Budzetowka
Budzetowka
No wiec tak, mam zamiar powrocic na scene, bo tak dalej byc nie bedzie i bez roweru nie wytrzymie. Potrzebna bd machina, aka funbike z nastawieniem na fr/dh za kwote 1500 pesos dlatego tez:
-Rezygnuje z przerzutki, i bd smigac na ss, przez co koszty sie zmniejsza
- Mam juz kolo przod, sztyce pod 27.2, zacisk, siodlo i jestem w stanie zalatwic jakies opony.
- Na razie decyduje sie na 1 hamulec
Jakies propozycje sprzetowe?
Nie chce zbyt wysokiego amortyzatora.
-Rezygnuje z przerzutki, i bd smigac na ss, przez co koszty sie zmniejsza
- Mam juz kolo przod, sztyce pod 27.2, zacisk, siodlo i jestem w stanie zalatwic jakies opony.
- Na razie decyduje sie na 1 hamulec
Jakies propozycje sprzetowe?
Nie chce zbyt wysokiego amortyzatora.
-
- Kontakt:
Rama - zdecydowanie używany bitch 200-300zł, poziome haki
Koło tył - może znajdziesz jakieś używane, ładnie poskładane, a jak nie to fortress, ze względu na koszty.
Do typów Maciexa dodałbym:
korby - Deore - używki z suportem można dorwać w okolicy 100zł
amor - z1/pike/domain 302 z u-turnem jeśli funbike, jeśli głównie z nastawieniem na fr/dh - http://allegro.pl/marzocchi-bomber-supe ... 05446.html (potargowałbym się trochę) - wiem, że nie chciałeś wysokich amorów, ale do bitcha taki amorek może przypasować, a praca HSCV świetna
Koło tył - może znajdziesz jakieś używane, ładnie poskładane, a jak nie to fortress, ze względu na koszty.
Do typów Maciexa dodałbym:
korby - Deore - używki z suportem można dorwać w okolicy 100zł
amor - z1/pike/domain 302 z u-turnem jeśli funbike, jeśli głównie z nastawieniem na fr/dh - http://allegro.pl/marzocchi-bomber-supe ... 05446.html (potargowałbym się trochę) - wiem, że nie chciałeś wysokich amorów, ale do bitcha taki amorek może przypasować, a praca HSCV świetna
Bo koleś chce SS? Przy kupnie używanego, poskładanego jakoś w miarę sensownie koła to jest drastyczny spadek kosztów. Szczególnie przy takim budżecie.
Dobre do takiej zabawy są piasty novateca bo można im zakładać normalne zębatki. Kupujesz jakąś walniętą kasetę srama jak starczy i masz wybór.
Bo jak kupisz driverówkę 9t to korbę musisz kupić tak żeby miała mocowanie 64mm też(hussy 1.1 nie mają np.). Chyba że nie należysz do dzieci dla których 30/9 albo 32/9 to jakoś przesadnie ciężko. Pod górę raczej nie bardzo podjedziesz ale do jazdy powinno dać radę. Trochę mniej jak 38/11.
Dobre do takiej zabawy są piasty novateca bo można im zakładać normalne zębatki. Kupujesz jakąś walniętą kasetę srama jak starczy i masz wybór.
Bo jak kupisz driverówkę 9t to korbę musisz kupić tak żeby miała mocowanie 64mm też(hussy 1.1 nie mają np.). Chyba że nie należysz do dzieci dla których 30/9 albo 32/9 to jakoś przesadnie ciężko. Pod górę raczej nie bardzo podjedziesz ale do jazdy powinno dać radę. Trochę mniej jak 38/11.
-
- Kontakt:
Spaced pisze:Po jaką cholere poziome haki w dh/fr?
Łatwiej będzie ustawić napięcie łańcucha, nie będzie zbędnych gratów typu napinacz sklecony z v-brake'a bądź przerzutki za 10zł.pietryna pisze:Bo koleś chce SS
Nowy drag kosztuje tyle samo co używany bitch, a ja jestem zwolennikiem HT ze stali - mocniejsza, lepiej tłumi drgania i łatwiej pospawać w razie czego.Spaced pisze:Do tego budzetowo to dragstar lepszy bo tańszy.
ProfesorMulke
Myślę, że temat jest interesujący dla wielu
-
- Kontakt: