[Napinacz] E-13 - Z czego zrobić
[Napinacz] E-13 - Z czego zrobić
Jako że fundusze kuleją po innych zakupach , a napinacz szwankuje postanowiłem sb sam "wystrugać" nowe prowadnice w moim e13 .
i teraz pytanie , gdzie znajde jakies materiały żeby to zrobić ? Chodzi mi głównie o to tworzywo z którego jest fabrycznie zrobiony napinacz .
i teraz pytanie , gdzie znajde jakies materiały żeby to zrobić ? Chodzi mi głównie o to tworzywo z którego jest fabrycznie zrobiony napinacz .
Takie same jak e13 to chyba ciężko będzie znaleźć. Ja robiłem sobie coś w stylu rockringu ale z drugiej strony zębatki i dwie prowadnice (górna pod rockring, dolna z kółeczkiem od przerzutki). Wszystko to zrobiłem z pleksi, 'rockring' z przeźroczystej 4mm, dolna prowadnica z białej 5mm a górna 2x5mm (sklejałem klejem i dodatkowo trzymało się do na śrubkach, którymi przykręcałem prowadnice do pająka. Wszystko wyciąłem zwykłą piłką tylko przyciąłem ją wzdłuż tak, aby była cieńsza i żebym miał większe pole manewru przy wycinaniu. Można kupić chyba też piłki włośnikowe, które były by chyba do tego najlepsze. Resztę wykończyłem różnymi pilnikami.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.