Częsci do rower cycletool Proszę o pomoc

off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

18kg do zrobienia :D zalezy jak bardzo ma pospawaną wagę ];->

Kod: Zaznacz cały

Jedzie na rowerze czerwony kapturek przez las nagle napotkał wilka wilk złamał czerwonemu kapturkowi rowerek czerwony kapturek poszedł do leśniczego i powiedział o wszystkim leśniczy kazał wilkowi spawać rowerek sytuacja powtarza się już kilka razy aż wreszcie czerwony kapturek dojechał do babci czerwony kapturek siedzi przy babci i mówi babciu dlaczego masz talkie wielkie uszy żebym mogła ciebie lepjej słyszeć a czerwony kapturek mówi dlaczego masz takie czerwone oczy od spawania k**** od spawania 
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

morthias pisze:Chyba sobie zartujesz. Czesc zawodnikow DH zaczynalo na mx. Jezdzac na ciezkiej maszynie uczysz sie kontroli, polozenia ciala itp. Potem przesiadajac sie na lzejszy rower masz latwiej.
A część zawodników zaczynało od BMXu. Moto ma silnik i jedzie sie nim inaczej i po innej trasie. Bez silnika rower w wadze moto byłby nie do jazdy i sam dobrze o tym wiesz.
Wolan pisze:no nie przesadzajcie z tą wagą. Rower seryjnie ma wazyć cos kolo 17kg, wzmocnienia daję z aluminium o oznaczeniu PA6 stop bardzo lekki a zarazem wytrzymaly. Ogólnie jak waga wszystkich wzmocnień zmieści się w 300g to bedzie max. Więc waga roweru jak przekroczy po skonczeniu z malowaniem te 18kg to bedzie max. Na forum widziałem rowery co wazą po 20kg i ludzie sobie radzą.
Nie ma takiej opcji, ze ci wyjdzie 18kg. Po pierwsze nie masz seryjnych komponentów. Masz cięzki przedni amor i składasz na tanich częsciach. Nawet bez wspawek z czesciami, które bierzesz ten rower 20kg minimum powinien wazyc ale patrzac na wybrane przez ciebie częsci to i wiecej moze wyjsc.

Swoja droga gratsy za wspawki ze sztywniejszego alu niz jest rama. Teraz jestem już pewien, że ci peknie jak bedziesz na niej dh jezdzic.
Wolan
Kontakt:

Post autor: Wolan »

poczekaj ze swoją opinią do wieczora zanim będziesz pewny ze peknie :) bo ja jestem pewny ze nie bo przy tym robie, sam przerobiałem nie jedną ramę do crossa mojego i wszystkie chodza do dzisiaj. Trudno nawet jak będzie ważył 20kg to dam sobie rade.
Spaced
moderator
Kontakt:

Wolan pisze:oczekaj ze swoją opinią do wieczora zanim będziesz pewny ze peknie bo ja jestem pewny ze nie bo przy tym robie, sam przerobiałem nie jedną ramę do crossa mojego i wszystkie chodza do dzisiaj. Trudno nawet jak będzie ważył 20kg to dam sobie rade.
Ty ze spawaniem masz coś wspolnego poza faktem posiadania spawarki? Crossy sa mniej wylajtowane to margines na głupie pomysły jest większy. Przyspawowywujesz sztywniejszą konstrukcje (płytka ) do ramy z bardziej elastycznego stopu.

A co do 20kg to tak jak dospawasz tylko 300g to pewnie 21-22kg na tych osprzetach co sugerujesz moze ci wyjsc.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Stawiam czteropak ze nie zejdzie ponizej 21kg :D

Do tego zwykle ramy sa poddawane wyżarzaniu.. Ty za pewne obrobki cieplnej stosować nie będziesz.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Spaced
moderator
Kontakt:

Nie patrzyłem ale 7005 jesli sie nie myle nie jest. Dlatego sporo tanszych ram z niego jest.
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

http://allegro.pl/rower-cycletool-26-i2072577527.html
hahah kolejna perelka, chyba takich tematow bedzie wiecej na forum :D
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Szakall ciekaw jestem ceny za jaką pójdzie. Nie obstawiam więcej niż 1000 zł ;)
Z gówna bata nie ukręcisz.
Wolan
Kontakt:

Re: Częsci do rower cycletool Proszę o pomoc

P240112_17.56_[01].jpg
P240112_17.56.jpg
rama skonczona. teraz tylko malowanie.

BEZ KOMENTRZY 'URWIE SIE, ODPADNIE, PEKNIE'
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

mother of god... nie zgadłbym że to rama rowerowa jakbyś nie napisał ; o
Spaced
moderator
Kontakt:

URWIE SIE, ODPADNIE, PEKNIE

Ale musze przyznać patrze na te foty i na prawde dobra komedie zapewniasz. Mialem dzis troche gorszy humor, Louis CK obejzany to bede to chyba częściej wchodzic. Na prawde dziwie sie, ze nie szkoda ci czasu.
Wolan
Kontakt:

ciesze sie, zapraszam prosze wchodzić.
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Ja wiem!! To będzie specjalna rama do kręcenia filmów z GoPro i mocowaniem Roll Bar Mount. Wprost wymarzona do tego celu ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Wymarzona. Czepiacie się strasznie. Jak dla mnie każdy przejaw aktywności i "do it yourself" jest bardzo dobry, nawet jeśli po jakimś czasie się popsuje.
Wolan
Kontakt:

większość z forumowiczów jest widze po prostu dziana, cieszę się ze wam sie powodzi i macie super sprzęty, jednak nie wiecie jak to jest zrobić coś samemu. Niebawem go skończę i będzie mnie tak samo cieszył jak sprzęt za pare tysięcy. Głównie dlatego ze większość zrobilem sam.
Spaced
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Wymarzona. Czepiacie się strasznie. Jak dla mnie każdy przejaw aktywności i "do it yourself" jest bardzo dobry, nawet jeśli po jakimś czasie się popsuje.
Jasne aktywność jest dobra ale w granicach rozsądku. Rama z geometrią xc, damperem, ktory sie przegrzewa i nie pracuje. Przeznaczanie na to czasu jest po prostu głupie.

Wolan pisze:większość z forumowiczów jest widze po prostu dziana, cieszę się ze wam sie powodzi i macie super sprzęty, jednak nie wiecie jak to jest zrobić coś samemu. Niebawem go skończę i będzie mnie tak samo cieszył jak sprzęt za pare tysięcy. Głównie dlatego ze większość zrobilem sam.
Sorry ale chłopie **********. Tona ludzi ma podobne budzety do ciebie ale po prostu zamiast je marnować kupuje sobie tania i SPRAWDZONĄ rame pokroju dragstara. Jedno jest zrobić coś samemu, inne zrobić coś samemu GŁUPIEGO. To co robisz jest głupie, a ta rama jest gorsza od używanego hardtaila (ramy) za 150zł (patrz dragstar). Inna sprawa, ze czas poświecony na spawanie i inne przeróbki poświecic mógłbyś na zarobienie na coś z sensem.

To co robisz jest samochodowym odpowiednikiem kupienia powypadkowego chińskiego auta luksusowego i prostowania słupków zamiast kupienia czegoś taniego pokroju uzywanej astry. Łapiesz analogie chłopie?
oski 34
Kontakt:

Post autor: oski 34 »

Poprawianie geometrii montując mniejsze koło na tył raczej mało daje - zobacz sobie moją galerię na PB, gdybym miał jeszcze raz składać ten rower kupiłbym adapter zmieniający geo i 26" na tył. Na twoim miejscu przespawałbym tą główkę, tym bardziej że się na tym znasz.

Swoją drogą... jaki będzie kolor ? :D
Tom1422
Kontakt:

Post autor: Tom1422 »

W pewnym sensie zgodzę się ze Spaced, że trochę to głupie bo mógłbyś kupić coś taniego i za ten czas poświęcony tej ramie zarobić albo po prostu chociażby pomyśleć nad tym jakby skombinować coś lepszego. Z drugiej strony rozumiem twój zapał i chęci tylko fajnie by było jakby to miało sens no ale jak już poświęciłeś tyle czasu na zrobienie tego to dokończ. Najlepiej dokończ i sprzedaj za te 150 zł jak ktoś tutaj już wspomniał i kup taniego HT, a na pewno się nie zawiedziesz. Wkurza mnie też w tym temacie złośliwość pewnych użytkowników. Rozumiem, że może się to nie podobać ale nie trzeba od razu aż tak mocno krytykować i być złośliwym ;)
Wolan
Kontakt:

to co robie i na co poświęcam czas jest tylko i wylącznie moja sprawą. Choćbym chciał go zrobić po czym sprzedać na zlom nie powinno Ci to interesować.Chciałem taki rower, za takie pieniądze w takim stanie i mam dokończę go będe jeżdził nie zabije sie itp.. W sumie to wszytstko co potrzebowałem z informacji już sie dowiedziałem piszę i opisuję wszystko dla kogoś kto chciałby sie dowiedzieć ze można coś zrobić z niczego. Jak tak bardzo Ci przeszkadza mój temat, ciągle sie czepiasz i wiesz lepiej co sie stanie to go usuń mój profil też, ja przestane pisać i po problemie. Albo druga opcja zabieraj glos tylko kied proszę o jakąs porade bo nie wiem co chcesz wnieść do tego tematu.
ODPOWIEDZ