Wszędzie. O ile się przyjmie. Nie widzę problemu w dojeżdżaniu na czymś takim.=disbrainer= pisze:tylko gdzie? chcesz na niej na miejscowke z kolanami pod broda dojechac?
Dartmoor WISH 2012
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
To jest rama do bikeparku, nie dojazdówka. Nie wiem czemu ze wszystkiego rower do enduro musisz zrobic. Wish główke moze ma podobna do scythe ale jest nizszy. Od wildcarda w ustawieniu duzego skoku nawet. Zreszta to nie ja pierwszy porównałem scythe do wisha, wiec nie wiem czemu akurat do mojej wypowiedzi sie odnosisz.=disbrainer= pisze:jakie 2 stopnie? tzn wzgledem jak zestawionego scytha? 66,5 ma jedna i druga rama. i powtarzam, sa one inne. wish ma swoje plusy tak jak i scythe ma cechy, ktorych wish nie bedzie mial nigdy, wiec jaki jest sens je do siebie poronywac? scythe jest rama do szeroko pojetego FR, a wish do zabawy tylko w bike-parkach.
Do tego wiekszosc osób nie ma na miejscówke 40km.
-
- Kontakt:
Spaced, ciezka glowa? przeczytaj uwaznie to co napisalem wczesniej.
odnosze sie do wypowiedzi Las3k_91 Ldz, nie Twojej.
o tym, ze jest to rama zaprojektowana tylko do bikeparku wiem od Michala z Dartmoora, bo zamienilem z nim pare slow na ten temat.
i nie wiem czemu uwazasz, ze chce robic z niego tutaj rower do enduro, kiedy poprostu tlumacze ze nim NIE JEST (a tak, na Scythe mozna rowniez spokojnie jechac i w dol i w gore, gdyz daje taka mozliwosc), a na takiej konfiguracji Wisha sobie tylko w dol pojezdzisz. czy jest cos niezrozumialego w tym co pisze?
inna sprawa, ze ta rama mogla miec o wiele wiekszy wachlarz zastosowan a tym samym nabywcow, gdyby zostaly uwzglednione tylko dwie rzeczy dodatko - nie uposledzajac jej obecnego przeznaczenia. to nie moj projetk i nie kwestionuje go, wyrazam tylko swoje zdanie, ze zwlaszcza w polskich warunkach ludzie szukaja rowerow uniwersalnych i o wiele lepiej by sie ta rama sprzedawala.
odnosze sie do wypowiedzi Las3k_91 Ldz, nie Twojej.
wlasnie to probuje wytlumaczyc uzytkownikom, ktorzy uwazaja ze da sie na niej spokojnie jechac "wszedzie".Spaced pisze:To jest rama do bikeparku, nie dojazdówka.
o tym, ze jest to rama zaprojektowana tylko do bikeparku wiem od Michala z Dartmoora, bo zamienilem z nim pare slow na ten temat.
i nie wiem czemu uwazasz, ze chce robic z niego tutaj rower do enduro, kiedy poprostu tlumacze ze nim NIE JEST (a tak, na Scythe mozna rowniez spokojnie jechac i w dol i w gore, gdyz daje taka mozliwosc), a na takiej konfiguracji Wisha sobie tylko w dol pojezdzisz. czy jest cos niezrozumialego w tym co pisze?
inna sprawa, ze ta rama mogla miec o wiele wiekszy wachlarz zastosowan a tym samym nabywcow, gdyby zostaly uwzglednione tylko dwie rzeczy dodatko - nie uposledzajac jej obecnego przeznaczenia. to nie moj projetk i nie kwestionuje go, wyrazam tylko swoje zdanie, ze zwlaszcza w polskich warunkach ludzie szukaja rowerow uniwersalnych i o wiele lepiej by sie ta rama sprzedawala.
-
- Kontakt:
no dokladnie, a jak miejscowka dalej niz 10min drogi to rower do auta i tyle ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
-
- Kontakt:
Ja pizgam na chorzowską miejscówkę ponad 16km w 1 stronę na arcy-nie-enduro rowerze i mi to doskwiera nieźle. NIe mam auta, ale się zdecydowałem, że nie chcę roweru na dojazdy/podjazdy tylko do jazdy w dół, więc trzeba się pogodzić z jego wadami. Nie ma czegoś, co jest uniwersalne i dobre w każdej dziedzinie, no nie ma poprostu.
