Pomoc w wyborze ramy (FULL)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
No jak nie - a tu? "za 2k dorwalbys demo8 z 2006 FSR zawieszenie i masz 4 zawiasa do DH" Każde Demo 8 2006 można traktować jak pęknięte... Jak nie dziś, to jutro.Grzesiek888 pisze:Lask3k ale ja nie mowi zeby kupil pekniete demo za 2k
I co z tego? Od Wigry 3 też są gorsze...Grzesiek888 pisze:sa gorsze ramu od kony
Dostałeś moda?Grzesiek888 pisze:koniec tematu
-
- Kontakt:
lapiesz mnie za slowa , Lask3k , proponowalemmu mozliwosc ze moze taka rame dorwac za 2k i wcale nie musi byc peknieta. Tym bardziej nie kazalem mu jej kupowac. nie dostalem moda zadnego, przeciez niekogo nie obrazam i nie mam zamiaru, nie mam 15 lat zeby mnie takkie dyskusje cieszyl. Nie chce sie klócic o glupi temat.
FORZA JUVE!!!
Jeśli nie sugerowałbym się wypowiedziami i opiniami ludzi doświadczonych , jaki byłby sens zakładania przezemnie tematu?Grzesiek888 pisze:a kolega , ktory zalozyl niech nawet sie nie sugeruje tymi wszystkimi komentarzami bo i tak wezmie co mu bedzie pasowalo.
Co do norco powiem szczerze są modele które mi osobiście się podobają:)
Najbardziej bardzo bardzo podoba mi sie Gaint Faith i Glory ! Te dwie ramy są moimi faworytami!
Bedę pisać w temacie jeśli zdecyduje się na jakiś konkretny model czy aukcję. DZIĘKI ZA !DOBRE! OPINIE

Witam, co myślicie o tym ? http://allegro.pl/specialized-big-hit-m ... 54264.html opłaca się brać za taką cenę?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Kolega ma jako taki rower do slope stylu i dirt. Nie testował go w dh ale w FR na żwirowniach śmiało dawał rade! Ma go dirt jamperku 80mm i damperku powietrznym foxa. (niepamiętam jaki dokłądnie to model) Ale przyjemny rower i powinien dać radękurkos pisze:A co myslicie o banshee wildcard do typowego FR i lekkiego dh?

Las3k_91 Ldz A to pamietasz? http://www.pinkbike.com/news/Norco-Fram ... -2009.html
Taka sama wada jak starsze demo pekajace na koszyku.
A co masz do nowych demo i summumow? Ja peknietych jeszcze nie widzialem, to ze jest lzejsze wcale nei znaczy ze gorsze, 6-7lat w tej branzy to przepasc technologiczna w porownaniu do Twojego Norco. Do karbonu tez pewnie sceptycznie podchodzisz?
Jestes fanatykiem marki, ok, ale po co skreslac wszystko wokol?
A prawda jest taka ze wszystko peka jak przykurwisz, dziekuje, dobranoc.
A co masz do nowych demo i summumow? Ja peknietych jeszcze nie widzialem, to ze jest lzejsze wcale nei znaczy ze gorsze, 6-7lat w tej branzy to przepasc technologiczna w porownaniu do Twojego Norco. Do karbonu tez pewnie sceptycznie podchodzisz?

Jestes fanatykiem marki, ok, ale po co skreslac wszystko wokol?
A prawda jest taka ze wszystko peka jak przykurwisz, dziekuje, dobranoc.
Sorry, ale nie istnieje coś takiego jak "typowe FR", każdy rider ma swoje podejście i inaczej rozumie taką jazdękurkos pisze:banshee wildcard do typowego FR i lekkiego dh?

Jeśli chodzi Ci po prostu o latanie na hopach, w miarę gładkie zjazdy itp to wildcard się sprawdzi.
Ale na czułość zawieszenia bym nie liczył, nie do tego było zaprojektowane. Geometria też mało "zjazdowa" więc do jazdy na bardziej technicznych i stromych trasach wybrałbym co innego

Różnica polega na tym, że Norco zrobiło recall a Spec olał sprawę :Pklexuh pisze:Las3k_91 Ldz A to pamietasz? http://www.pinkbike.com/news/Norco-Fram ... -2009.html
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
-
- Kontakt:
Nie, bo Spec to olewał, a Norco wymieniło wszystkie ramki od ręki. I czyim klientem wolałbyś być? O 180 stopni inna sytuacja.klexuh pisze:Taka sama wada jak starsze demo pekajace na koszyku.
Są Summumy pęknięte na pinku, tak samo nowe Glory. Demo nie widziałem, pewnie niedługo coś wypłynie.klexuh pisze:A co masz do nowych demo i summumow? Ja peknietych jeszcze nie widzialem, to ze jest lzejsze wcale nei znaczy ze gorsze
Taaak, malują na jaskrawe kolorki, a do Demo nie można wsadzić normalnego dampera ani lekkiej korby na 68/73mm... zajebiście mnie to przekonało :Pklexuh pisze:6-7lat w tej branzy to przepasc technologiczna w porownaniu do Twojego Norco
Nie jestem. A drugiej takiej ramy po prostu nie ma. Jeździłem i na Summumie i na Demo 11' i 12', orgazmu nie było. Żeby moja ramka jeszcze nie ważyła goła 4.5kg, tylko 4,05 jak Demo, to by było cudownieklexuh pisze:Jestes fanatykiem marki, ok, ale po co skreslac wszystko wokol?
No że Norcami albo Monsterami nikt nigdy nie przykurwia, magia. Zobaczymy ile będzie połamanych Demo 11' do 2019r, mogę się założyć o dowolną kasę, że więcej niż ramek jak moja teraz. Dziękuję, dobranoc.klexuh pisze:A prawda jest taka ze wszystko peka jak przykurwisz, dziekuje, dobranoc.
-
- Kontakt:
Ja wlasnie kupilem Wildcarda nowego, co do tej ramy wypowiem sie za jakies 2 tygodnie jak dokoncze skladac rower. Tez kupilem ja z nastawieniem na plaskie lokalne traski ktore maja wiecej skoczni i dropow niz wspolnego z dh + oczywiscie jakies sporadyczne wypady do koninek itp.
Las3k_91 Ldz ile na tym summumie i na demo jezdziles? :P
ramy nie kupuje sie dla pancernosci tylko pracy i preferencji, to nie jest dom zeby kupic raz na cale zycie. to sie kupuje na sezon/dwa/trzy i sie jezdzi.
Las3k_91 Ldz ile na tym summumie i na demo jezdziles? :P
ramy nie kupuje sie dla pancernosci tylko pracy i preferencji, to nie jest dom zeby kupic raz na cale zycie. to sie kupuje na sezon/dwa/trzy i sie jezdzi.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
-
- Kontakt:
Proponuje zmienic nazwe z dh-zone na old-zone, na tym forum juz nic nowszego niz 5 letni grat nie mozna polecic bo zaraz zjada sie oldschoolowcy ktorzy cale zycie na jednym monsterze cisna (nie mowie o nikim konkretnym) bo jest "najlepszy i za dobry".
Pietryna, mnie tez nie stac zeby tracic 50% wartosci ramy, ale jednak nie powoduje to tego ze kupuje jakiegos grata dlatego ze jest pancerny i jeszcze mnie przezyje. Nowy sprzet tez jest mocny, to co dawniej sadzili na monsterach dzis sie lata na dirtowkach/slopestylowkach z jakimis trikami - to chyba tez swiadczy o wytrzymalosci sprzetu. Sam jak zaczynalem jezdzic to marzylem o monsterze czy o karpielu, ale wtedy nie bylo nic innego i lepszego, sentyment zostal - wiadomo, ale rozsadek mowi co innego.
Pietryna, mnie tez nie stac zeby tracic 50% wartosci ramy, ale jednak nie powoduje to tego ze kupuje jakiegos grata dlatego ze jest pancerny i jeszcze mnie przezyje. Nowy sprzet tez jest mocny, to co dawniej sadzili na monsterach dzis sie lata na dirtowkach/slopestylowkach z jakimis trikami - to chyba tez swiadczy o wytrzymalosci sprzetu. Sam jak zaczynalem jezdzic to marzylem o monsterze czy o karpielu, ale wtedy nie bylo nic innego i lepszego, sentyment zostal - wiadomo, ale rozsadek mowi co innego.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM