Częsci do rower cycletool Proszę o pomoc

Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

FilipP4 pisze:My Ci doradzamy a ty i tak robisz wszystko inaczej....
To ja Ci doradzę przyłożyć się trochę do interpunkcji, bo niefajnie Ci się będzie żyło z łatką analfabety.
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

Wolan, nikt nie doradzal tego suportu, jedynie zostalo powiedziane ze taki bedzie pasowal. Korby ktore sam zaproponowales razem z suportem wyjda 240zl + przesylka. Korby ktore ja zaproponowalem mozna kupic w podobnej cenie,a moze i taniej sa o niebo lepsze. Zastanow sie wiec czy warto nas posluchac czy ciagle isc w zaparte i robic wszystko po swojemu
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
oski 34
Kontakt:

Re: Częsci do rower cycletool Proszę o pomoc

Post autor: oski 34 »

Jeśli już uparłeś się na tą ramę i mówisz że znasz sie na spawaniu, może warto byłoby pomyśleć nad przespawaniem główki ramy ? Kąty z tego co widzę są gorsze niż w signie, raczej słabo się będzie na tym jeździło.

Swoją drogą, wie ktoś, czy da sie w Polsce dostać ten amor ? Ciekawy jestem, czy cena będzie ,, zoomowa ".
Wolan
Kontakt:

Post autor: Wolan »

Szakal jak to nikt ?
http://allegro.pl/suport-truvativ-howit ... 17277.html

Boogiel, XR też podejdzie chyba?

Edit:

@DOWN

Fakt, zwracam honor.
Ostatnio edytowano 09.01.2012 19:57:24 przez Sert93, łącznie edytowano 2 razy
Rower - http://www.tnij.org/na2k12
Allegro - http://www.tnij.org/loqk

09.01.2012 19:02:49 / Zgłoś ten post / Cytuj
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Jaka masakra. Ja ci życzę powodzenia w spawaniu. Jak już Ci będzie dobrze szło, to przespawaj główkę, i dorób nową amortyzację. Nie mówię, ze to pęknie (akurat w tym miejscu) jak dobrze zrobisz ALE ja bym nie kupił ramy/roweru po przeróbkach spawalniczych. Dla mnie spawane = nie zdatne do użycia. Dobrze wiesz, ze spawając wypalasz węgiel ze stopu i wszystko staje się kruche. Wątpię, żeby po spawaniu (policz swoje roboczogodziny, materiał, malowanie) opłacałoby Ci się w jakikolwiek sposób to sprzedać. Co więcej posprawdzaj czy rama nie ma w innych miejscach pęknięć bo to dla mnie bardzo prawdopodobne, zobacz okolice wszystkich spawów.
Jedyne co w super stanie jest w tym rowerze to kaseta. Z drugiej strony, jeśli to była licytacja to nie jesteś jedynym wariatem na tym świecie :lol:
Z gówna bata nie ukręcisz.
LestatBiker
Kontakt:

Częsci do rower cycletool Proszę o pomoc

Post autor: LestatBiker »

Ale jajca :) dawno sie tak nie uhahałem co tutaj :D Wolan nie buduj z tego roweru lepiej przespawaj to na helikopter albo łódź podwodną :D mufe w tym przypadku to se można do bena dospawać bo i tak się upier**lI i tak.... weź to sprzedaj komukolwiek szkoda sensu czasu i pieniędzy na projekt, a za te cenę to możesz naprawdę, poprawka mogłeś kupić o wiele wiele lepszy sprzęt, już rama wigry jest mocniejsza od tego .. "czegoś" Swoją drogą mam ochotę o tym wiersz napisać ;) co wy na to Leśne Ludki ?

P.s. Niedługo na forum zakładam kącik poezji ;]
Back in black
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Ciekawe, przy dużej dawce determinacji i kasy można z tego coś zrobić.

Powodzenia.

