[Amortyzator] Pike 409 - demontaż osi maxle
[Amortyzator] Pike 409 - demontaż osi maxle
Witam mam pytanie. Jak wyciagnac os z RC Pike 409? Jestem blady w tym wszystkim a nie chcialbym uszkodzic niczego ;p Czekam na szybka odpowiedz. Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Kiedyś spanikowałem tak w swoim pike'u. Po drugiej stronie osi (druga od zamykacza) masz taką nakrętkę, odkręć ją aż nie będzie widać lekko igły *gwintu" i puknij młodtkiem następnie pociągnij ośkę i już masz ją w łapachMaciex09 pisze:Tak nie moge wyciagnac calej osi zeby kolo zdjac ;/
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
diesel2117 pisze:Kiedyś spanikowałem tak w swoim pike'u. Po drugiej stronie osi (druga od zamykacza) masz taką nakrętkę, odkręć ją aż nie będzie widać lekko igły *gwintu" i puknij młodtkiem następnie pociągnij ośkę i już masz ją w łapach
Jeżeli to nie pomoże, ośka się wykręca ale koło nie puszcza to znaczy ,że skorodowały ci łożyska w piaście i "przykleiły się" do ośki. Miałem taki problem w Revalation i dzięki poradom z forum zrobiłem to w następujący sposób.
Golenie zacisnąłem pasami zaciskowymi tak aby zabezpieczyć korone przed pęknięciem. Następnie wykręciłem oś z gwintu (golenie się rozepchały, ale ściskają je pasy), i z drugiej strony kilka razy uderzyłem mocno gumowym młotkiem... Łożyska zerwały się z osi i można było zdjąć koło.
NIe chodzi o zipa, tylko o pas transportowy, taki: http://www.google.pl/url?source=imgland ... 3kMe0TSESg
Dokładnie to, co zostało opisane. Zeby nie połamać bustera, oplatasz i mocno spinasz golenie dolne trochę nad osią tym pasem transportowym a resztę masz opisanąlubella pisze: Jeżeli to nie pomoże, ośka się wykręca ale koło nie puszcza to znaczy ,że skorodowały ci łożyska w piaście i "przykleiły się" do ośki. Miałem taki problem w Revalation i dzięki poradom z forum zrobiłem to w następujący sposób.
Golenie zacisnąłem pasami zaciskowymi tak aby zabezpieczyć korone przed pęknięciem. Następnie wykręciłem oś z gwintu (golenie się rozepchały, ale ściskają je pasy), i z drugiej strony kilka razy uderzyłem mocno gumowym młotkiem... Łożyska zerwały się z osi i można było zdjąć koło.