Identyfikacja.Najprawdopodobniej Manitou Nixon Super air 145

Paul_Kirszner
Kontakt:

Identyfikacja.Najprawdopodobniej Manitou Nixon Super air 145

Post autor: Paul_Kirszner »

Witam,
dostałem używany amortyzator od kuzyna z anglii który kupił go za śmieszne pieniądze ale nie wiem dokładnie co to za model bo był w pudełku po rock shox'u. Jest to Manitou Nixon ma nalepke na dolnej goleni "TF tunned shox" i blokade w manetce a wygląda to wszystko tak jak tutaj
http://img.en.china.cn/0/0,0,305,906,25 ... 115356.jpg
niestety nieznalazłem lepszego zdjęcia które było by z manetką niż to.
Może ktoś potrafi go zidentyfikować dokładnie ? a pozatym nierozumiem działania tej manetki bo nie blokuje mi ona skoku a amortyzator wygląda na mało używany i wątpie że jest zepsuta, może ona mieć inne działanie niż blokada ?? zanim założe go na rower chciał bym znać co on za jeden
z góry dzięki za wszelką pomoc
piotrmarch
Kontakt:

Post autor: piotrmarch »

Bez zdjęć się nie obejdzie.
AdiFreerider
Kontakt:

Post autor: AdiFreerider »

na pewno był tuningowany przez TF ;)
Paul_Kirszner
Kontakt:

Post autor: Paul_Kirszner »

http://s287.photobucket.com/albums/ll12 ... u%20Nixon/

tutaj zdjęcia mam nadzieje że będą się otwierać bo żadko udostepniam i nie wiem jak na innym kompie się otworzy jak cos to pisać że nie działają.
a odnośnie tego tuningowania to zobaczyłem ich stronę ale niewiem czy to dobrze że ktokolwiek cos przy nim robił wiem że nie ma jakieś dziwnej konstrukcji ale niewiem co to zajedni moglibyście mi przybliżyć ich działalność?
i jeszcze jeśli nawet nie uda się go zidentyfikowac mugł by mi ktoś poradzić co z tą blokadą ? bo nigdy nie miałem takiej i nie wiem czy ja coś źle robię chociaż tam tylko "pociąga się za linkę", czy może to działa jakoś inaczej niż zwykła blokada czy jednak to przez ten tuning na co pewnie będzie najłatwiej zgonić ale nie wiem czy to przez to i co to wogule za tunnig mugł być
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Po mojemu to Nixon Platinum na SPV z 2006r. A ta manetka to do zmiany skoku z tego co pamiętam, a nie do blokowania. Słynna złota łyżka. Droga rzecz kiedyś. Tuning mógł polegać na wywaleniu platformy.

Edit, dobrze napisałem najpierw, 2005, tylko naklejki ma nowsze, dla zmyły.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

To jest manitou nixon, tak jak sam przeczytałeś z amortyzatora. Tutaj masz poradnik serwisowy http://www.manitoumtb.com/assets/Servic ... Manual.pdf

TF mogło go po prostu przeserwisować.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Paul_Kirszner pisze:Jest to Manitou Nixon
GgG pisze:To jest manitou nixon
Paul_Kirszner pisze:Może ktoś potrafi go zidentyfikować dokładnie ?
;)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

O stary, ortografia i interpunkcja aż w oczy kole...
Z gówna bata nie ukręcisz.
ODPOWIEDZ