ich wina ? więc czemu nie obniżali jak dolar kosztował po 2 złote ?
XooX z dnia na dzień podnieśli ceny . jednego dnia ide do sklepu spytać o ramke , drugiego przychodze z kasą i sie dowiaduje że owszem mogę go miec ale za 12%więcej bo taką sobie zrobili podwyżkę
Przypuszczam ,że sklep dostał nowe ceny z rygorem natychmiastowego wdrożenia , Spec ma świra na punkcie pilnowania cen (i słusznie) . Fakt ,że w takiej sytuacji jak Twoja poszedłbym klientowi na rękę.Spaced pisze:Jak kurs spada po zamówieniu i zapłaceniu za sprzęt to czemu sklep ma obniżać?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość