Marzocchi 888 vf
Marzocchi 888 vf
Siema , mam sprawe. Mam okazje kupic Marzocchi 888 vf za 600zł . I chciałem sie dowiedziec czy to cos dobrego , szukam amora tylko do 650zł bo na innego mnie nie stac :/ chce jakies opinie o nim . Jak pracuje itp . Mozecie pisac na gg 17883312
-
- Kontakt:
Dobra cena, ja swoje za 750 puściłem. Obadaj jaki stan, rysy, uszczelki.
Miałem ponad sezon, i mogę polecić. NIe ma regulacji, ale można to fajnie poprzez zabawę z olejem wyregulować. Ma nieco gorszą pracę od rc-ale nie znacznie. Jak każdy MZ nieco się zapada, jedyną jego wadą jaką sam wyczułem (prosem nie jestem) jest to, że się gubi na szybko powtarzających się nierównościach. Ale za tą cenę, nic lepszego nie dostaniesz.
Miałem ponad sezon, i mogę polecić. NIe ma regulacji, ale można to fajnie poprzez zabawę z olejem wyregulować. Ma nieco gorszą pracę od rc-ale nie znacznie. Jak każdy MZ nieco się zapada, jedyną jego wadą jaką sam wyczułem (prosem nie jestem) jest to, że się gubi na szybko powtarzających się nierównościach. Ale za tą cenę, nic lepszego nie dostaniesz.
-
- Kontakt:
NIe pisz posta pod postem.
Taa, juniorka. Ciekawe, czy na obu jechał.
Zapadanie
Chodzi o to, że przy hamowaniu przednim hamulcem wykorzystując dużo skoku, a tak nie powinno być.
Gubienie.
Chodzi o to, że na tarkach, dosyć dużych nierównościach które są szybko po sobie 888 troche daje po rękach, bo nie ogarnia wybierać to wszystko.
Ale sie nie przerażaj, to nie jest jakąś mega wadą, na początku tego nie odczujesz.
Taa, juniorka. Ciekawe, czy na obu jechał.
Zapadanie
Chodzi o to, że przy hamowaniu przednim hamulcem wykorzystując dużo skoku, a tak nie powinno być.
Gubienie.
Chodzi o to, że na tarkach, dosyć dużych nierównościach które są szybko po sobie 888 troche daje po rękach, bo nie ogarnia wybierać to wszystko.
Ale sie nie przerażaj, to nie jest jakąś mega wadą, na początku tego nie odczujesz.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wiesz czym sie rozni SSV od SSVF? Sprezynka w tlumiku ktora pogarsza prace wzgledem SSV. SSVF maja za granica opinie tlumikow slabo spelniajacych swoja role i gorszych od 'nizszych' SSV. Dowod?boogiel pisze:Junior to ssv a 888 ssvf.
http://forums.mtbr.com/downhill-freerid ... 69184.html
Zalozeniem SSVF jest wieksza szybkosc reagowania na mocne uderzenia, w efekcie zwiekszanie kompresji, problem w tym, ze tej kompresji juz w SSV bylo za duzo (chyba najbardziej progresywny tlumik ever) i przy szybkiej serii uderzen amor NIE PRACUJE, co w SSVF zostalo tylko spotegowane.
Wniosek? Chcesz lepszej pracy SSVF? Wyciagnij sprezynke. Bedziesz mial SSV w budzie od 888VF, nadal bedziesz mogl sie chwalic 'lepszym' tlumikiem, za to bedziesz mial lepsza prace

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC