Wyciągi zimą z rowerem
-
- Kontakt:
Wyciągi zimą z rowerem
Czy ktoś ma jakieś informacje gdzie na wyciąg w zimie wpuszczą nas z rowerem?
Oczywiście chodzi mi o rower z kołami a nie z płozami. Opony kolcowane bo na lód z wetami bym się nie pchał.
Gdzie w Polsce a szczególnie na śląsku obsługa nie będzie miała nic przeciwko?
Oczywiście chodzi mi o rower z kołami a nie z płozami. Opony kolcowane bo na lód z wetami bym się nie pchał.
Gdzie w Polsce a szczególnie na śląsku obsługa nie będzie miała nic przeciwko?
http://marcin4.pinkbike.com/ PINKBIKE
Re: Wyciągi zimą z rowerem
po stoku?
3x udalo mi sie pojezdzic na Skrzycznym. Z czego tylko raz bylem zadowolony i akurat nie mialem roweru DH. Powod taki, ze na samej gorze bylo lekko -20C, stok wyratrakowany i idealnie twardy. Zamknalem blat 44 na niebieskiej trasie 
2 pozostale razy to warunki byly takie sobie, przednie kolo zapadalo sie w sniegu, prawie nic nie bylo utwardzone i dodatkowo mila pogawedka z policja na dolnej stacji wyciagu, ktora zasugerowala, ze w dniu dzisiejszym czarny stok bedzie zamkniety dla narciarzy. Dlatego uwazam, ze jazda po stokach narciarskich w zimie na rowerze jest bez sensu jesli nie wiemy jakie warunki panuja na tych stokach. Jesli temperatura jest ponizej -10C nalezy sie spodziewac, ze snieg bedzie zmrozony i przeratrakowany (choc z tym roznie bywa) i mozna na prawde fajnie pojezdzic. Inaczej to tak jakby jezdzic po piasku albo i gorzej. Jeden kolega zjezdzal zaraz za mna i pojechal moze 0,5m bardziej na bok do bardziej kopnego sniegu. Takiego OTB jeszcze w zyciu nie widzialem...
Na Szyndzielni, wiem ze biora rowery i nic nie mowia.

2 pozostale razy to warunki byly takie sobie, przednie kolo zapadalo sie w sniegu, prawie nic nie bylo utwardzone i dodatkowo mila pogawedka z policja na dolnej stacji wyciagu, ktora zasugerowala, ze w dniu dzisiejszym czarny stok bedzie zamkniety dla narciarzy. Dlatego uwazam, ze jazda po stokach narciarskich w zimie na rowerze jest bez sensu jesli nie wiemy jakie warunki panuja na tych stokach. Jesli temperatura jest ponizej -10C nalezy sie spodziewac, ze snieg bedzie zmrozony i przeratrakowany (choc z tym roznie bywa) i mozna na prawde fajnie pojezdzic. Inaczej to tak jakby jezdzic po piasku albo i gorzej. Jeden kolega zjezdzal zaraz za mna i pojechal moze 0,5m bardziej na bok do bardziej kopnego sniegu. Takiego OTB jeszcze w zyciu nie widzialem...
Na Szyndzielni, wiem ze biora rowery i nic nie mowia.
http://spinacz86.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
Pytałem na Palenicy w Ustroniu i nie ma możliwości wejścia na stok.
http://marcin4.pinkbike.com/ PINKBIKE
Re: Wyciągi zimą z rowerem
a nie wiecie jak w Krynicy lub w Zakopanym? Slyszalem ze w Zakopanym na Harendzie sa jakies hopy i mozna polatac na rowerze....?
-
- Kontakt: