[Amortyzator] Marzocchi 66 cieknie.
[Amortyzator] Marzocchi 66 cieknie.
Siemanko. Mam nietypowy problem. ale od początku. Kupiłem amorka pod koniec sierpnia. Właściciel zapeniwł mnie że seriws przeszedł w czerwcu, łacznie z wymiana uszczelek (uszczelki po 20zł). Śmigałem na amorku wrzesien, pażdziernik przy czym nic sie nie pocił jedynie zostawiał na lagach małe tłuste oringi. Zima stał w pokoju i nic sie z nim nie działo. Posmigałem na nim 2 razy w mrozie (ok.-10) i od kilku dni stoi w pokoju (nie przy grzejniku). 2 dni temu zauważyłem po nocy że z pod uszczelek na lagach wycieka olej, wytarłem to i sie nie przejmowałem. Jednak zaczeło sie to powtarzać, olej na tyle wycieka że cieknie mi po dolnych goleniach. Dodam że rower stoi na kołach (nie jest przewrócony), rocznik 2005, wersja RC, cieknie mi z obydwu lag. Podejrzewam że uszczelki od zimna mogły puścić, ale dlaczego do góry wycieka i co moge z tym zrobić. Kupować nowe uszczelki i zrobic serwis ?

http://cezar-mtb.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
Dokładnie monster to samo, chwila moment po odwróceniu amortyzatora poziom lustro oleju ląduje dobrych pare cm powyżej uszczelek. A całe powietrze z pod nich idzie pod korki.pietryna pisze:W 888rc2x nie pamiętam, ale w 66rc2x na pewno poziom oleju prawie natychmiast osiągał poziom uszczelek.
Co do shivera i innych usd

a skoro i w usd i w normalnych uszczelki są smarowane cały czas ze wzgledu na poziom oleju ktory jest ponad nimi to... usd troszke ma lipe z tym ze gorny slizg jest na sucho, dla tego cza odwracac amoda przed kazda jazda shivera czy avy tez