Próba oszustwa. Proszę o pomoc
Próba oszustwa. Proszę o pomoc
Witam. Sprzedałem ostatnio pewnemu raiderowi kilka części tj:
Juniora
Drop offa
Hamulce Gianta
O wszystkich usterkach tych części powiedziałem. Głównie chodziło o zapowietrzenie jednego z hamulców. Stan amortyzatorów technicznie był bez zarzutu na co mam światków od których kupowałem części, nawet dodałem kilka gratisów ( nowa oś, serwis oraz zintegrowany mostek do jurka) z okazji że bierze ode mnie tyle rzeczy na raz. Wczoraj wieczorem napisał do mnie stwierdzając że żąda zwrotu pieniędzy ponieważ w drop offie są obrobione korki (w momencie pakowania były idealne), pomyliłem się o jakieś 4-5mm podczas mierzenia sterówki (no dobra może mój błąd wiadomo pośpiech), jedna ze śrub do osi jest uszkodzona ( pewnie wbijał oś młotkiem bo nowe osie jak wszyscy wiemy dość ciężko wchodzą) oraz w mocowaniu hamulca jest zerwany gwint (czego też przed wysyłką nie było). Niestety części nie są w stanie takim w jakim je wysłałem więc nie mogę przyjąć zwrotu. Kontrahent straszył mnie że ma kolegę policjanta oraz tym że podejmie odpowiednie kroki. Proszę o propozycje jak mogę rozwiązać tą sprawę. Dodam że wszystko było załatwiane poza allegro a cena za te graty wynosiła 1240zł z przesyłką.
Juniora
Drop offa
Hamulce Gianta
O wszystkich usterkach tych części powiedziałem. Głównie chodziło o zapowietrzenie jednego z hamulców. Stan amortyzatorów technicznie był bez zarzutu na co mam światków od których kupowałem części, nawet dodałem kilka gratisów ( nowa oś, serwis oraz zintegrowany mostek do jurka) z okazji że bierze ode mnie tyle rzeczy na raz. Wczoraj wieczorem napisał do mnie stwierdzając że żąda zwrotu pieniędzy ponieważ w drop offie są obrobione korki (w momencie pakowania były idealne), pomyliłem się o jakieś 4-5mm podczas mierzenia sterówki (no dobra może mój błąd wiadomo pośpiech), jedna ze śrub do osi jest uszkodzona ( pewnie wbijał oś młotkiem bo nowe osie jak wszyscy wiemy dość ciężko wchodzą) oraz w mocowaniu hamulca jest zerwany gwint (czego też przed wysyłką nie było). Niestety części nie są w stanie takim w jakim je wysłałem więc nie mogę przyjąć zwrotu. Kontrahent straszył mnie że ma kolegę policjanta oraz tym że podejmie odpowiednie kroki. Proszę o propozycje jak mogę rozwiązać tą sprawę. Dodam że wszystko było załatwiane poza allegro a cena za te graty wynosiła 1240zł z przesyłką.
Re: Próba oszustwa. Proszę o pomoc
Użytkownik osi0717 kupił drop offa oraz hamulce o których była mowa wyżej ode mnie. Drop off wymagał jedynie wymiany oleju a korki w nim były ok. Olej wymienialiśmy razem w moim garażu z pomocą profesjonalnych kluczy i korki jedynie usmarowaliśmy olejem i zdarliśmy z nich troszkę tej powłoki. Z hamulcami też było wszystko ok poza zapowietrzeniem tylnego. osi0717 zwyczajnie nie mógł uszkodzić tych części ponieważ przyjechał do mnie po nie w dzień wysyłki. Dosłownie godzinę po tym poinformował mnie po koleżeńsku cytuje " że właśnie mój sprzęt pojechał w świat".
Moim zdaniem kilak godzin po otwarciu paczki napewno nic nie zrobil z tym chyba ze celowo w co watpie. Ogolnie nie podoba mi sie twoje podjejscie do sprawy.
Moim zdaniem powinienes oddac mu gotowke a on tobie czesci i tyle.
Moim zdaniem powinienes oddac mu gotowke a on tobie czesci i tyle.
-
- Kontakt:
Ale nie mogę mu oddać kasy sokoro wysłałem mu dobry towar a on go uszkodził. NIe problem uszkodzić sprzęt w kilka godzin. Ja np montuję nowo zakupiony sprzęt od razu po rozpakowaniu. Zdjecie jest aktualne to znaczy było do póki korki nie zostały przez nowego właściciela zniszczone. Poza tym z tego co widzę odezwała się moja koleżanka od której kupiłem sprzęt. I która wielokrotnie kupowała ode mnie sprzęt i może potwierdzić stan części.
sprawa jest mocno niejednoznaczna,bo zgadzam sie z pogladem ze uszkodzenie czesci w ciagu paru h od otrzymania paczki jest malo prawdopodobne.ale jesli jestes w 100% pewny tego co mowisz i masz na to obiektywnych swiadkow (mama,tata,brat,siostra sa swiadkami ale niekoniecznie obiektywnymi) to napisz kupujacemu zeby poszedl na policje i spij spokojnie,to ze ma kolege w policji mu nie pomoze,bo sprawe rozpatruje sad a nie policja.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
A ponadto zapomniałem dodać co kupujący powiedział w momencie otrzymania paczki ( niestety na web gadu nie ma archiwum wiec tylko cytuje )
- siema właśnie dostałem paczkę myślałem że mnie oszukałeś bo takie małe pudełeczko. ale jest wszystko tak jak się umawialiśmy stan też się zgadza. Dzięki za udaną transakcję.
Jakieś 3-4 godziny potem napisał że części są uszkodzone. To chyba świadczy że coś kombinował.
- siema właśnie dostałem paczkę myślałem że mnie oszukałeś bo takie małe pudełeczko. ale jest wszystko tak jak się umawialiśmy stan też się zgadza. Dzięki za udaną transakcję.
Jakieś 3-4 godziny potem napisał że części są uszkodzone. To chyba świadczy że coś kombinował.
-
- Kontakt:
Raczej tak bo wątpię żeby rozpakował i popatrzył na drpo offa a za 4 godziny zauważyć co nie tak z korkiemosi0717 pisze:- siema właśnie dostałem paczkę myślałem że mnie oszukałeś bo takie małe pudełeczko. ale jest wszystko tak jak się umawialiśmy stan też się zgadza. Dzięki za udaną transakcję.

Po pierwsze, jak można tak zakręcić z rocznikami ? Przy sprzedaży przykręciłeś przedni adapter na tył. Po co ? Po do przedniego nie dało rady przykręcić, bo był zjechany gwint. Ośki nawet nie ruszałem, bo nic na pałę nie montuję, a klucz to ani 5, ani 6 nie pasował. A gdzie zdjęcie drugiego korka ? I cała ściema z żółtym juniorem, to jest nieoryginalny lakier, bo data produkcji jest zalana, a na koronie widnieje 03, w dodatku perfidny luz na początku skoku. Jak można pomylić się w mierzeniu o 1cm? Mostek dostałem gratis, więc wartości nie ma. Nie sądziłem, że można być tak bezczelnym. Jako riderzy powinniśmy się łączyć, a nie spinać. Ja dałem prostą metodę ugody - odsyłam w stanie nienaruszonym przy zwrocie pieniędzy. Boisz się i musisz teraz pytać na DH-zone czy możesz spać spokojnie? Wywnioskowałeś, że dzieciak? Skoro ty nie jesteś uczciwy, to też nim jesteś. Nie sądziłem, że kiedykolwiek spotka mnie taka sytuacja. Jestem zawiedziony, myślałem, że w końcu ukończę swój sprzęt na poziomie, a nie z jakimiś odpadkami. Jest mi strasznie przykro. Chociaż spróbujcie mnie zrozumieć. Już więcej tego błędu nie popełnię. Liczę na wasze wsparcie. Jak rider dla ridera, bo to co zaszło to totalne nieporozumienie. Pomylenie roczników o 3 lata to już przegięcie, a na gg perfidnie napisał, że drop z 2007, a jurek z 2006. Za to ja mam historię gg i nic takiego nie napisałem. Jak śmiesz coś takiego pisać ? Załączam kilka fot zrobionych na szybko telefonem

Błagam was, spróbujcie mnie zrozumieć, bo się załamałem teraz. Praktycznie straciłem wszystkie swoje pieniądze na totalny syf.
Jakie 4 godziny ? Mam listonosza jako świadka z godziną odbioru, oraz historię gg, gdzie wyraźnie widać, że napisałem 30 min potem.
Fotki zrobię lepszej jakości i większą ilość

Błagam was, spróbujcie mnie zrozumieć, bo się załamałem teraz. Praktycznie straciłem wszystkie swoje pieniądze na totalny syf.
Jakie 4 godziny ? Mam listonosza jako świadka z godziną odbioru, oraz historię gg, gdzie wyraźnie widać, że napisałem 30 min potem.
Fotki zrobię lepszej jakości i większą ilość
Adapter jest na tarczę 203 (jest nawet na nim napisane), a jest na przód, to nie może być tył. akurat śrubką przy hamulcu kręciłem ręką, czyżbym miał taką siłę, żebym przekręcił gwint ręką? To czemu jak kilka razy dopytywałem się o rocznik dropa to ciągle odpowiadano mi 2007 z pewnością ( z juniorem 2006).
Czemu bezczelnie kręcicie i no potraficie się po ludzku dogadać? Teraz szukacie poparcia na forum, żałosne
Czemu bezczelnie kręcicie i no potraficie się po ludzku dogadać? Teraz szukacie poparcia na forum, żałosne