Witajcie chciałem Wam pokazać mój drugi, a w zasadzie pierwszy rower full suspension. Rower Kategorii AM/trail który przez 7 lat przeistaczał się od maszyny do marathonów poprzez Enduro/FR aż do właściwej formy w jakiej jest teraz. Do formy jakiej został stworzony. I tak mu jest najlepiej. Poniżej szczegółowy opis i kilka fotek słabej niestety jakości.
Rama Santa Cruz Heckler (2005)
Widelec Marzocchi 44 Micro STA 2012 150-120
Damper Fox RP23 200x57
Kierownica Easton Haven Carbon(711mm)
Mostek Easton Haven (70mm)
Gripy Crank Bros. Iodine black
Stery Hope Traditional Red
Siodło Selle Italia Max Flite GelFlow
Sztyca Thomson Elite (420mm)
Zacisk Hope Bolt Red
Korby Shimano XT
Support Hope BB Red
Zębatka 38z- e.13, 24z- Blackspire
Łańcuch Shimano CN-HG93
Pedały Shimano PD-M985 (XTR)
Napinacz e-13 Heim2
Przerzutki Shimano FD-M665 (SLX), ShimanoRD-M972 SGS (XTR)
Manetki Shimano SL-M970 (XTR)
Kaseta Shimano FC-M770 11-32 (XT)
Koło przód
Obręcz Mavic XM819disc, 32 otwory, 26 cali
Piasta Hope Pro II 15mm, 32 otwory Red
Szprychy DT Swiss Revolution 32szt, nyple alu
Opona Continental Gravity 2.3 UST
Uszczelnienie Coffe Latex UST Kit
Koło tył
Obręcz Mavic XM819disc, 32 otwory, 26 cali
Piasta Hope Pro II 135mm, 32 otwory Red
Szprychy DT Swiss Revolution 32szt, nyple alu
Opona Continental Gravity 2.3 UST
Uszczelnienie Coffe Latex UST Kit
Hamulec przód Formula R1 Carbon/Ti 180mm
Hamulec tył Formula R1 Carbon/Ti 160mm
Waga całości: 12 800g
Plany: Zmiana opon na Fat Alberty, mostka na 55 tego samego typu, zakup kilku brakujących śrubek Ti. Wszystkie śruby będą tytanowe.
Link do zdjęć http://www.pinkbike.com/photo/7705795/
[kondi_w1]Santa Cruz Heckler 2005 (Henryk V Lekki)
[kondi_w1]Santa Cruz Heckler 2005 (Henryk V Lekki)
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=67764 [i]oraz[/i] 68549
-
- Kontakt:
Re: [kondi_w1]Santa Cruz Heckler 2005 (Henryk V Lekki)
O Jezu miazga ta waga, chciałbym taką w moim 

FilipP4 - sprawdziłem jeszcze wczoraj ale nie mogłem odpisać.
Poszło PW.
Goner - Dzięki, dzięki, też o takiej wadze marzyłem, a ona jeszcze spadnie na samych oponach spadnie ok. 200g
,kiedyś może jeszcze korbę zastąpię XTR-em - jak się odrobię - kolejne 100g, lekkie siodło też odjęłoby 100g. Ale się zagalopowałem. 
Edit:
korzystając z chwili wolnego i z faktu, że rower stoi na poddaszu, a nie w zimnym garażu, machnąłem pomiar kąta wyprzedzenia widelca i wynik przy obecnym secie, bardzo mi się spodobał: 67,3 st.

Edit:
... a na wiosenne roztrenowanie założyłem lekkie gumki od Conti - Mountain King 2.2 Supersonic i Race King 2.2 RS z dętkami na razie 200 gramowymi.
Waga całości spadła do 12300g ale w terenie na tych gumach się nie widzę. Asfalt, szuterek nic ponadto
Edit:
UPDATE
* zmiana gripów
Poszło PW.
Goner - Dzięki, dzięki, też o takiej wadze marzyłem, a ona jeszcze spadnie na samych oponach spadnie ok. 200g

Edit:
korzystając z chwili wolnego i z faktu, że rower stoi na poddaszu, a nie w zimnym garażu, machnąłem pomiar kąta wyprzedzenia widelca i wynik przy obecnym secie, bardzo mi się spodobał: 67,3 st.

Edit:
... a na wiosenne roztrenowanie założyłem lekkie gumki od Conti - Mountain King 2.2 Supersonic i Race King 2.2 RS z dętkami na razie 200 gramowymi.
Waga całości spadła do 12300g ale w terenie na tych gumach się nie widzę. Asfalt, szuterek nic ponadto

Edit:
UPDATE
* zmiana gripów
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=67764 [i]oraz[/i] 68549