"S Now!" (bardzo krotka produkcja bardzoamatorska)

off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Przegiąłeś z poziomem ścieżki audio przesteruje okrutnie... (za głośno jest jak ktoś nie zatrybił)
nie daje sie tego słuchać.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
kemi66
Kontakt:

Post autor: kemi66 »

Jak dla mnie montaż spoko ale ta muzyka nie bardzo pasuje.
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Nie bardzo widzę sens tak krótkich filmowów... ale:
tak jak off_road napisał ścieżki dźwiękowe trochę skopane , ujęcia wszystkie niemal takie same i zmontowane dziwnie - najpierw 3x przejazd z prawej do lewej strony ekranu, potem 2x z lewej do prawej. Można to już było chociaż pomieszać ;)

Plus za scenerię - jest potencjał żeby nagrać coś fajnego.
Wiem, sądząc chociażby po Twoich fotkach, że stać Cię coś lepszego :P
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

jedyny plus to tak jak ktos wyzej napisal za swietna scenerie ;p

minus to na pewno ujecia, kamera na statywie stala i sie wogole nie rusza, po drugie to w praktycznie kazdym ujeciu jest tak ze widac scenerie pozniej przejezdzasz i znow sceneria ;p przez to troche sie nudzi, lepiej by bylo jakby kamera podazala za Toba :P
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

miki_ck pisze:Nie bardzo widzę sens tak krótkich filmowów... ale:
tak jak off_road napisał ścieżki dźwiękowe trochę skopane , ujęcia wszystkie niemal takie same i zmontowane dziwnie - najpierw 3x przejazd z prawej do lewej strony ekranu, potem 2x z lewej do prawej. Można to już było chociaż pomieszać ;)
wszystko super, tylko ze to tylko probka mozliwosci aparatu i montazu programem. nikt powazny nie odebral chyba tego jako finalna wersje mega powaznej produkcji? ujecia statyczne, krecone z plecaka, obrobione tego samego dnia ktorego zainstalowalem program. wyjasnic cos jeszcze? :)
off_road pisze:nie daje sie tego słuchać.
zalezy od mozliwosci kalkulatora... na zadnym z kompow na ktorym odtwazalem dzwiek, nie bylo inaczej niz bym zaplanowal ;)
kemi66 pisze:muzyka nie bardzo pasuje
a o gustach sie nie dyskutuje :)
off_road
moderator
Kontakt:

=disbrainer= pisze:zalezy od mozliwosci kalkulatora... na zadnym z kompow na ktorym odtwazalem dzwiek, nie bylo inaczej niz bym zaplanowal ;)
Moj kalkulator to interface audio line6 toneport ux 8 -> MX1400DSP -> B2092a + 2xB3031A

No ale to tylko kalkulator jest ;)

Zainwestuj w monitory studyjne i jakiś wskaźnik wysterowania sygnału ;)
W interfejsie na dzien dobry mi sie CLIP-y wszystkie włączyły. A mimo ściszenia w playerze trzaski nie zniknęły...

Dam Ci radę na przyszłość. Jak juz masz gotową ścieżkę to nałóż na nią kompresor, żeby złagodzić szczyty sygnałowe.
Nie wiem jak Ty ale ja nie lubie trzasków i przesterowania w oglądanym materiale mam ochotę od razu taki wyłączyć.

Właśnie wrzucam na vimeo film z tego co sie dzieje :) sam zobaczysz ile razy lampy na czerwono idą ;)

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Takie se... Zbyt krótkie, a slo-mo woła o pomstę do nieba, a to przez okropny ghosting...
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

=disbrainer= pisze:wszystko super, tylko ze to tylko probka mozliwosci aparatu i montazu programem. nikt powazny nie odebral chyba tego jako finalna wersje mega powaznej produkcji?
No wszystko rozumiem :) Powinienem był napisać że "Nie bardzo widzę sens wrzucania tak krótkich filmów"...
Po prostu lepiej by się to oglądało nawet tak krótki klip, gdyby bardzo podobne ujęcia nie następowały jedno po drugim. Zresztą ciężko chyba określić możliwości aparatu tylko na podstawie statycznych ujęć, bez zmieniającego się naświetlenia itp? :) Czekam na więcej po prostu :wink:
off_road
moderator
Kontakt:

http://vimeo.com/35469142

Tu masz szybko krecony film z przesterowania twojego audio :)
To co na kanale wejściowym jest na czerwono znaczy ze jest przesterowane :)
Duzo lepiej jest zrobić całość ciszej niż za głośno ;)

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

Off_Road, jak uzywasz line6 to sie nie dziwie ze Ci przesteruje ;p wez to wywal (tak, mialem) :P
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
off_road
moderator
Kontakt:

Wiesz ale przester wychodzi juz na etapie programowym jak sciezke załadowałem do cubase :P A tam interface nie ma nic do gadania :)

A czemu mam wyrzucać? na alesis-ie też mam przester.
Wiec to nie od interface-a i jego marki zależy.

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
=disbrainer=
Kontakt:

off_road pisze:To co na kanale wejściowym jest na czerwono znaczy ze jest przesterowane
dzieki za info!:)
ale przyznam, ze patrzac na te kolorowe slupki, utwierdzam sie w przekonaniu, ze wyszlo tak jak chcialem. dzwiek opon, jako ze nie slychac go ciagle, mial sie wlasnie bardzo wybijac ponad muzyke. a ze muzyka idzie walcem, to wyszlo tak ze mi sie podoba ;)
miki_ck pisze:Zresztą ciężko chyba określić możliwości aparatu tylko na podstawie statycznych ujęć, bez zmieniającego się naświetlenia itp? :) Czekam na więcej po prostu :wink:
jasne ze tak. poki co testuje na roznych obiektywach, w roznych warunkach - od nap***go sniegu po pelne slonce i niebieskie niebo. jesli zima utrzyma sie w tak zroznicowanej formie, to spodziewam sie ciekawego efektu koncowego. i mysle ze doczekasz sie wiecej, mam nadzieje ze nie samemu siebie krecac, bo tak, to ruchomych kadrow nijak nie ogarne ;)
off_road
moderator
Kontakt:

=disbrainer= pisze:dzieki za info!:)
ale przyznam, ze patrzac na te kolorowe slupki, utwierdzam sie w przekonaniu, ze wyszlo tak jak chcialem. dzwiek opon, jako ze nie slychac go ciagle, mial sie wlasnie bardzo wybijac ponad muzyke. a ze muzyka idzie walcem, to wyszlo tak ze mi sie podoba ;)
Widze totalnie nie zrozumiałeś co do Ciebie piszę :)
Jak chciałeś zachować głośniejszy przejazd wzgledem muzyki ok. Śiszasz muze a zostawiasz sciezke przejazdu normalnie a po tym już gotowy miks ściszasz lub zapinasz kompresor.
Ty zrobiłes podstawowy bład początkujących.
Muze zostawiłes na poziomie oryginalnym a podgłośniłes względem niej ścieżkę przejazdu co dało mocne przesterowanie i totalne pogorszenie całości...
Trzymaj sie zasady zeby nigdy nie przekraczac 100% sygnalu. Chcesz uzyskać duża dynamikę to ściszaj a nie podgłaśniaj. Powie Ci to każdy akustyk ;)
Tak samo jak przy korekcji graficznej wszedzie przeczytasz/usłyszysz, że lepiej jest ciąć niż podbijać dane pasma.

Kod: Zaznacz cały

Przesterowanie to podanie na wejście liniowego układu elektronicznego sygnału o większym napięciu, niż może on przetworzyć bez zniekształceń. W rezultacie w sygnale wyjściowym pojawiają się dodatkowe składowe harmoniczne. Przesterowany układ nie jest już zatem układem liniowym. Przesterowanie jest zazwyczaj zjawiskiem niepożądanym, jednak bywa też stosowane celowo np. w elektronicznych układach modyfikujących dźwięk (efekt gitarowy fuzz, distortion, overdrive).

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
=disbrainer=
Kontakt:

off_road pisze:Widze totalnie nie zrozumiałeś co do Ciebie piszę
owszem, zrozumialem - mam na mysli tylko ze wyjsciowo dzwiek oryginalny byl mega za cicho. moze i przejechalem nim poza jakas "norme" jednak mysle ze optimum jest gdzies po srodku, tzn sprobuje sobie podbic "troche" oryginalny dzwiek i obnizyc "troche" podklad muzyczny. prosze o luz, programu zaczalem uzywac od soboty popoludnia, nie ogarniam go jeszcze calkowicie ;) peace.
off_road
moderator
Kontakt:

Wiesz wstawiajac tu film do oceny musisz się liczyć z krytyką. Ja staram Ci sie pomoc :)
Znalazłem błąd a skoro jesteś początkujący to lepiej żebyś od razu wiedział ze tak nie można robić.

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
=disbrainer=
Kontakt:

off_road pisze:Ja staram Ci sie pomoc
widze, i wspominalem juz ze jestem wdzieczny za rade (chyba, ze nie - to mowie ze jestem). jeszcze duzo przede mna, nikt nie urodzil sie z kamera lub aparatem w dloni ;)
ODPOWIEDZ