=disbrainer= A jakie są te 2 rzeczy, o których piszesz?
=disbrainer= A jakie są te 2 rzeczy, o których piszesz?
-
- Kontakt:
Sry, ale jak ktoś nie da rady przejechać 10km w 1 stronę na zjazdówcę [na której jeździ się na pewno ciężej niż na wishu], to jest ***** a nie biker i to nie jest wina roweru.
A ludzie nie szukają rowerów uniwersalnych, tylko zaciskają zęby i dojeżdżają na tym co mają, sztuka kompromisu.
Waży 200kg czy co mu jest?=disbrainer= pisze:na takiej konfiguracji Wisha sobie tylko w dol pojezdzisz. czy jest cos niezrozumialego w tym co pisze?
A ludzie nie szukają rowerów uniwersalnych, tylko zaciskają zęby i dojeżdżają na tym co mają, sztuka kompromisu.
Właśnie. Sztycę wygląda na to, że każdy wygodnicki może sobie na dojazd podnieść...boogiel pisze:=disbrainer= A jakie są te 2 rzeczy, o których piszesz?
-
- Kontakt:
dluzsza podsiodlowka i mocowanie przedniej przerzutki typu direct-mount do wahacza.boogiel pisze: A jakie są te 2 rzeczy, o których piszesz?
wyglada na to, ze mamy inne pojecie na temat wysokosci sztycy na ktorej sie efektywnie jezdzi. w zwiazku z powyzszym nie widze sensu kontynuowania tego tematu, chyba ze jestes przekonany o swojej racji, to porponuje skonfrontowac sie w terenie przy dojedzie na miejscowke. Ty na ramie z podsiodlowka o dlugosci 343mm, ja na 490mm.Las3k_91 Ldz pisze:Sztycę wygląda na to, że każdy wygodnicki może sobie na dojazd podnieść...

-
- Kontakt:
Czekaj, czekaj. W Norco nie mam żadnej z tych rzeczy [siodło cały sezon na jednej wysokości] + miękkie 9 cali i dojeżdża się bezproblemowo. Jesteś zbyt wygodnickim zwolennikiem mody, marketing objawia Ci, że nowe rozwiązania są cudowne, bez 20cm spektrum regulacji sztycy "się nie da" i "w zwiazku z powyzszym nie widze sensu kontynuowania tego tematu". Co do konfrontacji - ja dojadę, Ty pewnie też, jaki wniosek?=disbrainer= pisze:dluzsza podsiodlowka i mocowanie przedniej przerzutki typu direct-mount do wahacza.
I jaką różnicę Ci robi 10cm dłuższa podsiodłówka, ale krótsza sztyca vs krótka podsiodłówka + 40cm sztyca?
-
- Kontakt:
W sumie Wish z tymi zmianami Disbrainera wyglada lepiej, niby roznice znikome i mi osobiscie nie przydatne jednak wtedy rama znalazla by szersze grono odbiorcow ;p
Mnie tylko jedno w Wishu sie nie podoba, ze musze czekac dwa miesiace p
Mnie tylko jedno w Wishu sie nie podoba, ze musze czekac dwa miesiace p
Popieram =disbrainer= wystarczy mieć lekkie problemy z kolanami, i nie przejedziesz 500m na niskim siodełku...ja nabawiłem się problemów z kolanami między innymi przez jazdę na niskim siodełku, dodatkowo łapiesz przy tym piękne przykurcze w stawach, nie mówiąc o braku efektywności w pedałowaniu. Jeśli chodzi o modę...to ona stoi po stronie niskich ram, krótkich rur i niskiego siodła...to o czym piszę =disbrainer= to po prostu wygoda.
PS. ta niebieska maszynko to photoshop?
PS. ta niebieska maszynko to photoshop?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
-
- Kontakt:
tak, tylko photoshop.quilong pisze:ta niebieska maszynko to photoshop?
Las3k_91 Ldz, nie zamierzam udowadniac Ci na tym forum swojej racji, masz swoje doswiadczenie - ja mam swoje. co nie zmienia faktu, ze mogloby ta rame kupic wiecej ludzi, gdyby byla bardziej uniwersalna. sa tacy, ktorzy odrzuca ja na wejsciu, a skieruja sie ku NS Soda FR. tyle ode mnie i dziekuje za uwage

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
=disbrainer= świetnie wyglądają te twoje wizualizacje, bardzo mi się podobają, zarówno grafika jak i koncepcja wyższej podsiodłówki. Pracowałem nad taką koncepcją ale jakoś wizualnie mi nie podchodziła na rysunkach. Finalna wersja i tak jest o cal wyższa od proto http://dirtshop.pl/pl/p/Wish/122
Rama nigdy nie miała być uniwersalna, wszystkie ramy jakie tworze zawsze są jak najbardziej wyspecjalizowane, dlatego Two6Player jest typowo dirtowy, pod mniejsze koła pod dirt jest oddzielny Two4, do 4x Phantom, do AM/FR Hornet, na Street bardziej quinnie. Czym bardziej wyspecjalizowany sprzęt tym lepiej spełnia swoje zadania. Wiele marek ma tylko jedną ramę sztywną w zakresie DJ/street/4x/FR.
Tak jak Two6Player jest pod dirt, ale nie zawiedzie na skateparku, czy małym slopestyleu, tak Wish jest pod bikeparki, ale na FR też nie będzie zły. Mogę zdradzić że pracujemy już nad ramą mniej na hopy w parkach, a bardziej pod FR;)
Co do x-fusion to ta firma nie ma niskich modeli jak RS, Marcok, czy Manitou. W x-fusion modele różnią się ilością regulacji. Jeździłem na obu dostępnych w Wishu i oba mi się podobały, sprężyna idealna w trudniejszy teren bo przy liniowym początku wybierała wszystko co wpadnie pod koła, powietrze lepiej sprawdza sie na równiejszych trasach gdzie pojawia się więcej hop przez jeszcze mocniejsza progresje skoku.
Rama nigdy nie miała być uniwersalna, wszystkie ramy jakie tworze zawsze są jak najbardziej wyspecjalizowane, dlatego Two6Player jest typowo dirtowy, pod mniejsze koła pod dirt jest oddzielny Two4, do 4x Phantom, do AM/FR Hornet, na Street bardziej quinnie. Czym bardziej wyspecjalizowany sprzęt tym lepiej spełnia swoje zadania. Wiele marek ma tylko jedną ramę sztywną w zakresie DJ/street/4x/FR.
Tak jak Two6Player jest pod dirt, ale nie zawiedzie na skateparku, czy małym slopestyleu, tak Wish jest pod bikeparki, ale na FR też nie będzie zły. Mogę zdradzić że pracujemy już nad ramą mniej na hopy w parkach, a bardziej pod FR;)
Co do x-fusion to ta firma nie ma niskich modeli jak RS, Marcok, czy Manitou. W x-fusion modele różnią się ilością regulacji. Jeździłem na obu dostępnych w Wishu i oba mi się podobały, sprężyna idealna w trudniejszy teren bo przy liniowym początku wybierała wszystko co wpadnie pod koła, powietrze lepiej sprawdza sie na równiejszych trasach gdzie pojawia się więcej hop przez jeszcze mocniejsza progresje skoku.
ja bym z miejsca zatrudnił =disbrainer= w darcie
enduro wersja wish'a jest świetna, dodatkowo "rynek" enduro jest większy niż bike parkowy, na enduro jeżdżą ludzie przeważnie ok 30, pasjonaci którzy lubią wydawać swoje ciężko zarobione pieniądze na rower. Myślę, że taka ramka miała by lepszą sprzedaż.

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
-
- Kontakt:
Eee... to ile cali teraz Wish bedzie mial? na jakims sklepie widzialem sama rame i bylo napisane 14", rower na tej ramie w tym samym sklepie juz 13.5", bledy macie w tych opisach - to samo z katem glowki 74" ;p
z moich obliczen wynika ze rama ma jednak 13.5", zgadza sie?
juz sie nie moge doczekac pierwszej dostawy :P
z moich obliczen wynika ze rama ma jednak 13.5", zgadza sie?
juz sie nie moge doczekac pierwszej dostawy :P