[stolec] Destroyer Evo 2011 + Marzocchi 55 tst2 2009

stolec
Kontakt:

Post autor: stolec »

Muddy ledwo się mieści na tył :P musiałem sam docentrować kułeczko bo tarło. Teraz jest ok, ale na styk ;) także zamiana nie wchodzi w grę, mierzyłem opony i ta 2.4 jest wyraźnie szersza.
Jeżeli chodzi o jazdę na nich...teraz w zime? Bajka :D są ultra przyczepne, nie czuje się, że to po śniegu jedziesz, najwyżej po szutrze :) są z miękkiej mieszanki i dlatego tak fajnie kleją. Oczywiście coś za coś, Myślę, że w sezonie w górach będą się szybko ścierać. Polecam na śnieg w 100% nie potrzeba żadnych kolcowatych! Jak zaliczę jazdę na sucho gdzieś w sezonie to napiszę jak co się sprawuje w rowerku dokładniej.
przemek_06
Kontakt:

Post autor: przemek_06 »

Uu, no u mnie Betty też ledwo, musiałem z jednej strony koła dac podkładkę dodatkowo :D Z tego co słyszałem to podobno Big Betty z tyłu lepiej ogarnia ale sam jej na przodzie nie "praktykowałem" więc nie powiem. No ja byłem zdziwiony przyczepnością Betty na śniegu oczywiście pozytywnie, jest to opona typowo na suche ale nawet teraz jak śnieg jest bardzo mokry to można pojeździc (mówię jak jest z tyłu) niestety mi przód ucieka ale to przez opone w sumie już mały bieżnik jest... Teraz może kupię Muddy na przód :)
P.S. Podpowiesz mi może jak to jest w Schwalbe bo ja nie ogarniam tego... :/ tzn. O co chodzi z tym Performance, Gooey Gluey i ORC to jest mieszanka gumy? Jak tak to która jaka jest? :D I czy u nich jest coś w stylu podwójnej ścianki, jeśli tak to jak sie to u nich nazywa? :)
stolec
Kontakt:

Post autor: stolec »

Performance to tylko nazwa grupy ich opon ze średniego przedziału cenowego. Nic nie mówi o gumie ani nic. ta Gooey to mieszanka podobno bardziej wytrzymała na ścieranie i do tego przyczepna ;) oczywiście jest dużo droższa taka opona. ORC czyli mieszanka w off road :P i tak dalej i tak dalej. Jak się chcesz w to wgryźć dokładnie to polecam katalog po polsku ;)

http://www.schwalbe.de/language/

na dole klikasz Polski i Ci się pokazuje katalog i opisane wszystkie oponki z gumami drutami i zwijaninami
ODPOWIEDZ