Amortyzator do 700zł
Amortyzator do 700zł
Witam. Chciałbym was spytać jaki amortyzator polecacie w cenie do 700zł
Jego przeznaczenie to FR. Jeździłby z ramą DC Pitbull. Zastanawiałem się nad Juniorem T a RS pike,domain lub ewentualnie jakiś drop off. Zdadzą się ?
Jego przeznaczenie to FR. Jeździłby z ramą DC Pitbull. Zastanawiałem się nad Juniorem T a RS pike,domain lub ewentualnie jakiś drop off. Zdadzą się ?
Zdecydowanie wolałbym 1-półkę do sztywniaka więc juniora raczej nie brałbym pod uwagę.
Jeśli nie zależy Ci na mnogości ustawień i wybitnej pracy na zjazdach to możesz dorzucić do listy prostsze modele 66 z lat 2006/2007 - rcv, vf2 itp. Wystarczy poszukać i znajdzie się coś w Twoim budżecie.
Przy dobrze dobranym oleju i w miarę regularnym serwisie praca jest zupełnie przyzwoita, do FR wystarczająca w zupełności.
Łatwo można je też obniżyć na 150-160mm czyli w sam raz do sztywniaka.
Trudniej trafić na Z1 RC2 z 2007 (ten pomarańczowy). Fajny amor ze 150mm skoku i sporymi możliwościami regulacji - jak dla mnie wymarzony amortyzator do fr pod sztywniaka lub małego fulla.
Pike też spoko, choć nieco częściej będzie wymagał serwisu niż marzocchi. Może też nie wytrzymać katowania - bardzo dużych lotów, dropów itp - choć nie wiem co rozumiesz pod pojęciem FR
Jeśli nie zależy Ci na mnogości ustawień i wybitnej pracy na zjazdach to możesz dorzucić do listy prostsze modele 66 z lat 2006/2007 - rcv, vf2 itp. Wystarczy poszukać i znajdzie się coś w Twoim budżecie.
Przy dobrze dobranym oleju i w miarę regularnym serwisie praca jest zupełnie przyzwoita, do FR wystarczająca w zupełności.
Łatwo można je też obniżyć na 150-160mm czyli w sam raz do sztywniaka.
Trudniej trafić na Z1 RC2 z 2007 (ten pomarańczowy). Fajny amor ze 150mm skoku i sporymi możliwościami regulacji - jak dla mnie wymarzony amortyzator do fr pod sztywniaka lub małego fulla.
Pike też spoko, choć nieco częściej będzie wymagał serwisu niż marzocchi. Może też nie wytrzymać katowania - bardzo dużych lotów, dropów itp - choć nie wiem co rozumiesz pod pojęciem FR

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
-
- Kontakt:
Ja bym brał w pierwszej kolejności pod uwagę Super T 2003 - 2x Hscv. Potem wszystkie Z1 z 2x Hscv [Z150, Z1FR1, Z1RC2 itd.]. 66RC są zajebiaszcze, tylko wysokie, na VF nie masz co patrzeć przy tej różnicy w cenie, to samo VF2, RV, RCV, Junior, Drop Offy i wszystkie te prostsze. RC2X za drogie. Pike'a bym nie brał, bo mały, Domain z MC [318] może być, jak nie jest do serwisu.
9 lat na amortyzator, ja bym podziękował za takiego strupa.Las3k_91 Ldz pisze:Ja bym brał w pierwszej kolejności pod uwagę Super T 2003 - 2x Hscv.
to ma być do sztywniaka a nie zjazdówki, 140mm w zupełności wystarczy.Las3k_91 Ldz pisze:Pike'a bym nie brał, bo mały,
A jaki jest problem z serwisowaniem takiego amortyzatora jak domain?Las3k_91 Ldz pisze:Domain z MC [318] może być, jak nie jest do serwisu.
GgG takie smutki jak opowiadasz na temat starszych amortyzatorow to masakra. Nie twierdze, że amor jeżdżony 9 sezonow bedzie w dobrej kondycji, ale nie wykluczam tego, wez pod uwage ze nie wszystkie sprzety sa uzytkowane od daty wyprodukowania np. ja kupilem super t 2003 ktore bylo kupione jako NOWE w 2007 roku, stan techniczny i wizualny to potwierdzal, ja jezdzilem na nim jeden sezon czyli w sumie uzytkowany byl 4 lata
Więc moim zdaniem, najpierw nalezy patrzec na stan techniczny sprzetu a dopiero potem na date na naklejce
Więc nie sugeruj ludzią ludziom, że jak coś nie ma 2-3 lat to jest be. Lepsze stare Super T niż np. 3 letnie 55 r i to o wiele
Pozdro

Więc moim zdaniem, najpierw nalezy patrzec na stan techniczny sprzetu a dopiero potem na date na naklejce

Pozdro
Jest taki że jak ktoś próbuje pracować z RSem tak jak z MZtem to potem wyrzuca na allegro sprzęt jedną nogą w grobie.GgG pisze:A jaki jest problem z serwisowaniem takiego amortyzatora jak domain?
Dodam tylko tyle że jakbym miał wybrać między 55R a Super T Pro 2003 używane od 2003 to i tak wziąłbym Super T. Albo żaden jeśli T byłoby w kiepskim stanie wizualnym.ruwenzori pisze:[...]
-
- Kontakt:
I dobrze, dzięki temu normalni ludzie - patrzący na stan, a nie na wiek - mogą je taniej kupować. Upewnij się, że nic w Twoim rowerze nie jest już za stare, czekamyGgG pisze:9 lat na amortyzator, ja bym podziękował za takiego strupa.

Nie wystarczy, bo nie wybierze tyle co większy. Duży może więcej, do Pitbulla nie ma co sie aż tak ograniczać.GgG pisze:to ma być do sztywniaka a nie zjazdówki, 140mm w zupełności wystarczy.
Koszta, zadzwoń do Harfy.GgG pisze:A jaki jest problem z serwisowaniem takiego amortyzatora jak domain?
Ojtam ojtamKubaLaPL pisze:Mylisz się Tam w jednej goleni jest HSCV w drugiej ETA

Re: Amortyzator do 700zł
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz 66rc za 750zł. Tamtej zimy miałem okazje kupić właśnie RC66 z 2005r. W tym sezonie na pewno coś znajdziesz. Bo na prawde warto. 

Pike, Domain, 66, Super T, 888 170 mm skoku, boxxer < 200 mm ew. Junior chociaż odstaje pod względem pracy od w.w.
Poszukaj na allegro, sklepach internetowych, zarzuć linkiem i napewno ktoś skomentuje i doradzi
Musisz zdecydować czy chcesz jedno czy dwu półkę bo w tym nikt Cię nie wyręczy
Ja mam dwupółkę w ht i sobie dosyć chwalę, chociaż czasami chciałoby się jakiegoś x-upa zrobić, jednak stricte do fr polecam jednopółkę.
http://allegro.pl/rock-shox-domain-318- ... 70940.html
http://allegro.pl/marzocchi-888-rc2x-20 ... 98389.html
Takie przykłady daje, nie wczytywałem się za bardzo w stan techniczny i zdjęcia
Poszukaj na allegro, sklepach internetowych, zarzuć linkiem i napewno ktoś skomentuje i doradzi

Musisz zdecydować czy chcesz jedno czy dwu półkę bo w tym nikt Cię nie wyręczy

http://allegro.pl/rock-shox-domain-318- ... 70940.html
http://allegro.pl/marzocchi-888-rc2x-20 ... 98389.html
Takie przykłady daje, nie wczytywałem się za bardzo w stan techniczny i zdjęcia

-
- Kontakt: