Kilka pytań co do składania streetówki

Shadowshade
Kontakt:

Kilka pytań co do składania streetówki

Post autor: Shadowshade »

Witam,
jako że rower do fr jako tako mam, zacząłem składać streetówkę. Aktualnie posiadam ramę NS Majesty 09, i nie wiem jakie koła włożyć. 24 czy 26 ? Bardziej skłaniam się do tych 1 ale nie wiem jak będą współpracowały z tą ramą. Mam ofertę na koła 24 na NS fundamental, roller i primary pro za 400zł i chyba na nich się skończy :)

Mam jeszczę pytanie do amortyzatora. Mam na niego około 800zł, celować bardziej w argyle'a 409 czy circusa expert ( mówię rzecz jasna o używce )

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi :)
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Wybór kół to tylko twój wybór. Trzeba się liczyć z tym, że rower na kołach 24" jest krótszy czyli łatwiej wykonywać 180'tki itp.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jak 24 to nie lepiej jakis dedykowany twór pod 24 cale? Capi czy cos?
Shadowshade
Kontakt:

Post autor: Shadowshade »

No właśnie Majesty już mam, a jest to dość dobra rama i nie chciałbym jej zmieniać, tylko czy nie będzie tam za dużo miejsca ?
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Ja osobiście pchałbym 26", bo aż takiej różnicy nie odczujesz a na pewno rower będzie ładniej stał na większych kołach. Przy 24" nie będzie wielkiej "dziury" między oponą a podsiodełkówką, ale ładnie to nie wygląda :D
MAXBARTAS
Kontakt:

Post autor: MAXBARTAS »

Witam jak już mówicie o kołach i ramie to może podpowiecie. Ilu calowe koła będą najlepsze dla osoby która dopiero chce zacząć jeździć w stricie i jaką ramę (rozmiar) wybrać do wzrostu 175 cm. Nigdy nie przymierzałem się do takiego sprzętu ani nie jeździłem tak więc pytam bo mi te dwie rzeczy spać nie dają gdyż nie chce żałować zakupu czegoś na czym np bym się męczył. Z góry dziękuje za pomoc.
Dałnhiller
Kontakt:

Post autor: Dałnhiller »

Maesty do dobra ramka ale jak będziesz coś myslał na przyszość to ill bike penaut 24 jest poprostu tak super ramą ze jestem w szoku jak to jeździ triki z bmx na illu mi łatwiej wchodzą

ODPOWIEDZ