Rower do dh. Czy się opłaca

Bajkersik
Kontakt:

Rower do dh. Czy się opłaca

Post autor: Bajkersik »

Witam. Jestem nowy na forum. Planuję kupić na nowy sezon jakiegoś ht do 1,5k. Obecnie jeżdzę na gtx'ie z xcr (siara). W mojej miejscowości (Boguszów-Gorce) znajduje się dość przyzwoita trasa dh na górze Dzikowiec. Jest to moje zaplecze treningowe. Ostatnio w rowerowym spotkałem kolesia który chce sprzedać moim zdaniem dość dobrego ht za fajne pieniądze. Podał mi gg opisał mi rower i dał nawet link do tematu z tym rowerem. Oto on:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=67409
Koleś chce za niego chce 1300zł bo niby gdzieś wyjeżdża 15 marca za granice i ten mu nie potrzebny. Wczoraj byłem z nim na oględzinach roweru w serwisie rowerowym i powiedzieli mi że poza lekką centrą wszystko z nim jest ok. Pytanie do was:
Czy opłaca się kupić ten rower za takie pieniądze?
Z powodu że ma jakiś wyjazd na tydzień to dał mi czas na namyślenie się.
Proszę o pomoc w podjęciu decyzji.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Po pierwsze wyszło chyba że ta osoba nie jest wiarygodna.

Jeśli masz możliwość zobaczyć ten rower na żywo z kimś kto się zna na tym dobrze to możesz się zastanawiać nad braniem. Na odległość to sobie lepiej daruj.

Z rzeczy które mogą być w kiepskim stanie to korba, a raczej suport. Suporty na isis jakie mega by nie były, nigdy nie odznaczały się wielką wytrzymałością. Ja w swoim chyba nawet bieżnie łożysk zmieliłem.
Bajkersik
Kontakt:

Byłem w serwisie razem z tym gościem i z tym rowerem. Serwisanci go oglądneli i powiedzieli że ma tylko delikatną centre koła a reszta jest w bardzo dobrej kondycji.
zero100
Kontakt:

Post autor: zero100 »

buuuuahahahahah.... nie no leże , leże :) Jakie dziwne zbiegi przypadków zaczęły się na tym forum. Hitchcock by tego lepiej nie wymyślił :)
Bajkersik
Kontakt:

zero100. YYYYYY....... Mogę wiedzieć o co ci chodzi?
Bajkersik
Kontakt:

Jeszcze zapomniałem zapytać dlaczego ta osoba nie jest wiarygodna?
Bajkersik
Kontakt:

ej? Pomoże mi ktoś?
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Już tłumaczę :) Nowy jesteś wiec Ci wybaczymy:

Przeczytaj od deski do deski!
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=68547

Ogarnij cały temat jak sie z niego dowiesz koles od ktorego chcesz wziac rower to zwykły wałek.

Nie pisz posta pod postem to jest zabronione i warna mozesz oberwac :) Używaj opcji EDYTUJ!
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Bajkersik
Kontakt:

Rozumiem że osi0717 to jest właściciel tego roweru który ja chcem kupić?
Sory za ortografie ale mam stwierdzonom dysortografie. Będę się starał edytować.
Koleś ładny za przeproszeniem burdel zrobił. Aż mi się odechciało ten rower kupować. Ale z tego co patrze po allegro to takie rowery stoją za około 1800-2000zł. A on chce tylko 1300. Dlatego piszę do was o pomoc :oops:
A spotkałem go w rowerowym w Wałbrzychu. Bo u mnie na wiosce niestety nie ma:/
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ludzie jak widać nie umieją racjonalnie podejść...

Jeśli byłeś w serwisie z tym rowerem i serwisanci powiedzieli że jest w dobrym stanie to w sumie nie ma się do czego przyczepić. Środka amora nie widzieli pewnie ale tam właściwie nic nie ma więc można sobie darować. Jeśli chodzi płynnie i nic się nie zacina(stukać może sprężyna więc jeśli stuka to wcale nie musi być problem) to można go bez problemu brać. 1300zł to jest w porządku cena aczkolwiek nie licz że przy odsprzedaży to odzyskasz.
Bajkersik
Kontakt:

Nie no ja nie mam go zamiaru odsprzedawać. To będzie mój pierwszy w miarę dobry sprzęt i nie chciałbym utopić kasy tak jak kolega z tematu który mi podaliście. Ale wszystko chodzi tak jak powinno:
Przerzutki się zmieniają płynnie
Amortyzator się nie zacina nie strzela i chodzi płynnie
Hamulce mają nowe klocki (co sprawdziłem)
Zostaje kwestia 20 zł na nacentrowanie koła.
zero100
Kontakt:

Post autor: zero100 »

Bajkersik pisze:Sory za ortografie ale mam stwierdzonom dysortografie.
...godzina pozniej....
Bajkersik pisze:Nie no ja nie mam go zamiaru odsprzedawać. To będzie mój pierwszy w miarę dobry sprzęt i nie chciałbym utopić kasy tak jak kolega z tematu który mi podaliście. Ale wszystko chodzi tak jak powinno:
Przerzutki się zmieniają płynnie
Amortyzator się nie zacina nie strzela i chodzi płynnie
Hamulce mają nowe klocki (co sprawdziłem)
Zostaje kwestia 20 zł na nacentrowanie koła.
Cud!!! Zostałeś uzdrowiony czy zauważyłeś czerwone szlaczki w edytorze?

A tak na serio to napisz kiedy i w jakim serwisie rowerowym w Wałbrzychu byliście z tym rowerem. Jak nie pamiętasz jaki to był serwis to może chociaż jakaś ulica, dzielnica albo chociaż jakiś charakterystyczny szczegół.
Bajkersik
Kontakt:

Ej czy ja coś źle napisałem czy masz takie usposobienie że jesteś taki nie miły?
Zwróciłem uwagę na podkreślenia to poprawiłem błędy.
A w serwisie byliśmy który nazywa się: rowery AZ na ulicy Armii Krajowej bo zawsze tam chodzę. A co to zmienia w jakim sklepie?
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Bajkersik pisze:Zwróciłem uwagę na podkreślenia to poprawiłem błędy.
I tego sie trzymaj, dysmuzgowie ma teraz 80% ludzi w PL wiec nie ma sie czym chwalić :)
Ale z tego co wiem nie wiąże sie ta choroba z daltonizmem wiec rozpoznawanie czerownego jebitnego podkreslenia nie jest problemem.
Co za tym idzie pisanie czegokolwiek używając np firefox-a ktory ma owe podkreślenie całkowicie niweluje problem dysmuzgowia :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Bajkersik
Kontakt:

Ale wy tutaj wszyscy mili jesteście. Liczyłem na pomoc od bardziej doświadczonych ludzi a póki co zostałem wyśmiany że mam dysmózgowie:/ super
Jedynie użytkownik pietryna napisał coś sensownego co może mi pomóc w podjęciu decyzji.
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

Rower godny uwagi za takie pieniadze, bo z pewnościa nic lepszego nie znajdziesz, z tym ze od "niepewnego" czlowieka. Jezeli chcesz go zakupić radziłbym zrobić dokładne oględziny przez zakupem, sprawdź czy nie ma żadnych pęknięć, luzów, wyciekow, "czy wszysko jest na swoim miejscu" ew. opinia jeszcze jakiegoś wybranego serwisu. Gdy faktycznie jest z nim wszystko ok można śmiało w niego zainwestować.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Nie lubimy jak się dyslektycy afiszują, lubimy jak piszą poprawnie ;)

Co do roweru za 1300 to spoko deal jeśli tak wszystko jest ok. Skoro jest, to bym brał, w sumie mało istotne czy od oszusta czy nie, jak oglądasz go osobiście.
Bajkersik
Kontakt:

Nie chciałem się afiszować tylko chciałem przestrzec aby potem nie było głupich komentarzy.
Panie lollex mógłbyś uważniej czytać :) pisałem chyba 2 albo 3 razy że byłem na oględzinach w serwisie z właścicielem oraz rowerem. Ale poza tym dzięki za porady:) Chyba wezmę ten rower.
ODPOWIEDZ