Lapierre 720 czy trek session
Lapierre 720 czy trek session
Witam, mam do wyboru 2 rowery tak jak w temacie lapierre 720 2011 i trek session 2009. Proszę o porównanie obu ram. Która wybrać? jak wypadają pod względem pracy? I czy warto w ogóle inwestować w 3 łętnią ramę (trek) ?
Jesli masz zamiar kupic lapierra ze "stockowym" osprzetem to wez Trek'a. Trek pewnie jest skladany wiec co nieco lepsze czesci napewno bedzie miał. A co do pekania Session'ów to pekały starsze roczniki niz 2009. Rocznik 09 został porawiony. W Lapierze natomiast siadaja łozyska po jakims pol roku uzytkowania. Powie Ci to duzo osob ktore go maja. z tego co wiem lozyska siadaja przez przełożenie ramy.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wolałbym co pół roku kupić nowe łożyska niż jeździć ze świadomością, że rama może mi pęknąć. Do tego wygląd Lapierda <33333matin89 pisze:W Lapierze natomiast siadaja łozyska po jakims pol roku uzytkowania. Powie Ci to duzo osob ktore go maja. z tego co wiem lozyska siadaja przez przełożenie ramy.
Z gówna bata nie ukręcisz.
-
- Kontakt:
matin89 reprezentujesz wiedzę , że jedna baba drugiej babie powiedziała, że jej się wydaje, że ma w dupie grabie! Ujeżdżam Lapierra kolejny sezon i mogę powiedzieć empirycznie, że to jedyna marka która stosuje fabrycznie, podwójnie uszczelniane łożyska maszynowe firmy ENDURO. Jeśli komuś poszły dolne łożyska o tylko dlatego, że miał farta - dużo jeździć po błocku i wstawiać rower na noc do nieogrzanego pomieszczenia - zasysanie wody po spadku temperatury!
z tego co ja SŁYSZAŁEM to felerna była pierwsza seria treka z 09r, następne przytyły pare gram względem tej pierwszej. Jeśli chodzi o wytrzymałość to moim zdaniem Lapierre nie będzie znosił więcej niż Trek. Widziałem pare sytuacji w których właściciele treków nie traktowali ich delikatnie a jakoś przeżyły.
przypomina mi się jak ktoś w 2010r w Wiśle nie przeskoczył road gapa całym rowerem tylko przodem, przyjebało mu tym trekiem(09') okropnie, gleba spektakularna, ale rower cały.
Z moim zresztą było już też masa podobnych sytuacji (niedoloty/dziobaki/gleby) i narazie nic, dodam że własnie model 09'. Po dwóch sezonach jazdy nadal w świetnym stanie. Jezdzi mi się na nim mega zajebiscie.
Jeśli chodzi o treki 2009 vs. 2010 to na moje oko różnica wyłącznie w kolorze, wiec nie zgadzam się ze stwierdzeniem że te pierwsze są delikatniejsze. Nowe modele faktycznie mają inaczej pospawany wahacz.
Co do tych zdjęć połamanych ram, to nie możecie zapominać ile tych treków jezdzi, to samo teraz widzimy z summumem, przybywa fotek pękniętych czy złamanych, ale to dlatego że jest ich bilion na całym świecie.
Lapierre czy Trek? ja kupiłbym Lapierra bo mi się fest podoba, a Treka już mam
przypomina mi się jak ktoś w 2010r w Wiśle nie przeskoczył road gapa całym rowerem tylko przodem, przyjebało mu tym trekiem(09') okropnie, gleba spektakularna, ale rower cały.
Z moim zresztą było już też masa podobnych sytuacji (niedoloty/dziobaki/gleby) i narazie nic, dodam że własnie model 09'. Po dwóch sezonach jazdy nadal w świetnym stanie. Jezdzi mi się na nim mega zajebiscie.
Jeśli chodzi o treki 2009 vs. 2010 to na moje oko różnica wyłącznie w kolorze, wiec nie zgadzam się ze stwierdzeniem że te pierwsze są delikatniejsze. Nowe modele faktycznie mają inaczej pospawany wahacz.
Co do tych zdjęć połamanych ram, to nie możecie zapominać ile tych treków jezdzi, to samo teraz widzimy z summumem, przybywa fotek pękniętych czy złamanych, ale to dlatego że jest ich bilion na całym świecie.
Lapierre czy Trek? ja kupiłbym Lapierra bo mi się fest podoba, a Treka już mam

Roman_Maxx pisze:matin89 reprezentujesz wiedzę , że jedna baba drugiej babie powiedziała, że jej się wydaje, że ma w dupie grabie! Ujeżdżam Lapierra kolejny sezon i mogę powiedzieć empirycznie, że to jedyna marka która stosuje fabrycznie, podwójnie uszczelniane łożyska maszynowe firmy ENDURO. Jeśli komuś poszły dolne łożyska o tylko dlatego, że miał farta - dużo jeździć po błocku i wstawiać rower na noc do nieogrzanego pomieszczenia - zasysanie wody po spadku temperatury!
Jedyną firmą która ma fabrycznie łożyska enduro uszczelniane podwójnie jest Rocky Mountain