Las3k_91 Ldz pisze:Spaced - ale w rowerach są i długo będą
Bedą. Nie wiem jak nowa generacja gustava bo uzywalem krótko ale starsza była bardziej awaryjna od sainta przez nadwrazliwe na uderzenia klamki

Potwierdzam, ale stare da sie odpowietrzyc idealnie dopiero mając specjalny przyrząd montowany do klamki cos a'la zacisk do klejenia drewnaquilong pisze:Mike Levy zastanawiał czemu hamulce Brendoga są tak mocne, skoro złożone na seryjnych zaciskach, klamkach i przewodach - mechanik wytłumaczył, że sekret tkwi w idealnym odpowietrzeniu (kiedyś się zastanawiałem po co tak często odpowietrzają hamulce)
Przy maks wykręconej regulacji pad contakt 988 też mają wyraźny opórquilong pisze:Rozmawiałem z osobą która jeździ na takim samym secie, mówiła że przede wszystkim serwo mechanizm w nowych klamkach nie potrzebuje tak dużej siły jak w starych wersjach do ruszenia dźwigni (w starszych czuć na początku leki opór),
Nigdy nie wroce do starej generacji dźwigni shimano ;)Jak tylko wyjdzie pełnoprawny saint na 2013 czy ile tam zmieniam zacisk i cisne dalejPomarancza! pisze:Czyli opłaca się zainwestować w takie klamki ?
Efekt jest jedynie wizualny w praktyce nie czuć tegoquilong pisze:braku sztywności na mocowaniu klamka/kierownica.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości