Wybór przerzutki na tył SRAM X0 CZY SHIMANO XT ?

DawidFR
Kontakt:

Post autor: DawidFR »

Dodam jeszcze że np. Ty nie pomogłeś mi w wyborze, tylko udzieliłeś się na koniec, podsumowując pięknie wszystkie posty użytkowników...
Normalnie jak wirus komputerowy :D wejdzie i naśmieci :lol:
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

To ty smiecisz piszac posta pod postem UŻYWAJ OPCJI EDTYUJ!

A cały ten temat przypomina rozmowe Radykalnego Muzułmana ze Swiadkiem Jehowy o to ktory ma wiecej racji ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

DawidFR pisze:
Dodam jeszcze że np. Ty nie pomogłeś mi w wyborze, tylko udzieliłeś się na koniec, podsumowując pięknie wszystkie posty użytkowników...
Normalnie jak wirus komputerowy :D wejdzie i naśmieci :lol:
Rozumiem, że się oburzyłeś, bo ktoś Ci coś wytknął.
Broniłeś non stop srama, mimo, że wiele ludzi Ci poleciło szosowe shimano.
Napisałem, że popieram te osoby, więc +1 dla shimano.
Trochę nie rozumiem tego, że ludzie chcą na siłe wydać kasę na coś droższego, co nie będzie lepsze. Miałem okazję podotykać dura-ace-zmiażdżyło mnie. nawet tania 105 działa jak x-9, ale może ja mam niewybredne wymagania.
Przy kupnie napędu do dh też niestety się trzeba liczyć z jego kasacją- w tej dyscyplinie to bardziej prawdopodobne od wszystkich innych dziedzin kolarstwa. Może i mam pecha, ale rozwaliłem 2 zmieniarki w sezon. Jakby to było x-9 za kupę kasy, to bym się zapłakał. A taka 105 to już nie tak ekstremalny wydatek.
Pozdro i bez spiny
DawidFR
Kontakt:

Nie oburzyłem się, ale nie lubie jak ktoś chwali tylko swoje a na inne mówi "jakiś tam". Ja np. lubie i Shimano i Srama bo każde z nich ma swoje zalety i wady, ale nie wytykam Ci że masz jakiegoś tam Shimano.
Co do kosztów przy kasacji przerzutki, masz jak najbardziej racje, ale składam rower za nieco ponad 10tyś dlatego chcę mieć tego X0 (chyba mnie rozumiesz) :)

off_road I który ma więcej racji wg. Ciebie ?
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

DawidFR pisze:(chyba mnie rozumiesz)
Padłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Miszcz. OOooo mam kasę, skłądam rower za podan 10 kafli, więc muszę mieć to haj endowy sprzęt, coby ludzie widzieli, że to rower za 10 kafli.

Stary, w forumowym społeczeństwie nie liczy się to ile co kosztuje tylko jak działa. Wszyscy Ci doradzają DuraAce/Ultegrę bo jest lepszym wyborem po prostu, ale Ty się uparłeś na hajendowy sprzęt. Po prostu kup co chcesz bo i tak ten temat do niczego nie prowadzi.
Z gówna bata nie ukręcisz.
DawidFR
Kontakt:

I co DuraAce lepiej działa ? Śmiech na sali, pozatym nie wszyscy a 50/50 doradzają mi to co Ty, także nie rośnij tak w siłe :)
No mam kase i czemu mam sobie nie złożyć wg. swoich upodobań ?
DuraAce kupił bym pare lat temu ale nie teraz...
Ciekawie będzie wyglądał rower za taką kasa a przerzutka zabytek za 100zł (i co z tego że dobry), co Ty zazdrościsz czy co ? ;/ Nie ma co zazdrościć rowerka z X0... Co innego z DuraAce CZY Ultegrą :mrgreen:

Nie składam rowerka dla FORUM tylko dla siebie a zdanie Twoje na jego temat, nie obchodzi mnie :)
KubaLa
moderator
Kontakt:

DawidFR pisze:Ciekawie będzie wyglądał rower za taką kasa a przerzutka zabytek za 100zł
Dno stary i 3 kilometry mułu.
DawidFR pisze:Nie składam rowerka dla FORUM tylko dla siebie a zdanie Twoje na jego temat, nie obchodzi mnie
To po ch*uja się pytasz na FORUM co polecamy, skoro kupisz to co lansersko wygląda.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Mam XT shadow z manetką SLX w rowerze XC i w zjazdówce miałem Dura Ace RD-7402 na manetce alivio. I tu i tu zmiana biegów była precyzyjna i szybka(w zjazdówce szybciej się to wszystko rozregulowało bo tańsza linka, pancerz i ogólnie zużyte wszystko już trochę). Wręcz bym powiedział że nie widziałem różnicy.

Nie dam sobie ręki uciąć, a nie chce mi się iść do garażu bo jestem chory ale mam zdaje się RD-M771(jak ci zależy to zobacz co siedziało w rowerze Stevens Wave 2009). Przerzutka 260zł manetka jakieś 100zł.

RD-7402 kosztowała mnie 100zł. Manetka alivio nie wiem... używana 10-20zł.

360zł do 120zł. Różnica w jakości działania napędu? Żadna. W zjazdówce mam już piłowaną kasetę HG50 na niemalże martwym(piny są około 12,77mm od siebie już) łańcuchu srama PC850. W XC wszystko idealne.

No i jeszcze jedno. 7402 ma spore szanse być starsza od 3/4 ludzi na tym forum. XT jest "nowe".
KubaLa
moderator
Kontakt:

pietryna, ale przecież jak to będzie wyglądało. Co powiedzą koledzy? No jaaaaak to. Dobra, nie udzielam się już w tym temacie bo takie podejście do sprawy strasznie mi podnosi ciśnienie.
DawidFR, zacytuję Cię z innego tematu, sam to napisałeś:
A moim skromnym zdaniem Dart wyprzedza konkretnie NS-a jak i wszystkie firmy na świecie swoimi nowymi paletami kolorów szkoda że to na kolorze się nie jeździ, wtedy Dart byłby najlepszy
DawidFR
Kontakt:

No właśnie KubaLaPL najlepiej się nie udzielaj tutaj, bo szkoda...
Miałbyś kase inaczej byś mówił...
A co do pedalsonów to chodzi mi tam o kolor, a w przerzutce nie pytałem o kolor tylko o wady i zalety.
Zresztą... W PIERWSZYM POŚCIE NAPISAŁEM ŻE INTERESUJE MNIE X0 LUB XT a nie żadne Ultegry itp...
A X-9 wygląda lansersko cioł** ? Chyba dla Ciebie, bo XT jest 100 razy ładniejsze niż X-9 i powtarzam w du*** mam zdanie Twoje i kolegów.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

DawidFR pisze:I co DuraAce lepiej działa ? Śmiech na sali
TAK KU*WA LEPIEJ DZIAŁA OD JAKIEGOŚ KOSZERNEGO SRAMA! :mrgreen: Zrozum to wreszcie.
DawidFR pisze:Ciekawie będzie wyglądał rower za taką kasa a przerzutka zabytek za 100zł (i co z tego że dobry), co Ty zazdrościsz czy co ? ;/ Nie ma co zazdrościć rowerka z X0... Co innego z DuraAce CZY Ultegrą
Prosta zasada - nie zazdroszcze burakom ;) Jak widzę zjazdówkę z DuraAce, to widzę, że jedzie gość ogarniający temat, a nie pierwszy lepszy bogaty leszcz z X0. :mrgreen: I to nie zabytek, ciągle je robią.
DawidFR pisze:Nie składam rowerka dla FORUM tylko dla siebie a zdanie Twoje na jego temat, nie obchodzi mnie
A moje? Mam nadzieję, że też nie, bo byś się jeszcze zasmucił. Ale po co Ci ten temat, jak Cię nie obchodzi?
DawidFR pisze:No właśnie KubaLaPL najlepiej się nie udzielaj tutaj, bo szkoda...
Sam się nie udzielaj, bo pieprzysz głupoty, że zęby bolą od czytania.
DawidFR pisze:A X-9 wygląda lansersko cioł** ? Chyba dla Ciebie, bo XT jest 100 razy ładniejsze niż X-9 i powtarzam w du*** mam zdanie Twoje i kolegów.
TAK JEST, OBRAŹ SIĘ BRZYDALU, NARRRRRRRRRA :D Nie zapomnij się kolegom wypłakać w modne, drogie i ładne ciuszki.

Ja nie mogę, kto daje taką kasę takim ludziom? :lol:
DawidFR
Kontakt:

Dobra, nie kłóćmy się, bo nie ma sensu. Przerzutke zakupiłem i jest po sprawie :)
Każdy ma swoje zdanie na temat, dzięki wszystkim za porady.
Także bez obrazy ale wkurzyłem się na was a potem wy na mnie :D
Luzz :)
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

DawidFR pisze:W PIERWSZYM POŚCIE NAPISAŁEM ŻE INTERESUJE MNIE X0 LUB XT
ludzie Ci po prostu dobrze radzili że skoro chcesz wydać kasę na x0 to w tej cenie lub poniżej możesz dostać NOWĄ ultegrę bądź dura ace od shimano, co by było dobrym rozwiązaniem.

Skoro temat już nie potrzebny to zamykam
Zablokowany