Moim zdaniem prosta kalkulacja proporcjonalnie wygladajacej sylwetki:
170cm-70kg
180cm-80kg
190cm-90kg itd.
Wiecej to dzik moim zdaniem, juz srednio nadajacy sie do jazdy na rowerze : ) ale czy to nie temat o foxie?
Też uważam że to jest ok kalkulacja właśnie. Tzn. dla przeciętnej osoby. Mam kumpla 195cm 68kg. Ale on nie będzie cięższy. Ma długie ręce, nogi, jest ogólnie bardzo drobny i wysoki(ektomorfik).
Nie wyobrażam sobie siebie ważącego 75kg. Już 5kg zrobiło mi tak wielką różnicę w wyglądzie że na 75kg musiałbym już mięśnie stracić. 90kg to pewnie by było dla mnie ok. No 85 ale nie mniej.
pietryna pisze:Nie wyobrażam sobie siebie ważącego 75kg. Już 5kg zrobiło mi tak wielką różnicę w wyglądzie że na 75kg musiałbym już mięśnie stracić. 90kg to pewnie by było dla mnie ok. No 85 ale nie mniej.
Ludzi o drobnej budowie jest akurat wiecej niz naturalnie dobitych. Swoja droga ile szacunkowo masz % tłuszczu? Jak 18-20 no to spokojnie do zbicia masz pare ładnych kilo.
Sam przy 179cm waże teraz 72-73kg i mam jeszcze troche zimowego ocieplacza do zrzucenia po kontuzjach.
Jarell20 pisze:To waga w ochraniaczach ? czy waga "nagiego" ridera bo jesli tak to mam prze... (170-53kg)
nie jesteś sam ja mam cos kolo 174 przy tej wadze
Może by teraz w wadze podawanej w temacie rowery robic kalkulacje ile % masy ridera stanowi masa rołweru?