Jaki olej ?

Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

nooz Zajrzyj do instrukcji.
Monx Tak to był ten olej. Wtedy był w Duro D i właśnie 7,5W
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

Koledzy mam problem ktory mnie troche ciekawi.
Jak juz pisalem mam glory dh 06 z roco tst r. zawieszenie w mojej ramie nie ma zadnych luzow lozyska maja z 3miesiace bo wymienialem. damper jest nowy kupiony z 2-3tyg temu. tuleje dystansowe nie maja luzow.
sprawa wyglada tak ze gdy na postoju usiade na siodelku i naciskam swoimi 4literami na nie i pompuje zawieche to przy zmianie kierunku ruchu tloka dampera jest taki leciutkie "puk" i nie wiem skad pochodzi. zauwazylem ze wystepuje tylko wtedy gdy damper zaczyna ruch tloka lub go zmienia. czy to platforma dampera tak stuka? wiem ze tam jest taka blaszka na sprezynce i byc moze to ona taki leciutki stukot wydaje? bo troche mnie to wkurza. moze w glorce poprostu jest to duzo mocniej odczuwalne niz w innych ramach? bo stukot jest taki sam niezaleznie od sprezyny 400 czy 500lbs. czy inni posiadacze glorek tez tak maja?
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

GgG, czyli mam wylać ten obecny olej bo on ma tęndencje do zacierania amora? I wlać jakiś 5w, a jeszcze jedno pytanie bo ja ogulnie mało skacze bardziej zjerzdzam to, żeby zrobić bardziej liniowy amor to poprostu dać olej 2.5w? czy poprostu mniej oleju? A i czy jak dam sprężyny miękkie to duża jest różnica? Jeśli teraz go moge ugiąć do 2/5 to jak wymienie ze śred na miekk to będe uginał do 3/5 czy 4/5? Warze 50-60kg
Fellas
Kontakt:

(

Post autor: Fellas »

Magnificent submit

no no hair removal
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

XXX pisze:Koledzy mam problem ktory mnie troche ciekawi.

Norma w roco :) Zawor zwrotny jak sie zamyka lubi hałasować :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ODPOWIEDZ