Jakie opony?
Jakie opony?
Witam ja was!
Mam takie pytanie. No wiec tak, stare oponki sie zdarly i trzeba kupic nowe, tylko jakie? Mam zamiar wsadzic je do signa ds, a do wydania mam ok. 150 zlociszy.
Mam takie pytanie. No wiec tak, stare oponki sie zdarly i trzeba kupic nowe, tylko jakie? Mam zamiar wsadzic je do signa ds, a do wydania mam ok. 150 zlociszy.
-
- Kontakt:
Re: Jakie opony?
Jakie wet screamy!!!!!!!!! wety są dobre na mokre, błotniste dh a nie jazde do szkoły!!!! jak będziesz jezdził do szkoły na wetach 42a to zapewniam ,że spoznisz się z 15 minut
Wez kup Miniony 2.35 w mieszance 60a i będzie git. Oczywiście high roller 2.35 60a też bedą fajne, moze mniej wytrzymaja od miniona na asfalcie.jak nie będziesz jezdził po mokrych korzeniach i mokrych kamieniach zbyt wiele to nie bierz 42a. iii zadne wety
!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak rzadko błoto i śnieg, to jaki sens kupować opony przeznaczone konkretnie pod błoto, które w normalnych warunkach nie sprawdzają się najlepiej?arqus pisze:Chyba wezme te WetScreamy.
Co do tego, czy wytrzymają sezon, zależy ile jeździć, ale jak weźmiesz mieszankę np.: 60a, powinno styknąć, 42a bym się trochę obawiał.
Od siebie mogę polecić Ci Maxxis Minion DHF, Highroller, a z tańszych Kende Nevegal, którą w sumie całkiem dobrze wspominam.
-
- Kontakt:
DawidFR pisze:O co chodzi z tym prorokiem, bo nie czaje...
...albo zastosowanie opon. Bo sobie wyprorokowałeś do czego opony. A ja podałem bardzo skrajne dla jaj. Ale nie wyczailiście dowcipu, widocznie żaden z was nie jeździł na Wetach po asfalcie. Mogłem napisać IceSpikery, ale mi nie przyszły wtedy do głowy, lagSJP pisze:prorok
1. «osoba przepowiadająca przyszłość, zwłaszcza nadejście kataklizmów, kary bożej»

No to żeś bardzo uniwesalne gumy podał, HRy i Miniony wszak same się toczą, dojazdówki jak ta lalazero100 pisze:Wez kup Miniony 2.35 w mieszance 60a i będzie git. Oczywiście high roller 2.35 60a też bedą fajne, moze mniej wytrzymaja od miniona na asfalcie

A teraz serio - to są same terenowe gumy, którymi da się jeździć po asfalcie, ale jak to robisz w 90%, i się jeszcze śpieszysz, to nie mają najmniejszego sensu. Zwłaszcza w Signie - proDH to znaczy nie będzie. Maxxis Bling Bling dużo lżej się kręcą, a na ziemi trzymają bardzo dobrze.
-
- Kontakt:
Re: Jakie opony?
no fakt. zaproponowałem "terenowe" gumy bo zmyliła mnie nazwa forumLas3k_91 Ldz pisze:to są same terenowe gumy, którymi da się jeździć po asfalcie, ale jak to robisz w 90%, i się jeszcze śpieszysz, to nie mają najmniejszego sensu. Zwłaszcza w Signie - proDH to znaczy nie będzie.

no ale zostawmy już ten temat. Ja kiedys jezdzilem na szosie i w terenie na maxxisach larsen 2.35. Nadawały się na dojazdówki, 4x, dirt, lekkie suche dh, street. Byłem mega zadowolony o ile nie było mokro i grząsko.
-
- Kontakt:
Odgrzewam kotleta...
Potrzebuje szybko opon 26x2.35 na 50% asfaltu 15% trawy i 35% lasu :P
Mogę wydać max. 150-200 zł.
Myślałem o tych na przód:
http://allegro.pl/opona-maxxis-minion-d ... 89100.html
I tych na tył:
http://allegro.pl/maxxis-highroller-26x ... 13804.html
Czy to byłby dobry wybór?
Miałem do tej pory schwalbe fast fred i nie ogarniają... ślizgają się nawet na suchej szosie gdy chcę trochę przyśpieszyć, co dopiero w lesie pod góre jak dołki kopią...
No i bieżnik się kończy
Jeżeli macie jakieś propozycje to je napiszcie,dobrze by było żeby nie ważyły więcej niż 1.1kg/szt
Potrzebuje szybko opon 26x2.35 na 50% asfaltu 15% trawy i 35% lasu :P
Mogę wydać max. 150-200 zł.
Myślałem o tych na przód:
http://allegro.pl/opona-maxxis-minion-d ... 89100.html
I tych na tył:
http://allegro.pl/maxxis-highroller-26x ... 13804.html
Czy to byłby dobry wybór?
Miałem do tej pory schwalbe fast fred i nie ogarniają... ślizgają się nawet na suchej szosie gdy chcę trochę przyśpieszyć, co dopiero w lesie pod góre jak dołki kopią...
No i bieżnik się kończy

Jeżeli macie jakieś propozycje to je napiszcie,dobrze by było żeby nie ważyły więcej niż 1.1kg/szt
A co do tych minionów to one na serio ważą 800g? podałem w linku 60a maxxpro ponieważ sprzedawca pisze że ważą ok. 790g,są też miniony dhf na 60a które ważą 1kg,wie ktoś czym to się różni? na stronie maxxisa w zakładce all mountain były miniony ważące 785g,a w zakładce downhill miniony ważące ok.1kg,prosiłbym o wytłumaczenie różnicy bo nie ogarniam tych mieszanek itp,chyba że opony do dh mają podwójny oplot i dlatego te 200g różnicy