Jak się zabrać za DH? - Kupowanie części itp.
-
- Kontakt:
deviantm pisze:Mam:
deviantm pisze:Drobną wiedzę o częściach (głównie chodzi o nazewnictwo i wygląd)
Las3k_91 Ldz pisze:Ahahahahahahahahahahahahahaha
Wyluzuj trochę.Las3k_91 Ldz pisze:Ale ok, ciułaj hajs jeszcze 3 lata i kup jakiś syf z Suntourem w środku, który zepsuje się długo przed tymi "antycznymi" amorami. Że o pracy z uprzejmości nie wspomnę. Ktoś w końcu partsy ze sklepów na wtórny rynek musi rzucać
Stare Marzocchi na tłumikach HSCV to na prawdę świetnie działający sprzęt.
Osobiście uważam, że najlepiej zrobiłbyś nie bawiąc się w półśrodki. Teraz kup amora, na którym będziesz mógł też jeździć po zmianie ramy. Powoli ale skutecznie ulepszaj rower.
Do wakacji uzbierasz na amorka, w wakacje pójdziesz do pracy i uzbierasz na ramę.
W międzyczasie możesz sprzedać Signa i kupić używanego Bitcha lub coś tego pokroju - wydatek rzędu 100-200zł, a do Bitcha możesz już wsadzić wyższego amora (888, 66, boxx) nie martwiąc się przy tym o zęby przy każdym skoku.
Zloz takiego sztywniaka abys mogl wszystkie czesci z wyjatkiem ew. piasty i suportu przelozyc do fulla. Ja praktycznie rower skladalem trzy sezony ale teraz nie martwie sie ze mi cos sie posypie...
Wewntualnie druga opcja. Sprzedaj Signa, uzbieraj ile sie da i kup jakiegos konkretnie zlozonego sztywniaka.
W pierwszej opcji sam bedziesz dobieral komponenty wiec jest to kosztowniejsza i dluzsza ale przyszlosciowa i lepsza droga do fulla.
Wewntualnie druga opcja. Sprzedaj Signa, uzbieraj ile sie da i kup jakiegos konkretnie zlozonego sztywniaka.
W pierwszej opcji sam bedziesz dobieral komponenty wiec jest to kosztowniejsza i dluzsza ale przyszlosciowa i lepsza droga do fulla.
Pitbull 15 i 180mm skoku to trochę za dużo chociaż co kto lubi, ja śmigam na pitbullu 16 z z150fr (150mm skoku) i powiem że do 160mm jest fajna geometria to taki złoty środek do tej ramy 150-160mm sign będzie strasznie krótki z takimi amorkami ale jak kolega wyżej napisał sprzedaj ramę dołóż do lepszego sztywniaczka, używany surge, bitch i tak dalej i tak dalej. Najlepiej zrób tak sprzedaj ramę i amor kup lepszą ramę jak już Ci podawaliśmy i do tego np. 66 z skokiem 180mm albo domaina. Złóż mocnego ht a jak z czasem uzbierasz na porządnego fulla to tylko części przełożysz ewentualnie kupisz/przepleciesz tylne koło na sztywną oś. Radzę Ci teraz kombinować bo poza sezonem można taniej dorwać np. na allegro części.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
Moja maszina :D
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Witam też jestem początkujący kupiłem ramę Specialized Demo7 II rozmiar M mam 187 cm wzrostu rower mam skręcony tylko właśnie nigdy nie jeździłem na takim rowerze i czy to jest normalne uczucie że wydaje mi się za mały
Nie dotykam kolanami mam sporo luzu niby wszystko ok może ktoś pamięta swój pierwszy raz na takim rowerze czy do tego trzeba się przyzwyczaić, czy jednak na moje 187 cm wzrostu M jest za mały chociaż pomiedzy M a L nie ma ogromnych różnic.Może ktoś mi pomóc.Pozdrawiam Bartek

-
- Kontakt:
-
- Kontakt: