UST czyli bezdętkowo jest kolorowo...

diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

A jak to się ma w fr? Dają radę UST? bo z wagi zejść chce, małym kosztem i z chęcią bym to zaaplikował do mojego rowerka :D
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
Roman_Maxx
Kontakt:

UST czyli bezdętkowo jest kolorowo...

Post autor: Roman_Maxx »

Pitolicie wszyscy jak "lask"i u fryzjera, chcecie zmieniać często i szybko oponki UST, to zadbajcie o odpowiednie łyżki do opon = nie, nie takie króciutkie kutaski z nylonu, tylko długie metalowe, wykonane jak chromowany duży śrubokręt - bo opony UST są ciaśniej pasowane niż dętkowe. A co więcej mleczko lateksowe pomaga i to arcy mocno, tak przed snakami jak i resztą i nie dlatego że magicznie uszczelnia ale że zapobiega dopiciu wewnętrznych ścianek opony. A i jeszcze jedno dla teoretyków-malkontentów = opony UST się klei i łata , tyle tylko, że specjalnym zestawem naprawczy z tzw sznurem gumowym.
Kontakt:

Re: UST czyli bezdętkowo jest kolorowo...

Post autor: ronsek »

zgadzam sie, lyzki lub cos podbnego rownie dobrze dzialajacego musi byc dosyc wytrzymale, bo wyciagniecie opony nie jest wcale latwe w ust :D sam do przed wczoraj jezdzilem w tym systemie i cisnienia malo, obrecz mavic ex 825 a opona micheli i mleczko:D naprawde dobrze bylo nie mialem zadnych problemow :P
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

opony maxxisa gówno warte - zalatwilem 3 w jeden dzien - mialem uszczelniacz no tubes i nic nie dalo - jak zrobisz dziure wieksza niz kilka mm to jestes w dupie i zaden sealant Ci nie pomoze

jezdzilem 2 lata ust i podziękowałem- nie warto !
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dalej masz stansy to weź nie marudz tylko przerób tam zwykłe maxxisa opony na bezdętki. To troche wina kombinacji maxxisa ust i tego, ze jezdzisz jak jakis pseudopros z krakowa ;)
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

A co takiego trudnego jest w pompowaniu UST ? jak już tak płaczecie?
Kontakt:

Post autor: ronsek »

wow 3 opony w jeden dzien jak on jezdzi? :shock: :shock: dlugo 2 lata ciaglych problemow i nie zrezygnowales?? ja pewnie po 1 takim dniu dal bym se siana :lol: :lol: tylko ja jakos problemow nie mam.. co do pompki do szkoda sie wypowiadac.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Długo jezdził i spin nie miał tylko ostatnio złapał pecha. Nie przez 2 lata 3 opony dziennie ;)
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

Faktycznie pechowo, dodam jeszcze ze 1 opone rozwalilem z wlasnej winy (troche przesadzilem z pompowaniem :) - Roman cos o tym wie: prawie sluch stracil !

A te 3 opony poszly w Jasnej 2 lata temu - i zaznaczam ze wcale nie mialem malo cisnienia- po prostu kamienie pociely bok opony
ODPOWIEDZ