Materiały do pracy inżynierskiej- carbon, metal matrix MMC

Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Materiały do pracy inżynierskiej- carbon, metal matrix MMC

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Witam. Piszę na prośbę znajomego. Kumpel piszę pracę inżynierską na temat "nowoczesne materialy stosowane w samochodach sportowych" i pilnie potrzebuje jak najwięcej informacji na temat materiałów takich jak włókno węglowe oraz MMC ( metal matrix composites ) będziemy wdzięczni za jakąkolwiek pomoc.
Pozdro!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

I materiałow szuka na forum rowerowych gdzie jest moze 3 inzynierów materiałowych i 10-20 inzynierów łącznie? Niech zajży do ksiązek zanim w pracy napisze takie bzdury, ze go promotor wywali z sali przez okno. Jest sporo ksiązek dostepnych w necie czy na torrentach to niech sie troche pomęczy zamiast probowac szukac na leniwca w mało wiarygodnym źródle.
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

Przejrzyj leksykony materiałoznawstwa, polecam też "Technologia metali" Stefana Okoniewskiego, stara ale świetna książka, nie pamiętam czy o włóknie węglowym będzie w tej książce, ale masz w niej masę informacji o innych nie mniej ciekawych materiałach
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Szczerze zamiast starych polibudowych leksykonów poczytałbym ksiazki o konstrukcji i materialach stosowanych w budowie ram. Szukajac ksiazki o zawieszeniu mx trafiłem na na prawde duzo takich ksiazek na torrentach.
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Nie wiem na jakiej uczelni Twój kumpel pisze pracę, ale jak ja pisalem inżynierke i magisterkę na Pol. Śląskiej to wszystko czego potrzebowalem znalazlem w bibliotece i w googlach. I wcale nie mowie o jakis opracowaniach z lat 70tych, tylko o najnowszych technologiach, także weekend w bibliotece i na pewno cos znajdzie ;)
mathieu_88
Kontakt:

Post autor: mathieu_88 »

Mam książkę pt. "Włókna Węglowe" pod redakcją Romana Pampucha, Wydawnictwo AGH Kraków.
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Nie łatwiej podejść do promotora i powiedzieć "dzień dobry". Albo do jakiegokolwiek ćwiczeniowca, prowadzącego od materiałoznawstwa ?
Zapewne będą mieli większą wiedzę niż my.
Ale można bez ruszania dupy z domu...
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
ODPOWIEDZ