[gravity3rider] Norco Shore One 08 + Domain 160 mm

typek99
Kontakt:

Post autor: typek99 »

fajne numery rejestracyjne :mrgreen:
gravity3rider
Kontakt:

Post autor: gravity3rider »

Panowie mam pytanie chcialbym ten rower przystosowac do enduro/all mountain i te amory co mam Domaini Roco chcialbym wymienic wlasnie na cos lzejszego z blokadami. Na co to wymienic zeby nie doplacac? tak zeby sprzedac to co mam i kupic za ta sama kase cos wlasnie do enduro, Chodzi mi glownie o blokady skoku bo bedzie troszke podjazdow no i obnizenie wagi bo teraz mi to wazy 18,5 kg. Czy w ogole jest sens wymieniac amory i ile mozna zejsc z waga?
Tadziuu
Kontakt:

Post autor: Tadziuu »

Gdybyś zmienił oponki i obręcze na coś lżejszego, wszedł w powietrze i zmienił korby to byś trochę zszedł z wagi. Może coś około kilograma, może więcej.

Ale z tego roweru nie zrobisz endurówki choćbyś bardzo chciał. Będzie coś niby enduro, ale nie do końca. Poczujesz różnice jak po zmianach pośmigasz na swoim przez pół roku, a później znajomy endurowiec da ci się przejechać na swoim lekkim enduraku.
http://tadziu-.pinkbike.com/album/2k12-Riding/
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

Tadziuu^ pisze:Ale z tego roweru nie zrobisz endurówki choćbyś bardzo chciał. Będzie coś niby enduro, ale nie do końca. Poczujesz różnice jak po zmianach pośmigasz na swoim przez pół roku, a później znajomy endurowiec da ci się przejechać na swoim lekkim enduraku.
to samo pisalem juz wczesniej, zanim kupiles ten rower. i nie jest tylko kwestia jego wagi tylko po prostu ergonomii.
gravity3rider
Kontakt:

Post autor: gravity3rider »

rower jest blizniaczy do Norco one ktory jest do AM rama ta sama tylko osprzet inny, shore to nie rower do DH!! z reszta zanim kupilem mialem jazde probna. Wiec mam nie bawic sie w wymiane amorow bo to nie ma sensu tak??
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Ja bym coś z propedałem wrzucił na tył+liryka na przód ;)
ODPOWIEDZ