Rower do DH i FR do 4600 dla początkująbego

Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

KubaLaPL pisze:I tu się mylisz, bo żeby wykorzystać poprawnie narty zawodnicze (przynajmniej w slalomie) trzeba mieć ogrom techniki i siły. I nowicjusz na takich nartach będzie jeździł gorzej niż na niższych modelowo, prostszych i łatwiejszych w prowadzeniu.
Dobra, nie miałem nigdy na nogach nart do slalomu, my bad... Ale z tego wynika, że sprzęt trzeba sobie dobrać do tego, co na nim chcemy robić - zjeżdżanie - zjazdówka, podjeżdżanie - sx, 6p6 albo inne enduro. Parafrazując z lekka - uważasz, że osoba, która uczy się DH/FR wykorzysta możliwości podjazdowe tych rowerów? Ciężko to zrobić podchodząc albo na wyciągu.
A zjazdówkę też się da złożyć lekką, poniżej 17kg Norco jest możliwe - wiem bo mam. A można sporo zejść jeszcze, kwestia budżetu.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Las3k_91 Ldz pisze:kwestia budżetu.
No właśnie, a tu mamy niezbyt wysoki jak na aspiracje czyli 17kg lub mniej.
Z gówna bata nie ukręcisz.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Jak pamiętasz co Sudi kiedyś zrobił za 1600zł, to wiesz, że nie ma rzeczy niemożliwych, tylko trzeba chcieć i skalpować allegro ;) Ale chyba za krótki staż.
2x powietrze, lekkie koła, lekka korba [LXy nie są drogie], deska i będzie 17. Najgorzej z widelcem i hamulcami.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Nie pamiętam. Nie no, ja wiem, ze się da, tylko trzeba mieć ciut szczęścia i czasu. Ja już używanych rzeczy bez obejrzenia w serwisie nie kupię. Niestety z dorado mam takiego wałka, że odechciało mi się oszczędzać ;)
I jeszcze trzeba wiedzieć co się kupuje... Bo jak ktoś się kompletnie nie zna, to nie złoży nic sensownego.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Kobiety szybko i łatwo nawiązują kontakty z ludzmi, którzy się znają i pomogą, więc myślę, że to nie problem :mrgreen:

http://www.pinkbike.com/photo/3179986/ - 3 lata temu. 3 lata spadków cen na rynku wtórnym.

Ja na używkach z Polski się jeszcze nie naciąłem, raz mnie tylko z Niemiec odwiedził rozpieprzony Boxxer. I rok starszy. I Race zamiast Teama. Zresztą chyba wiesz, że z tym serwisem to jesteś w mniejszości. W Łodzi robią takie rzeczy w miarę tanio i dobrze?
KubaLa
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:http://www.pinkbike.com/photo/3179986/ - 3 lata temu. 3 lata spadków cen na rynku wtórnym.
No tak, tylko DH jest dość hermetycznym środowiskiem.
Las3k_91 Ldz pisze:W Łodzi robią takie rzeczy w miarę tanio i dobrze?
Owszem, Bikemia Łódź. Bardzo tanio i bardzo dobrze ;)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

KubaLaPL pisze:Bo wg mnie jeśli SX wytrzymuje to: http://www.youtube.com/watch?v=WWYKX2A08bY
Wytrzymuje pod Berreclothem, a nie pod "random newbee". Jakiś czas temu jak z laskiem byliśmy na uskoku to przyjechał taki gość którego pierwszy raz widziałem(tylko laska go znał bo chyba najdłużej jeździł). Przyjechał na rowerze który wzbudził ciche śmiechy u młodszej części widowni która tam jeździła na swoich wypasionych rowerach.

Gdy zobaczyłem jak on lata, jak jeździ, ląduje to mi opadła szczęka. Wszyscy na tych swoich fullach, sztywniakach wyglądali przy nim jak dzieci które uczą się chodzić. Myślę że on mógłby spokojnie wziąć jakikolwiek rower i go nie rozwalić. Każdy inny który tam był, zakładając że w ogóle takie wigry byłby w stanie oderwać od ziemi i się nie zabić, to by taki rower zniszczył od ręki.

SX trzyma się pod Berreclothem właśnie dlatego że ten jeździ całe życie, umie jeździć, latać, lądować.

Pozostaje jeszcze sprawa jak długi okres czasu wytrzyma takie katowanie.
KubaLa
moderator
Kontakt:

No ale nie zapominajmy, że koleżanka waży 43 kg ;) Przy takiej masie znacznie trudniej zniszczyć sprzęt :) Jeśli udałoby się dorwać SXa użytkowanego w enduro a nie katowanego to byłby dobry zakup.
pitahaya
Kontakt:

Post autor: pitahaya »

wow ;P pogubilam sie troche w tym wszystkim ;P jeden mowi to drugi to ;) ale dzieki za opinie. jeszcze pomysle nad tym troche, a i tak dopiero po sesji wezme sie za składanie.
Pitahaya
kurkos
Kontakt:

Post autor: kurkos »

Chce kupic ramę, konkretniej fulla. Dodam, że to ma być pierwszy full. Kłade nacisk bardziej na zakup ramy pod FR ale chce zeby tez dawala rade w zjeździe. Na ramę planuję przeznaczyć 1800zł -rama z damperem, 1500zł-sama rama bez dampera czyli na ramę planuje przeznaczyc maksymalnie 1800zł +/- 100zł, wiadomo jak bedzie cos konkretnego za 1900 to jakos się ugnę. Myslalem o dirtbagu lub o 6poincie ale chciałbym mieć na uwadze troche wiecej opcji niż tylko 2 ramy których w sumie na allegro nie widzialem za wiele tym bardziej w jakis super cenach.. Jakie ramy byście proponowali?
miechooo
Kontakt:

Post autor: miechooo »

Kurkos, jaki skok ramy, przeznaczenie roweru? Bo FR to szerokie pojecie.
Skoro rozważasz Dirtbaga może dobrą opcją był by Mondraker Prayer?
kurkos
Kontakt:

Post autor: kurkos »

No generalnie lubie sobie polatac ale też pozjeżdzać. Lubie latac jakies freeridowe przelotowki, nie duze dropy, gapy itp ale lubie tez smignac do lasu i pozapierdzielac po korzeniach i innych przeszkodach więc szukałbym roweru który by spełniał te wymagania. O monrakerze też myślałem tylko słabo z dostępnością prayera, patrzalem na allegro i na pinku i lipa.
[Bot]
Kontakt:

Post autor: [Bot] »

SPRZEDAM BOXXERA RACE 2010 WRAZ Z MOSTKIEM SUNLINE
12332970
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Jak to S, to faktycznie.
ODPOWIEDZ