A wiersze zawsze w cenie!
snizy
Kontakt:

Re: Częsci do rower cycletool Proszę o pomoc

Post autor: snizy »

wreszcie mnie olśniło i sobie przypomniałem:)

pewnie wielu z Was zaskoczy fakt, że rower złożony na tej ramie (niekoniecznie ten egzemplarz) sporo namieszał swojego czasu w Polskim światku DH racingu.... dobrze nie pamiętam ale chyba zgarnął MP juniorów... pilotował go chyba jakiś Krakus.
Ponownie ten rower zasłynął jak była afera z sponsoringiem - może sobie co starsi (mężniejsi) przypomną o tej akcji "z brodą"
Wolan
Kontakt:

Drogi kolego KubaLaPl to powiedz mi czemu oryginalnie jest rama spowana hmm ? i nic sie nie urywa hmmm dziwne nie ? w moim rowerze fakt rama jest dośc nie pomyślana a chodzi o mocowanie mufy, jednak ja to przerobie i ulepsze do piatku będa zdjęcia. Poczytaj troche o spawaniu a się dowiesz że się mylisz. Mufa zostanie tak wzmocniona ze będzie ok.
Ezrider Dzięki za wsparcie!
snizy nadajesz blasku !
Co do ramy, ogólnie zostanie wzmocniona dojdzie Pare gram alu ale co d mufy napewno się nie urwie i kljeny raz temat spawania poruszony xd nie dacie mi spokoju nie ?
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Do wszystkich wyśmiewających rower z aukcji: zapraszam na stronę producenta do działu products !!! Nie zapomnijcie sprawdzić ile kosztują te rowery. Jeden z modeli na tej ramie kosztował 2500EUR !!!!!! :) :) :) http://www.vertical-bikes.com/produkte/products.html

Wolan życzę Ci jak najlepiej, nie będę pisał o spawaniu tego bo już sporo osób się wypowiadało w tym temacie i mam nadzieję, że wszyscy się mylimy, rama wytrzyma i nic sobie nie zrobisz. Czekam na fotki co wymyśliłeś :P
Korli
Kontakt:

Post autor: Korli »

Wolan, tak to już jest jak w Polskiej krainie, że "znamy" się na wszystkim. Nie urażając tym nikogo ;) Chodzi o sam fakt podejścia do tematu, gdzie większość z was zakłada z góry niepowodzenie tego przedsięwzięcia, dajmy szanse Wolanowi, niech się wykaże, więcej optymizmu.
Również życzę powodzenia, i jestem ciekaw czy nie myślałeś o dalej idących ingerencjach w ramę?
Poza tym gratuluje wytrwałości w dążeniu do celu, jaki się sobie postawiło ;)

snizy nawet na stronie producenta jest fotka nr 8

http://www.vertical-bikes.com/produkte/products.html

ps. wystarczy, że będzie jeździł w suspensorze - wtedy nic sobie nie zrobi :)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Wolan pisze: i nic sie nie urywa hmmm dziwne nie ?
Weź w jedną rękę przedni trójkąt w drugą mufę, rozłóż ręcej jak szeroko się da i zastanów się nad tym co napisałeś :roll:
Wolan pisze:Mufa zostanie tak wzmocniona ze będzie ok.
Mówię, ze pewnie zrobisz to tak, że będzie git. Ale tylko to. Geo roweru nie zmienisz.
Cesiu pisze:Jeden z modeli na tej ramie kosztował 2500EUR !!!!!!
Drogie = dobre? Ok, sprzedam Ci mój rower za 15 tyś, przecież za taką kasę musi być super!
Zobacz sobie rowery firmowane markami samochodów... Szału nie robią ale cena powala.
Wolan
Kontakt:

mufa w tym rowerze nie była za dobrze zrobiona jakis inzynier zepsuł to tym. Jednak lekka ingerencja bedzie w stanie to zmienić. zobaczycie wszystko może nawet już jutro.
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

KubaLaPL chyba nie wyczules ironi w moim poscie ;) Myślałem, że padnę jak oglądałem te rowerki a zwłaszcza ich ceny.
KubaLa
moderator
Kontakt:

A nie, fakt :oops: :oops: Zmęczony po dniu na uczelni i treningu :oops: :oops:
Wolan
Kontakt:

http://allegro.pl/sztyca-zoom-30-2-30-4 ... 31786.html musze kupić sztyce siodełko już mam taka się nada ? srednica pasuje.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Jeśli siodło masz na prętach to się nada. Aczkolwiek uwierz, że to mocowanie nie jest mocne i uwierz, ze boli jak pęknie ;)
Wolan
Kontakt:

tak siodło takie własnie mam powiedżcie mi jeszcze kurcze jak z Tylu może być mocowane kolo? bo mam w ten sposób że w ośce jest dzióra, czy chodzi o to ze przez srodek oski idzie ten taki pręt co mozna odkręcic ręcznie ?jutro wrzuce tego foto bo nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

szybkozamykacz ;)
ODPOWIEDZ