Posiadałem suport Howitzer Team. Miał on luzy na łożyskach i na ośce, więc postanowiłem kupić nowy. Dzisiaj zamontowałem nowy i luz na ośce został, tzn. ośka rusza sie na boki o jakieś 0,5cm. Tą czarną podkładke na miske dałem na stronę z napinaczem - tak było napisane na intrukcji, że przy rozmiarze 83 G ma być ona po "Drive Side". Dodam, że stary suport nie miał tej podkładki, a luzy były identyczne. Moim zdaniem jest to wina napinacza, którego pająk podzielony jest na dwie części - jedna część musi znajdować się pod miską suportu (jest węższa niż miska), co wg. mnie uniemożliwia misce po stronie napinacza docisnąć ośki i powstaje luz. Może coś źle zrobiłem ? Wskazówki mile widziane
dzisiaj poruszałem korbą i luz jest, bardzo mały ale jest (widocznie wczoraj za słabo ruszałem )
niby nie przeszkadza, ale już nie wiem jak go zlikwidować. jak będzie czas to spróbuje podpiłować pająk od napinacza, żeby był chudszy (miska wejdzie głębiej)
Czasami nawet farba na mufie jest problemem http://jmbikeservice.pl/
jakbyś miał problemy udaj się do tego gościa ze Starego Sącza, jeśli bedzie trzeba to ci zfrezuje farbę na mufie pod pakiet, jedyny w okolicy ma też przyrząd do renowacji (gwintowania) mufy suportu
Nie reklamuje tylko mi pomógł jak miałem problemy w nowej ramie z dużą ilością farby na mufie, dlatego polecam